fredag 26. august 2011

Bloggen min er 1 år i dag ♥ - det må feires med en giveaway

I dag, akkurat i dag er det 1 år siden bloggen min ble opprettet. Da hadde jeg vært i "planleggingsboksen" en god stund, men plutselig tok jeg motet til meg og startet min egen blogg. Det har jeg ikke angret på. Det som har gjort størst inntrykk er de mange hyggelig bekjentskapene jeg har fått blant andre bloggere. Det har vært artig å skrive og fotografere. Jeg ser jeg skrev i mitt første innlegg at jeg håper jeg får til å  legge inn bilder. Jeg har oppdaget picasa, kollasjer og jeg fikk etter hvert til å lage et bilde til headingen. Dette er sikkert erfaringer jeg deler med de fleste andre bloggerne. Jeg husker den store lykke når jeg fikk min første følger ♥, den lykken er ennå like stor når det dukker opp nye som vil følge emblas-kanel.

Jeg har oppdaget at jeg er en mye større loppe-entusiast enn jeg var klar over. Hehe. Jeg har oppdaget at jeg er håpløst sparsom. På penger? Nånei, der kunne jeg nok vært mer kjip, men jeg har så mange ting og tang som jeg ikke bruker for det skal spares på...... I en av kommentarene til meg om blant annet mine mokkakopper som jeg skrev at jeg nesten aldri bruker (det er forresten ikke sant at jeg nesten aldri bruker dem - jeg bruker de aldri ) - vel, tilbake til kommentaren, hun  beskrev seg selv som  Ingrid Sletten av  Sildejord og det genet har nok jeg også. Jeg prøver og prøver å bli kvitt den genfeilen, men....

Jeg har i bloggen min visst fram en del håndarbeid jeg har gjort gjennom året, og der har vært populære innlegg i følge leserbarometeret. Derfor tenkte jeg at giveawayen skulle være to par sokker + en ekstra som jeg ikke har bestemt ennå. Altså to gaver. Det mønsteret jeg skal bruke på sokkene heter sokker til søstre og da tenkte jeg at hvis du vinner så kommer det et par til deg og et som du kan gi til din "søster". Søster i " " for jeg vil selvfølgelig ikke sette begrensning i form av hva du har av biologisk familie. Søster, bonus-søster, kusine, niese, venninne, datter, mor..... du bestemmer hvem som skal få et makent par som du selv hvis du vinner. De blir i litt tykt deilig garn og perfekte i kjølige høstkvelder - i sofaen med en god kopp te og en god film...... 1 lodd for kommentar, 1 lodd for å fortelle om giveawayen i bloggrollen din og mine følgere får et ekstra lodd. Du kan bruke bildet over hvis du vil.
Trekning blir 1. oktober 2011.

- Så ønsker jeg deg så veldig velkommen å besøke bloggen min videre, og legg gjerne igjen en kommentar. Jeg blir veldig glad for hver hilsen som kommer.
Ha en flott fredagskveld. Har hevet meg på et studie ved siden av jobben så nå blir det lekselesing resten av kvelden.

mandag 22. august 2011

Utfordring: Sort i interiøret

Jeg er glad i farger, men jammen var det ikke mer sort "rundt omkring" enn jeg først trodde. Når en begynner å se seg om......
Så denne gangen deltar jeg på bloggen "sukkertøy for øyet" sin utfordring.
Denne lysestaken fikk jeg da jeg var ca 10-12 år. Mamma og pappa hadde vært bortreist noen dager og jeg fikk den i gave da de kom hjem igjen. For en pastellelsker som meg var det stor lykke. Når den lyser kaster de gjennomsiktige glassrutene forskjellige farger rundt seg.
Bak denne kan du skimte denne elgen som Emblas elskede har laget. Det ligger stadig elgbæsj på stien opp mot hytta, og i vinter så hadde vi faktisk elgbesøk rundt huset hjemme rett som det var. Det var faktisk et elgspor oppe på terassen!
Til 40-årsdagen min fikk jeg dette vakre kokebokstativet, og den søte kokeboka som står i det kan leses fra perm til perm, det er ikke bare oppskrifter i den boka - men også historien bak hver enkelt.

 Disse mokkakoppene er så vakre at jeg har nesten ikke råd til å bruke dem, men de står godt synlig i skapet.

Den aller, aller siste anskaffelsen til hjemmet: Fra Eplabutikken Retro fant jeg disse på fredag ettermiddag. Allerede lørdag lå de i postkassa. Har i årevis tenkt på å kjøpe små påleggsgafler for det har vi stadig bruk for, og da disse dukket opp på skjermen ble de fort puttet i "handlevogna".
 Kjærlighet ved første blikk var det også da jeg for lenge, lenge siden fant disse i en bruktbutikk i Luleå. Og kjærligheten til disse glassene er like stor nå 25 år etterpå.

Ida Susanne nevnte spesielt sort kjole, og jeg har faktisk en sort kjole med røde fløyelsroser hengende til pynt. Den henger riktignok på soverommet og naturlig nok ikke synlig for husets gjester. Det er mammas vakre brudekjole. Den har jeg skrevet om tidligere i et eget innlegg.- ha en riktig flott mandagskveld, kjære bloggleser -

søndag 21. august 2011

Kaptein Voms cider.....

Jeg er en uforbederlig samler, og ser gagn i det meste. Heldigvis for meg er Emblas elskede også glad i å ta vare på, og ser sjarmen i gamle lekkerheter. Ofte på bruktbutikkene så er det han som finner godbitene som får bli med hjem.
Han var mens han bodde på sørlandet kollega med en mann som også hadde en bruktforretning. Derfra kom de første to flaskene som jeg synes minner om de kaptein Vom drikker sin eplecider av. Bare i mye større utførelse.

Disse er skikkelig store og tunge. Hvor de kommer fra og hva de har vært brukt til vet vi ikke, kanskje noen som vet... ?
Flaske nr 3 i samlingen fant vi på Sakrisøy i Lofoten på Dagmars dukkemuseum, der er det nemlig en stor bruktbutikk på loftet. Det var den store, brune gjennomsiktige på bildet i midten under.
I sommer fant vi de to minste på midtbildet i Vilhelmina i Sverige og den lille beige-brune i en bruktbutikk i Arendal. Den har nok samme størrelse som den kaptein Vom går rundt og bærer på. :-)) Disse lekkerhetene får pryde hytta. Så disse vakre flaskene/krukkene er hva Emblas elskede samler på. Jeg nevnte tidligere at jeg skolle blogge om de. Om under en uke fyller bloggen et år, og da har jeg tenkt........................ tror jeg :-)

- ha en riktig så fin søndag, nå er det blitt høstlig her oppe i nord. I går kveld var det blitt så mørkt at vi tente stearinlys på hytta. Koselige sensommerkvelder har sin absolutte sjarm de også. Sant? - 

fredag 19. august 2011

Hmmm - hva skal jeg skrive om først i dag?

Nå har jeg vært urimelig treg med å oppdatere bloggen - har flere innlegg "mentalt" klare så dørstokkmila i dette tilfellet har vært å få bildekortet ut av kameraet og til PCen. Det tar ca 4 sekunder så jeg kan ikke akkurat skylde på tiden. Hva skal jeg skrive om først... Emblas elskedes samling, Sukkertøy for øyets sort-utfordring, perler langs veien 3 og 4, loppekjøp i ferien eller .............

Vel, jeg har ikke bare latet meg - jeg har gått løs på loftsboden og sortert, ryddct, kastet, åpnet esker og kofferter for å se hva jeg hadde lagret der - ja dere vet. I går dukket min kjære sovepose opp. Trodde at den ved ei feiltakelse var blitt kastet, men inne i min gamle knallrøde koffert med klistremerker av alle reisemål  der lå den.
Den fyller 40 år i år og jeg fikk den da jeg skulle på speiderleir da jeg gikk på barneskolen. Det var den fineste soveposen jeg hadde sett, husker jeg. Trodde den gang alle soveposer var grønne og jeg husker gleden over å finne denne på coopen i Ballangen. Og skal jeg være helt ærlig, det er fortsatt den fineste  soveposen jeg har sett. Har dere sett en såååå retro sovepose før? Det måtte i så fall vært hvis rødfargen hadde vært oransje i stedet.

Det er en sånn teppepose så jeg skal ta den til hytta så kan den være ekstradyne og ligge til pynt i øverkøya

- Ha en aldeles fortryllende fredagskveld - 

søndag 7. august 2011

Perler langs veien 2 ♥

Jeg hadde tidligere et innlegg om perler langs veien der jeg skrev om et så trivelig hotell vi sov på både når vi kjørte nedover til Sørlandet og på veien tilbake.

Når vi kjører nordfra og skal til min kjæres hjemsted så liker vi å kjøre E45. Det er en mindre vei enn E4, men den går innom så mange steder og byer på veien. Denne gangen tok vi en lenge stopp i Vilhelmina - for de som har levd noen år så husker dere nok sangen "Kristina från Vilhelmina" med Sven Ingvars. Link her hvis du vil mimre og høre den gamle svensktoppsvisken.

Tilbake til Vilhelminabyen. Det er en liten og koselig by og den lørdagen vi passerte var det markedsdager i byen. Vi fant også en bruktbutikk og innkjøp derfra kommer i et senere innlegg. Der fant Emblas elskede noe av det han samler på.
Perlen denne gangen var en butikk. Den hadde innredning og varer fra 1920-tallet og det var mye fint å se og kjøpe. Den søte jenta som stod i butikken hadde på seg 1920-tallskjole og sko.

Noe i butikken var utstilling og dessverre var ikke denne gamle vekta til salgs. Da hadde den nok stått på et kjøkken i Nordland nå :-)

Dette bildet er også fra utstillingsdelen.

Hmmm - kanskje jeg må ta fram mine gamle tresneller og gamle esker fra det gamle sybordet jeg har etter mamma og lage et stilleben - et eller annet sted ...


nNoen som husker papirdukkene? Husker vi lekte med det som barn, og det var sååå artig å tegne og klippe ut egendesignede klær, og sorgen desto større når vi hadde glemt å lage hemper slik at de kunne henge fast på papirdukkene. Hadde vi virkelig ikke hørt om binders?

Et par kjøp ble det selvfølgelig også. Denne matboksen er ny, men i gammel stil og med motivet på toppen i relieff.


Når vi kjøpte hytta så lå det en del ting igjen fra han vi kjøpte den av. Blant annet denne gamle børsten, men den nye børsten forrest kjøpte jeg i Vilhelmina. Den gamle er jo finest da! Syntes det var for galt at den lå i en krok i boden så den får ligge til pynt på benken. :-)


- Ha en superduper søndag alle bloggvenner og lesere. I morgen starter jobben etter 6 ukers ferie - 

tirsdag 2. august 2011

Ferdig strikkeprosjekt

.... denne halsen tok tid å lage. Ikke for at den  var vanskelig eller kjedelig eller tok lang tid. Nei, det er nå bare sånn at på somrene er ikke strikkepinnene like fristende som i den mørke årstid. Denne er laget i wollmeise 100% merinoull og er myk og varm - og så synes jeg at den ble veldig pen også. den er mer kremfarvet enn bildet viser.
Likte at den er både "skjerfaktig" og at en kan putte den tett inntil halsen inni jakken når det er kalde dager, og så er jeg visst blitt veldig glad i "blondestrikk".

Jeg skrev i et tidligere innlegg at en av oss hadde vært på Ikea. Det var ikke jeg, men Emblas elskede som hadde havnet i en sådan butikk. Vi var som nevnt på ferie på det herlige Sørlandet, og han og sønnen var og skulle hente en komfyr som sønnen hadde kjøpt. Jeg syntes de ble så lenge borte, og ringte for å høre om de var hjemme snart. Da stod de i kassa på Ikea! Hæææ, svarte jeg. Men det var sønnen som hadde ærender dit så det kom ikke noe Ikeavarer til Emblahuset. Men det kom nok av varer med hjem likevel.........  men ikke fra Sorsele hvor vi hadde første overnatting og jeg skrev om de tre loppisbutikker. Saken er den at vi våknet grytidlig og jeg orket ikke å vente på at de kanskje hadde lørdagsåpent så det ble en hyggelig stopp i Wilhelmina i stedet. Flere "perler langs veien" innlegg kommer.

- ha en fin tirsdag -