tirsdag 31. mai 2011

Kake med sunne ingredienser ♥

Først vil jeg bare si at bloggen fungerer som den skal igjen. Jeg fikk mange tips på hva jeg kunne gjøre (tusen takk!!!). Jeg startet med å prøve det enkleste - nemlig å fjerne haken på "forbli innlogget" og vips - alt fungerte igjen.

Jeg hadde bilde av en kake jeg hadde laget til en konfirmasjon et par innlegg lenger ned.
Jeg ble bedt om å dele oppskriften, og sa at jeg skulle prøve å lage den litt sunnere. Prøver å være sunn, og nå er jeg blitt litt "hekta". Skal ta med en kake til jobben i morgen, og så skal jeg ha en her hjemme så i dag har jeg bakt to litt sunnere varianter. Skriver endringene under oppskriften.

Hjemmekaken fikk stå på mitt yndlings kakefat. Jeg er så glad i farget glass, og dette er i en sjelden rosa-lilla-brun farge. Fikk fargen bedre frem i dette innlegget, et av mine første blogginnlegg.

Her er den før glasuren kom på
Og her med et lite melisdryss
Her er et bilde av originaloppskriften. Hvis dere ser godt etter så står det 300 gram bak 15-kroners firkløver. Jeg har hatt oppskriften lenge, og vi som har levd en stund vet at det har skjedd noe med størrelsen på en 15-kroners firkløver. :-)


Så til endringene: Jeg brukte sukrin i stedet for sukker i bunnen. Det er et naturlig søtningsstoff, og er nesten like søtt som sukker (75%). Det er et søtningsstoff som finnes blant annet i pærer. Det er ingen kalorier, ingen karbohydrater, gir ingen blodsukkerøkning, men bakdelen er at et kilo koster 138 kroner. I stedet for firkløver brukte jeg 70% sjokolade og litt lys sjokolade for at den ikke skulle bli for bitter. Skulle kjøpe Yacun-sirup og blande litt i sjokoladen, men de hadde ikke det på helsekosten her jeg bor. Så den tredje endringen ble det ikke noe av. Bruker å blande litt smør i den smeltede sjokoladen slik at den skal bli lettere å skjære i når den er blitt kald. Denne kaken er kjempegod, og jeg bruker å blande i litt mandler. Noen ganger halvt om halvt, eller litt mindre. Kommer litt an på hva jeg har tilgjengelig. Pass på at den ikke blir for mørk, i min ovn må jeg bruke bare 35 minutter. Og så bruker jeg en hel teskje bakepulver, da hever den seg ekstra mye.

Det ble mye kommentarer så her er versjon 2:

200 gram nøtter og 100 gram mandler males (jeg bruker hurtigmikseren)
3 store egg røres i
2 ½ dl sukrin (eller halvt om halvt med sukker)
1 spiseskje mel
1 ts bakepulver

Stekes på 200° i 35-40 minutter

FYLL:
250-300 gram firkløver
4 ss melis
½ kopp melk

FYLL (forslag 2)
200 gram mørk kokesjokolade
litt smør (ca en spiseskje)


- Ha en fin tirsdagskveld - 


fredag 27. mai 2011

Jeg plages....

... med bloggen om dagene. Jeg får ikke lagt igjen kommentarer hos andre blogger. Jeg velger google, må logge inn på nytt, kommer tilbake til bloggene og må skrive inn på nytt bokstavene for å legge inn kommentaren, blir sendt til innloggingsbildet på nytt, deretter tilbake til kommentarfeltet for å skrive in nye bokstaver...... tilbake til innlogging... Har lagt inn et par kommentarer som "anonym" og skrevet at det er fra meg, men dette var da fryktelig tungvint. Følgerne har også forsvunnet, hehe kanskje de har det, men det var jo rart at alle skulle forlate meg samtidig. Håper ikke det.

Huff, bare ikke bloggen forsvinner i det blå. Har noen opplevd det samme?

Ikke bare syting, her kommer et tips! Jeg var med min kjære inne på en av butikkene han liker å kikke i, og der på Clas Olson hadde de noe lurt. Det var evigvarende bakepapir. De kunne brukes over 1000 ganger. Jeg kjøpte et slik for å prøve, og de var kjempesmarte. Jeg lager av og til hjemmelagede knekkebrød, og jeg plagdes med at de av og til satt fast i papiret og det var et såre strev med å få plukket av papirbitene. Med dette var problemet borte, det satt ikke fast i det hele tatt. Anbefales på det sterkeste, og i lengden blir det billigere også. 1000 bakeark koster en del.


Slik ser de ut. Husker ikke hva det ene arket kostet, men en kunne få tre for 100 kroner. Jeg skal gå tilbake og kjøpe flere så kan jeg klippe opp og ha i bunnen av brød, og kakeformer også.

Her er en boks med hjemmelagede knekkebrød. Mmmm..... de er gode.


Jeg har vært inne og lest på mange blogger, men kommentarer har jeg som sagt ikke fått lagt igjen. Hvis de ikke på et eller annet vis har kommet inn etterpå - så hvis noen har fått 4-5 likelydede kommentarer med et minutts mellomrom....

PS. Oppskrift på firkløverkaka under kommer i et senere innlegg. Skal prøve ut en litt sunnere variant over helga og hvis den blir god så legger jeg ut den.

- ha ei fin helg :-)) - 

mandag 23. mai 2011

Så lykkelig .... og så dårlig samvittighet

Jeg mottok tre awarder for endel uker siden, og jeg ble kjempeglad! Virkelig! Men så ble det slik at dagene gikk før jeg fikk svart på spørsmålene og sendt den videre og nå er det gått kjempelang tid. Ikke for at jeg hadde tenkt å utsette det, i bakhodet jobbet jeg med hvem som skulle velges ut blant alle de flotte bloggene her inne, men så kom påsken og ukene gikk.
Jeg synes det er kjempevanskelig å velge ut, og mine favoritter som jeg leser alle innleggene til er blitt ganske mange etterhvert og jeg vil gjerne hedre de alle. Vel, summa sumarum ble at jeg velger å være awardfri blogg og heller legge en lenke eller anbefaling til andre blogger når jeg ser et innlegg eller en blogg som jeg vil dere skal se. Det skjer jo hele tiden - så det må nok bli et utvalg der også. Faller stadig i staver over godt skrevet tekst og/eller flotte bilder som jeg må scrolle opp og ned for å se flere ganger. Noen som kjenner seg igjen? Luksusproblem er hyggelige problem.

Har satt inn et barnebilde tatt i forrige årtusen av embla kanel, men jeg skal plages med å få teksten plassert på bildet. Der skal det stå at jeg ønsker gjerne kommentarer (vi elsker jo kommentarer på det vi har skrevet, ikke sant ), men har valgt å være awardfri.

Har vært fraværende fra bloggverden et par uker - jo, har vært litt innom og kikket - jeg har begynt å trene (prosjekt avflesking før shortssesongen) og har registrert meg inn i et slektsforkningsprogram myheritage.com. Begge deler er kjempemorsomt, men det TAR TID..... Legge inn opplysninger, finne fødselsdatoer, scanne inn bilder... you name it!

Men tilbake til blogger jeg vil anbefale: Jeg har en allerede nå. Det er den svenske bloggersken Jenny som har bloggen Rosvikslyckan.

Men jeg har ikke bare "danset" zumba og skrevet inn kusiner og tanter og oldemødre i slektprogrammet. Jeg har vært mye på kjøkkenet og blant annet laget en kake til ei kollega som hadde konfirmant. Syntes den ble ganske fin. Ei firkløverkake med nøttebunn som er enkel å lage. I og med at nøttene i firkløveren vises så synes jeg den er penest med helt enkel pynt.

To skivede jordbær fikk være pynten oppå kaken

Og så noen jorbær til pynt rundt kaken.
- Ha en fin mandagskveld -

lørdag 7. mai 2011

Lopper for 15 kroner og verdens sunneste dessert

Joda, jeg var en liten tur på loppemarked i dag. Det var masse folk og mye lopper. Jeg fikk nå en aldri så liten fangst.
Først fant jeg denne lille saltbøssa, og disse sandkakeformene. Fem kroner til sammen. Saltbøssa skal få stå et par dager før jeg heller salt på slik at den er tørket helt. Sandkakeformene skal få en ny beholder, de er veldig slitte så jeg blir ikke å lage mat i dem. Men det dukker helt sikkert opp bruksområder - om ikke nå så helt sikkert nærmere jul.


22 stk sandkakeformer for 2,50 er da "gitt for pengene"

På tur ut så jeg en eske med mange lopper, og trodde det var noe som noen hadde kjøpt. Men nei, det var til salg og der fant jeg denne lille skålen i pressglass. Ti kroner ga jeg for den. Perfekt til liten dessertskål, eller som her et stilleben med spanske jordbær - men bærene er søte og gode så det blir et kortvarig sådan - men nå er de da blitt foreviget.
Vi bommet litt på tidspunktet for vi trodde det åpnet klokka 12, og var der ti over. Men det hadde åpnet klokka 11 så det kan hende noen godbiter gikk oss hus forbi. Det stod hvertfall det herligste gamle skap i gangen, men det var både solgt og betalt. Det var over 100 år gammelt, trengte en del oppussing men kunne blitt det herligste lille spiskammers. Det er ikke rom i huset vårt til spisskammers, men et slikt skap kunne blitt en god erstatning. Min spiskammersdrøm kan du lese om her hvis du vil.

Min kjære og jeg har vært inne i byen og spist oss en salat, og nå sitter jeg og mumser sunn dessert.
Melon, banan, jordbær, noen skjeer cottage cheese og så har jeg ringlet litt lønnesirup over. Mmmm - anbefales!

- ha en herlig lørdagskveld - 

fredag 6. mai 2011

Besøk i tigerstaden

og det er jammen lenge siden sist. Et to-tre timers visitt for ni år siden og det samme for fire år siden. Jeg er nok ikke den som traver oftest i Karl Johan for å si det sånn. Men Oslo ligger jo litt avsides da i forhold til der jeg bor. Var der i forbindelse med jobben, så det var noen netter. Vi bodde sentralt i en av sidegatene til Karl Johan. Hotellet var greit nok - men jeg fikk først et rom som jeg ikke klarte å bo på. det var i øverste etasje med kun et lite takvindu som ikke gikk an å åpne. Heldigvis fikk jeg byttet til et annet med vanlige vinduer.
I magasiner har jeg ofte sett både vakre klær og spennende interiørting til en overkommelig pris fra butikken Indiska. Så nå har jeg besøkt to stk Indiska.

Joda, det ble kjøpt litt der - når jeg endelig fikk den glede å trå innenfor og ikke bare se på bilder. La igjen litt penger der, men når en reiser med fly må en tenke på bagasjeplassen. Vel, når jeg reiste nedover var bagen lett nok for å være håndbagasje.....
Disse kjøpte jeg på Indiska:
Jeg liker lilla, og så liker jeg fasongen på den bollen appelsinene ligger i. Den minner om litt sånne gamle bakeboller. Mamma hadde en hvit slik, men endel større,  som hun brukte å lage småkakedeig i. Kanskje litt større stett. De hadde noen lekre krus i samme serien, men når jeg var innom hadde jeg fortsatt et håp om at reisebagen kunne være håndbagasje på turen hjem også.

Emblas elskede måtte jo få en liten Oslogave, og den fant jeg på en butikk hvor de hadde utrolig mye artig. Design-et-eller-annet i et varehus i nærheten av Oslo Plaza. Designtorget?

Varehuset hadde også verdens søteste lille tebutikk, og vi ble anbefalt denne denne teen med den herligste duft.
+at jeg fant ut at jeg hadde bruk for slike:
Det er tomme teposer som en kan legge teblader i og brette sammen og ta med for eksempel til lunsjen på jobb. Vi får se, vi får se, skapene her i huset har det med å inneholde en del ubrukte ting. Det høres jo i grunnen greit ut for te i løs vekt.

Grønn te skal være så sunt, og jeg skal bli et sunnere menneske frem mot sommeren.... og høsten.... og videre utover vinteren.... jula...
.... og da trengs det mer enn grønn te, så her er mitt splitternye treningskort. Mandag skal jeg på Zumba! Det skal visst være veldig morsomt. Men først er det helg og i morgen skal jeg på loppemarked. Det er også morsomt. :-)

- Ha en flott fredagskveld, klem fra Eva :-)

PS. Jeg fikk spørsmål til mitt innlegg to plasser lenger ned om jeg kunne legge ut link til mønsteret på det sjalet jeg hadde strikket. Mønsteret (og garnet) er kjøpt fra Sundayknit - ei dame i Illinois som designer de lekreste strikkeplagg. Har den glede å prøvestrikke noe for henne, og det kommer mer om det på bloggen om litt. Ikke riktig ferdig ennå. 

søndag 1. mai 2011

Jeg er stadig heldig jeg....

... og her får dere se den andre giveawayen jeg har vunnet. I dag kom min kjære ned fra postkassen "det var så vidt plass for avisen mellom alle pakkene til deg"klaget han - den ene var en stor pakke med garn fra junaiten. Det får dere se når nøstene har gjennomgått forvandlingen fra lang tråd til plagg. :-)

Den andre pakken kom også fra utlandet:

Jeg vant nemlig lotteriet hos bloggen Carpe Diem like før påske. Her er hva som var i pakken fra Lisbet i Finland:

Ja, Lisbet vi tyckte om sjokoladen ♥. Det er bare en bitteliten bit igjen. Den minte litt om den norske sjokoladen Fruktnøtt som er en av husets favoritter. Og vi elsker sjokolade!

I den søte treesken var det tre poser med skjell og vakre stener, under posene lå det poser med vakker glassand. På min PC ser den grå ut, men det er en vakker dyp blåfarge.
 Og disse tre små porselensskålene med lys i. Skikkelig lekre.
Tusen, tusen takk snille Lisbet - jeg er så glad at jeg ble den heldige vinneren.

Og så to ganger i løpet av "no time" - :-)))) Hjemmeheklet lue og bok fra "en rosa fugl" og så disse fra "Lisbet" - titt gjerne innom disse to herlige damene og les på bloggene deres.


- ha en flott dag, klem fra Eva :-)