lørdag 30. april 2011

Siste pusleri....

.... så langt, er dette sjalet. Det ble strikket i påskedagene, og er laget i merinoull og angora. Det er varmt og godt og blir deilig til vinteren. Nå er det hustrige dager ennå så det var godt å smyge seg inn i dag også når det fikk bli med ned til sjøen for å fotograferes. Det blåste friskt så det var godt når jeg kunne tulle det på meg igjen.

Hvis noen lurer på hvordan fremdriften er på de 11 sjalene jeg skulle strikke i 2011 så er dette nr. 9. Jeg har begynt på et til, men det blir ikke ferdig før noen uker før jul - tidligst. Hvordan jeg kan si det allerede nå? Jo, jeg har meldt meg på en KAL - knitalong - hvor en melder seg på et strikke-sammen-prosjekt (dette er på håndarbeidsforumet Ravelry.com) - og da får vi utlevert mønster til noen omganger på sjalet hver andre uke sånn cirka. Det er beregnet at vi skal få de siste oppdateringene sent i høst. Jeg skal sette inn noen underveisbilder etterhvert. Hun som lager sjaloppskriften er inspirert av Jules Vernes bok "jorden rundt på 80 dager" og så langt har vi "vært innom" England og Egypt og jeg holder nå på å strikke pyramidebord. Vi vet ikke hvordan det blir seende ut før vi er ferdige.

Og så har jeg nevnt et strikkeprosjekt med en spennende forhistorie, men det er ikke dette. Håper å få det ferdig til bloggings i løpet av neste helg. Har andre DIY prosjekter på tapetet (nesten bokstavelig talt), men alt må vike for strikkmanien som rir meg for tiden. :-) Emblas elskede tror også at gangen blir finere i en annen farge enn knallgul og knallrød som den er nå så i løpet av mai..........

Mitt kjære gamle vaskebrett fikk være bakgrunn her slik at jeg fikk sneket inn litt interiør... hihi..

Men disse er tatt nede ved sjøen. Vi bruker å gå ned dit slik at vovsemor får løpe litt fritt nede på moloen. Liker fasongen på dette sjalet for det kan både brukes som tradisjonelt sjal, men kan også tulles rundt så det blir mer som et skjerf.

Dette garnet skulle jeg egentlig bruke til et annet prosjekt, men for å si det sånn - når garnet er kommet i hus så er ofte den opprinnelige planen endret både en og to ganger........ Jeg fikk endel garn til overs så nå får Emblas elskede et deilig skjerf i merino og angora. Jeg fant dette vakre og enkle mønsteret i går. Det er kjempeenkelt - en gjentar samme rad  hele tiden og skjerfet blir likt på begge siden.

Mønsteret er delelig på 4 + 2. Jeg har lagt opp 38 masker og bruker pinner nr 5.
Strikk 2 rette, 1 vridd rett, 1 vrang. Gjenta dette til det er to masker igjen. De to siste strikkes rett. Snu og gjenta.
(Vridd maske er å strikke i bakerste del av masken)  Dette mønsteret vil passe veldig godt på kjøkkenkluter også. Og ekstra søte med en heklet kant rundt. Hmm - det vil jo bli veldig fine skjerf til damejulegaver med en heklet eller ruflebord rundt. Det må prøves ut. Garnkurven har kul på sidene, så det er nok å ta av. Er visst en garnoman, jaja, det fins verre ting å være hektet på.
HelloHello Baby har et så herlig innlegg om farger i dag, det gikk rett i hjertet på meg.
Det er åpnet en ny interiørbutikk her denne uka - skal en tur innom og kikke i dag. Det blir spennende å se hva de har.

- Ha en riktig fin lørdag  - 

fredag 29. april 2011

Jeg vant på giveaway...

... hos bloggen "A world of art".  Jeg var såååå heldig å vinne, og jeg vant ei herlig heklet lue som passet godt. Det er enda luevær her i nord, så jeg slipper å vente helt til høsten med å ta den i bruk :-) Nydelig farge, og god og varm. :-)

Jeg vant også en bok, "The return of hjertets fryd" av Per Nilsson. Skal til hovedstaden om et par dager, og da skal den få være lesestoff på reisen. Gleder meg.


Og i pakken hadde hun lagt et vakkert og hyggelig kort. Det skal jeg ta vare på, det skal få ligge inne i boka. Tusen takk til deg, kjære rosa fugl. Gaven ble satt stor pris på.

Nå skal jeg lufte vovsemor og ta med meg nysjalet og fotografere det utendørs. Jeg har da ikke vært helt uvirksom i påsken, må vite. :-)

- fredagsklem til rosa fugl og dere andre som kikker innom fra Eva - 

tirsdag 26. april 2011

Grytekluter

Det har vel ikke gått noen av mine lesere hus forbi at jeg liker å gjøre håndarbeide. I vinter har det blitt mest strikking, men jeg liker også å hekle. Skal lage meg et lappeteppe, men så var det bare et sjal som skulle strikkes i full fart først, og så et par sokker, og så et sjal til..... og sånn har nå vinteren gått.
I og med at jeg er glad i håndarbeide så er jeg selvfølgelig en ivrig leser på diverse håndarbeidsforum. På denne siden her kom det akkurat reklame for vakre grytekluter. Siden heter free vintage crocketing og der et det myyyye lekkert.
Mønstrene lastes ned som e-pattern, for dere som ikke har brukt det så betyr det at du får det som nedlastbar fil når du  har betalt for mønstrene. Her en noen smakebiter:
grapefruit potholder
palette potholder
Til den kunstneriske
easter egg potholder
Kanskje til påsken 2012
parasol potholder
 
 Nå er påskeferien definitivt over, i morgen er det jobb igjen et par dager. Men så skal jeg til Oslo i begynnelsen av neste i uke i jobbsammenheng, og det skal bli trivelig. Gleder meg til å kanskje ha sommerjakken på. Og kanskje få shoppe litt.
 
Tusen takk for alle hyggelig kommentarer, det er så trivelig å få tilbakemeldinger og velkommen til nye følgere.
 
Ha en trivelig tirsdagskveld :-)
 
 
 
 

tirsdag 19. april 2011

Det snudde om

- det dårlige været, og i dag har det vært litt sol. Vi reiste ut til hytta med en del saker og ting og angret nesten litt på at vi ikke hadde gjort oss klar til å være der - det var så deilig ute på terassen. Med kaffe og boller fra Statoil. Det er lenge siden vi har overnattet der nå, men hytteomgivelsene har vært hyppig besøkt. Vi vet det er en harepus som liker å oppholde seg under hytta, vi ser sporene når det er snø - og vi har faktisk sett den ofte utenfor når vi har vært der. Men nå når all snø var borte så var det ekstremt mye av både elg- og harebæsj på stien opp. Hytta ligger nær sjøen så det er mindre snø der enn hjemme selv om det er bare 7 mil unna.

Måtte sette inn litt mimrebilder tatt forrige sommer på hytta, for nå er jeg bare såååå klar for en kosestund på terassen med strikketøyet.... hytte-pytta - here we come!!!- Ha en flott tirsdagskveld - 

mandag 18. april 2011

Det gamleste i huset

er dette søte salt- og peppersettet etter mine oldeforeldre. De giftet seg på 1870-80 tallet så det er leeeenge siden. Mormor var født i 1894 og var et av de yngste barna. Jeg fikk disse hos mormors yngste søster. Mormor døde i 1957 så henne traff jeg aldri, men de to yngste søstrene hennes hadde jeg mye kontakt med. Jeg fikk disse når jeg var 17 år og har tatt godt vare på dem. De er laget av kritt! Om det var vanlig vet jeg ikke, men morsomme er de. Og BARE til pynt. Regner med at kritt er lettknuselig - har ikke tenkt å prøve, nei.
Jeg er veldig glad for at jeg har noe fra oldeforeldrehjemmet.
De er handlaget, og har en kork i bunnen. Det meste var vel handlaget på den tida. Oldefaren min var dansk så det kan hende de stammer derfra.

Vårværet lar vente på seg her i nord, så jeg har ingen blomster på terassen og lignende å vise frem. Regner med at nyfalt snø ikke er så attraktivt å vise frem på denne datoen. Jaja, en har et godt og varmt hus (påskegult til og med), gode filmer, interiørblader og ikke å forglemme strikketøyet, en snill elskede og verdens søteste lille vovve (nåja, en langbent mynde er ikke så liten akkurat) så jeg skal ikke tillate meg å være værsjuk. :-)- Ha en fin start på påskeuken -


søndag 17. april 2011

Sviskekake til min ♥

I dag har Emblas elskede bursdag, og da er det sviskekake som står på menyen. Ja, ikke bare det da. Men kakedelen av dagen er sviskekake. Oppskriften har jeg fått fra moren hans, og det er hans yndlingskake. Den er virkelig god - det synes jeg også.

Sviskekake:
250 gram margarin/smør og
250 gram sukker røres hvitt
4 egg has i - ta et om gangen
200 gram mel og
1 stor ts bakepulver has i.
En pakke steinfrie svisker deles i biter, rulles i litt mel og has i til slutt.
Stekes i 45 minutter på 180°. 

Lykke til hvis du har lyst til å prøve den.

Jeg bruker å strø litt melis på med det samme den tas ut av ovnen. Da har jeg litt melis i et te-egg, det er så greit å strø med.

 Kjøpte hvite tulipaner på rot. Det har jeg aldri sett i butikken før.

Og så kom en venninne av oss innom med en blomst til bursdagsbarnet.

Hun hadde pyntet den til påske, og hengt på en liten engel også.

- ha en flott palmesøndag -
Klem fra Eva :-)

torsdag 14. april 2011

Ny kjole og litt klargjøring før påske

I morgen klokka halv tolv tar jeg påskeferie. Nåja, jeg blir nok ikke å forlate arbeidsplassen med en gang - men etter lunsjpause med koselige kollegaer og litt siste planlegging av oppstarten etter påske så er det 11 dager FRI.
Måtte sette frem litt påskepynt - det er tross alt palmehelg. Kjøpte et lite kurvbrett eller hva jeg nå skal kalle det. :-) Jeg er så glad i den gråfargen, og på Nicolines verden fant jeg hva jeg var ute etter.


Nede i venstre hjørne en liten detalj fra kjøkkenstubordet. Det er spisestuebordet som vi hadde i mitt barndomshjem. Kjøkkenstubord? Vi har en vinkelstue og den ene delen er plassert  mellom kjøkkenet og stua. Så den delen er liksom både kjøkken og stue.  Fant den lille glasshøna på Kremmerhuset, og den er foreløpig bare fylt med tørkede tranebær.

På Nicolines verden har de mye lekre klær også og da ble det en gensertunika også med hjem. En tynn deilig lyslilla med heklet kant rundt hals, nedkant og ermer. Se den søte lille engelen som hang på prislappen. Den skal jeg bruke som anheng eller på et armbånd. Måtte forevige merkelappen også, den blir jeg å ta vare på og bruke som kort eller bokmerke.


Her er et bilde fra nettet av en likedan tunika. Den er forresten norskprodusert, og merket er Spicy Vanilla.


 Ellers så holder jeg på med et fantastisk artig strikkeprosjekt, det er hvertfall en artig historie rundt det. Synes jeg da.

- ha en fin kveld -
Klem fra Eva :-)

mandag 11. april 2011

Heldige meg.... ♥

Vinnerlykken har vært veldig til stede i helgen. Jeg var på en tilstelning på lørdag og der vant jeg ikke bare en, men to gevinster.
Jeg ble også den lykkelige vinner på en GIVEAWAY - for første gang! Mer om det senere når gevinsten er i hus, men jeg måtte bare fortelle det nå også. :-)

Jeg vant fire slike krus, og for meg som er så glad i farger var de midt i blinken. Kanskje et skal få være med på jobb og være jobbkrus. Nå bruker jeg fjorårets statoilkopp, grei nok, men ikke særlig vakker da.
Den andre gevinsten var den blanke termosen i bakgrunnen. Alltid kjekt å ha nok med termoser.


Har kjøpt inn noen påskeliljer som får stå og pynte opp nå i førpåskedagene.

Og så litt strikking - som vanlig må jeg nesten si. Et par sokker denne gangen. De er strikket i wollmeise merinogarn og mønsteret heter Hedera av Cookie A. De ble pene, men mønsteret var kjedelig å strikke så det blir nok med dette ene paret.


Her ble fargen korrekt
- Ha en fin kveld -
Klem fra Eva :-)

tirsdag 5. april 2011

Lopper, lopper, lopper som ble til "en" loppe

Bare en kort lite innlegg for å vise frem siste loppekjøp. Vi var innom brukthandelen som også har en liten kafé i forrige uke, og der hadde de en så flott tekanne stående på toppen av et kakefat. Jeg ville kjøpe kanna, men så hadde det seg slik at de hadde laget et etasjefat av tre fat, to krus og tekanna på toppen. Så dermed ble seks lopper til en - og de flyttet selvfølgelig inn her. ♥

Tekanna er ganske liten, to-koppers kanne sånn ca.
Påskeegget ble tatt fram i dag, men er fortsatt uten innhold. Og de søte brodergarnnøstene jeg fikk fra Vilma får være fremme til pynt.

De måtte få seg plass oppå det gamle skapet vi har, for det er ikke plass inne i skapene noen steder. Skapene  "fikk nok" før jeg fikk det for å si det sånn. Tiden får vise om det får forbli et etasjefat eller om jeg skal prøve å få de fra hverandre. Hvordan gjør jeg i så fall det? Kokende vann kanskje?

Ellers så blir det stadig noe strikkerier ferdig her i huset: Her et sjal i wollmeisegarn.

Mønsteret på nært hold.
 Dette sjalet gikk raskt å strikke, og det er laget i merinoull. Det er laget i to blåfarger, men det kommer ikke så godt frem på bildet.

Takk for alle kjempekoselige kommentarer, jeg blir så hoppende glad!
Klem fra Eva :-)