mandag 31. januar 2011

Sjal nummer 2 av 11 sjal i 11


Her kommer allerede sjal nr 2 - det blir nok noen uker til nummer tre regner jeg med, men jeg hadde helt strikkedilla i helga og dette var utrolig raskt å strikke. Det er strikket i Pickles Abuelita tjukk merino med pinne nr 4. Dette merinogarnet er bare utrolig mykt og deilig. Falt pladask for dette mønsteret når jeg så det på et bilde så da var det bare å finne på nettet hvor jeg kunne få tak i bladet det stod i. Det var i Knitscene fra USA hvor bladet kostet 7.99$ og før det var mitt så kostet det ca 20 dollar. Jaja - det var mye lekkert der så da så. Fargen er helt mørk burgunder og ikke gammelrosa som det ser ut på bildene.

Jeg må nesten vise frem bildet som gjorde at jeg "falt" så for dette mønsteret. Bildet over er fra bladet Knitscene.
Nå er det pulsvarmere som står på tapetet. Holder på å eksperimentere litt med mønster og heklekanter så jeg tenkte jeg skulle legge ut en oppskrifta hvis de blir som jeg har tenkt. Tusen takk for alle koselige kommentarer, det er ekstra hyggelig å blogge når en får sånn trivelig respons. :-)))

- ha en fin mandagskveld, i morgen er det februar allerede, tenk det -søndag 30. januar 2011

11 sjal i -11

Har tidligere nevnt at jeg er med i handarbeidsforumet ravelry. Der er det forskjellige grupper en kan melde seg inn i, og i år har jeg meldt meg inn i en som heter 11 sjal i 2011 -11 shawls in 2011. Jeg er kommet ganske godt i gang, har allerede et ferdig og har nesten strikket et til nå i helga. Et par times strikking igjen så er jeg i mål - regner med at det blir ferdig i dag!

Her ser dere det første jeg har laget: Det er til min kusine som bor i Vancouver og hun fikk velge farge og mønster selv når hun var her i sommer. Det er strikket i Wollmeise og pinner nr 3½.


Jeg liker dette mønsteret veldig godt. Det er artig å strikke når en er ferdig med det feltet med glattstrikk øverst. Så over helgen sendes det "over there" sammen med et par poser ertestuing. Det får hun ikke tak i der så det bruker jeg å sende med.

Ha en fin søndag alle sammen. :-))


lørdag 22. januar 2011

MIN sofa

Det har vært en hektisk uke - med lange og ekstra mange dager  føles det som. Vel, arbeidsuka har vel hatt det antall dager den bruker å ha. Men det har vært artig og interessant, så det har vært en flott uke. Jeg har ikke hatt blogginnlegg på seks dager, og det er rekord for meg.
Nei, jeg har ingen umiddelbare planer om å slå den rekorden, men det ble nå bare sånn. Så i ettermiddag skal jeg kose meg med å lese gjennom oppdateringene til dere andre rundt i bloggverden, og skrive litt kommentarer og sånn :-)

Jeg har lest at det var en utfordring på å vise frem sofaen. Vi har tre sofaer i stua vår, men den jeg vil vise frem er min gamle Biedermeyersofa fra tiden 1820-1840. Når vi kjøpte den i 2003 var den nyopptrukket og restaurert på antikvitetsbutikken Thor Evensen i Harstad. Den butikken er nedlagt nå, men de hadde mye fint. Harstad er et stykke unna, så jeg var ikke der så ofte - men det "kostet" meg noen tusen hver gang. Auau, var nå dette så lurt tenkte jeg et par ganger. Men det var vel anvendte penger, jeg har ikke angret på kjøpene.


Som jeg har sagt tidligere så er jeg ikke så overvettes glad i veggkulørene her i huset, så den ville nok kommet mer til sin rett foran en vegg som ikke også er er gul. Foreløpig er det nå slik da.Den har fire "forbein" - setet går an å ta av og det er en dyd av nødvendighet når den skal flyttes, den veier enormt!
Jeg skulle likt å vite hvordan den så ut når den var helt ny - hvilket stoff og farge/mønster den hadde. Det hadde også vært artig å vite dens historie. Stod den i "finstua" eller? Jo, jeg tror nok den gjorde det. Hva har vært servert i stua der den stod? Hva var yndlingskaken til bursdagene? Var det kanskje lady goldenglow eller bløtkake med svisker. Hadde de svisker i butikkene rundt 1850? Mange spørsmål, men ikke så mange svar å finne. Den blir nå tatt godt vare på her i huset - og blir nok værende. Den er høg å sitte på, og fyller helt klart ikke dagens krav til sittekomfort - men vi er glad i den akkurat slik som den er. :-)
- ha en fin lørdag alle sammen, og hjertelig velkommen til min nye følger -

-

søndag 16. januar 2011

Ommøblering og inspirasjon (hmmm...)

Været ble mildere og jeg satte i gang med min lille ommøblering i dag. For de som lurte på om kisten jeg viste i går skulle kasseres - nei, den er bare flyttet til et annet rom. Det er en gammel kiste som har vært med til selveste Lofoffiske for nesten 100 år siden så den er veldig kjær.

På dens plass her i stua kom det bordet jeg viste frem i dette tidligere innlegget. Jeg har bestemt meg at det skal få være slik det er - foreløpig. Hvertfall til veggene er malt - en eller annen gang, et eller annet år...... Jeg liker ikke fargene på veggene, men Emblas elskede synes fargene er fine. Til sommeren har vi bodd her i seks år så da synes jeg det kan bli min tur å få være fornøyd med veggfargene. Dette gjelder hele huset, både utenpå og inni :-))

Legg merke til de gule små broderiene - et slikt kommer nemlig om litt på bloggen igjen. Det gleder jeg meg til å vise frem.
Jeg liker egentlig fargen på bordplata veldig godt, men det er noen stygge flekker med blåved som jeg  dekker med dukene. Fargen er som valnøttskall.

Fåreskinnet fikk bli med tilbake i stua.
I siste Boligdrøm hadde de et så fint bilde av en koffert med duk og diverse pynt på - blant annet et par gamle sko og noen bøker. Jeg ble inspirert til å pynte litt oppå den gamle kofferten med trebeslag jeg kjøpte i høst. Tja, jeg vet ikke helt.

Bruker kista til å oppbevare julemagasiner - så kan de ligge der og gi ny inspirasjon når jeg henter de frem til neste jul.

- Ha en flott søndagskveld -

lørdag 15. januar 2011

Ommøblering, nyinnkjøp og planer.....

.... som det forhåpentligvis blir noe av.

Hadde en liten shopperunde i dag. Så når det blir litt varmere i været skal jeg ommøblere litt så nå bare viser jeg frem hvordan det ble med en liten "mellom-ommøblering". Det er så veldig kaldt ute, og det rommet som står for tur er iiiiiskaldt. Emblas elskede fikk overtalt sin elskede til å vente til mandag for da er det meldt mildvær og vi slipper å varme opp så lenge for det går an å være der inne. Eller kan det være at han ikke hadde lyst til det rotet det medfører et par timer nå i helga? Jaja, det blir nå utsatt til mandag - eller kanskje tirsdag.

Kjøpte dette saueskinnet i dag. De kostet 299 på Bohus.
Denne puta er ikke ny, kjøpte den i Kiruna i sommer - den blir nok værende i stua når kisten blir flyttet ut.

Den vakre Höganäskrukken arvet jeg etter mine foreldre, de hadde den med seg da de flyttet tilbake til Norge etter å ha bodd i Sverige i noen år. En grunn til av saueskinnet ikke kan bli liggende i stua er at vovsemor Lotta er veldig interessert i å se nærmere på det. Hun er valpete ennå, og når hun er alene er hun snar å finne noe å undersøke. Enkelte ganger er det meget grundig "undersøkt", så grundig at det ble søppelbøtta neste. Men ho e nu værdens skjønneste likevel ♥♥♥

Ha en flott lørdagskveld alle sammen. :-)

fredag 14. januar 2011

Mine mugger - utfordring

Bloggen Tinos hadde en utfordring til oss andre bloggere om å vise frem muggene våre. Jeg har samlet mugger i årevis så jeg har en god del. Noen er på hytta, så her viser jeg frem noen av de som er her hjemme:

Første mugge ut er denne som jeg fikk av ei kjær venninne og kollega når hun flyttet herfra. Jeg har to krus til, og de har vært vist frem tidligere.

Den aller, aller første mugga i samlinga mi. Den har jeg arvet etter min kjære tantemor (tanta til mamma som bodde i samme hus som oss). Jeg har mange ting etter henne, og jeg fikk velge meg en av de flotte muggene hun hadde og valgte denne. Det er ei mugge fra Porsgrunn Porselen og det var denne som fikk meg til å begynne å samle. Fabrikat og alder er ikke så viktig for meg - det er utseendet og/eller affeksjonsverdi som teller. Stempelet viser at denne er fra 1930-tallet.


Dette er også en mugge fra Porsgrunn porselen. Jeg var med i en idrettsklubb for noen år siden. Den klubben eide et gammelt hus som ble solgt. Vi i styret var og tømte huset før det skulle selges, og jeg berget denne fra søppeldunken. 
Verve- eller innmeldingsgave i en bokklubb for noen år siden. Det er en vinmugge, og jeg har et tilhørende ostefat. Vinglassene som hørte til har jeg levert til loppis.
Denne er også fra Porsgrunn porselen. Kjøpte den på en bruktbutikk i Grimstad for et par år siden.Denne muggen er en slags drikkemugge. Den er visst beregnet på å brukes av syke som skal ligge og drikke saft eller suppe. Har aldri sett en slik andre steder. Har du?


Til slutt selveste kakaomugga fra barndomshjemmet mitt. ♥

Ha en fin fredagskveld.

onsdag 12. januar 2011

Skal det være litt silverte ?

Denne teen er ikke egentlig en te - men den dukket fram fra glemselen da jeg leste om en ung mann som mintes den gode silverteen. Han fikk det servert hos sin farmor som barn. Jeg brukte også å få det på kalde vinterkvelder, og det smakte godt syntes jeg. Vi kalte det bare varmt vann med honning og melk - det var atskillig mere schwung over navnet han brukteSå fra nå av heter det Silverte her også.

Det er rett og slett 1 ts honning rørt ut i kokende vann, og så heller en på litt melk.
Der er det kommet melk i, og silverteen har fått sin rette farge.
Nærbilde av honningkrukka
Sitter og koser meg med silverte, og prøver å få stoppet en gryende influensa i starten. Mange år siden jeg drakk den sist, men den faller fortsatt i smak.

- ha en fin onsdag, bare to dager til helg ♥ -

søndag 9. januar 2011

Brødbakst med kaldheving

Jeg har fått en brødoppskrift fra ei kjær kollega, og de skal stå til heving over natta. Hun har funnet oppskrifta i en blogg, men husker ikke helt hvor - så jeg kan ikke ære den som æres bør. Der hun trodde den var fra fant vi den ikke så........
(mandag 10. - jeg fant tilfeldigvis hvor denne oppskriften hadde sitt opphav - du finner det her, og der er det mange gode brødoppskrifter)
Her er de før nattens kaldheving tar til.

Brødene er kjempegode og superenkle å lage, men det tar noe tid da de ikke er ferdige før dagen etterpå.

Bland først alt det tørre:
375 gram havregryn, 1 kilo mel,  2½ dl solsikkekjerner, 1½ dl sesamfrø, 1½ dl linfrø, 2 ts salt og 1½ pakke tørrgjær.
Væske: 5 dl melk, ca 7 dl vann og ½ dl olje. Bland væsken med det tørre og ha deigen over i 2-3 former. Husk at væsken skal være kald. Det heter jo brød med kaldhev, men jeg sier det likevel for sikkerhets skyld. Deigen blir veldig løs.
Jeg bruker 2 stk 2-liters former. Hvis du har mindre former bør du bruke 3.
Sett brødene i kald ovn over natten, og stek de morgenen etter på 200°C. Jeg som bruker to store former hadde de i ovnen i 80 minutter, hvis du bruker tre kan du bruke litt kortere tid. Lykke til.

Jeg forandret litt på oppskrifta. Jeg tok 1 dl vann og varmet opp med en stor ts honning i slik at honningen løste seg opp. Hadde i resten av vannet og melka. Grunnen er at gjæren hever seg bedre når det er søtstoff i deigen, og så gjør det litt med smaken også. Tror jeg :-)

Ferdigstekte!
Når jeg nå var inne på kjøkkenet med kameraet så kan jeg vise frem  den søte osteklokken jeg kjøpte på Webloppis like før jul. Den vakre lille duken har mammas tante brodert.

Tusen takk for alle kommentarer og gode råd om hva jeg kan gjøre med bordet i innlegget under. :-))


- Ha en fin søndagskveld, og velkommen tilbake. -

torsdag 6. januar 2011

Dere som har erfaring i restaurering av møbler...

kan kanskje komme med et tips på hva jeg skal gjøre med dette bordet. Det var salongbordet i mitt barndomshjem og er nok fra 50-tallet eller slutten av 40-tallet. Jeg synes det er pent, og det har stor affeksjonsverdi for meg. Mamma syntes det var dum fasong på det og likte mitt avlange furubord bedre. Da hun ville bytte var jeg snar å si ja.

Det som er dumt er at bordplaten er blitt så stygg og litt bulkete. Den er av finer så det går ikke an å slipe den ned. Nå er ikke jeg glad i kjempesvære duker som dekker hele bordplata så det er heller ikke noe godt alternativ. Jeg har det stående på gjeste-/arbeidsrommet, men det hadde vært artig å få bordplata pen igjen. Kanskje kan jeg gjøre noe med hele, men det virker litt drastisk - eller kanskje ikke?
 Jeg skrev tidligere at jeg har vist frem de fleste av mine loppefunn fra i høst. Det betyr at jeg har vist fram mange, men ikke alle. Det grønne på bordet er faktisk ei tekanne fra rundt 1950. Både Emblas elskede og jeg syntes den var artig, så den skal kanskje få bli med til hytta. Til tekanne blir den neppe brukt, men vi klarte ikke å gå fra den. Heldigvis er han litt lik meg angående loppekjøp - er jeg ikke heldig?
Eller - når jeg tenker meg om så er den nok heller sånn at hvis han blir med meg på loppekjøp, så må vi innom Elkjøp eller Clas Olsson og kikke litt etterpå.- Ha en fin kveld - 

tirsdag 4. januar 2011

Bruktfunn fra den gang da....

De som leser bloggen min jevnlig har nok lagt merke til at jeg har en forkjærlighet for "lopper" og brukte ting med patina og sjel og gjerne merker etter tidligere bruk. Jeg har jo vist frem det meste av det jeg har kjøpt i høst, men jeg har vært slik "bestandig". Liker både hummer og kanari, og tolv av hvert er nok ikke min stil - ikke har jeg plass heller.

Disse små likørglassene kjøpte jeg i Luleå på 80-tallet. Jeg er fortsatt like betatt, men hver gang jeg ser dem så tenker jeg på de flotte likedanne ølglassene de hadde som jeg ikke kjøpte. De kostet 25 kroner stykket, så det var ikke prisen - reiste med tog så det var heller ikke noe problem å få de med seg - . De hadde bare tre stykker, og jeg syntes av en eller annen grunn det var et dumt antall. Tenker på det hver gang jeg dekker på til tre stykker - og tro meg, det skjer ganske ofte. Men, men - det er jo et luksusproblem i det store hele. Håper de er til glede for de som kjøpte dem :-)

Klok av skade så tenkte jeg ikke på antallet da jeg fant dette søte lille likørglasset som det bare var et av...

Joda, glasset har stett - den ble bare "gjennomsiktig" på bildet
Det er mange som har av de vakre "tivolilampene" med plastskjermer som jeg husker fra min barndom. Vi hadde dessverre ikke ei sånn, men jeg har arvet en i samme stil. Denne har trefot, metallstang i midten og er ei bordlampe med én skjerm. Skjermen er i likhet med tivolilampene av plastremser, men denne lampen er nok fra 30-40 tallet. Har ikke sett en slik andre steder. 

 Ellers så er nå julen pakket bort her i huset, når en er begynt på jobb etter nyttårshelgen så er julen over føles det som. Bloggen skal også få "hverdags"-heading i løpet av kvelden. :-)


- Jeg ønsker en fin dag til deg som er innom -