torsdag 29. september 2011

KANN det være mulig?

Ja, kan det virkelig være mulig. Ting sniker seg umerkelig inn i huset (vel, ikke helt sant da), og plutselig har en ivrig MUGGEsamler sånn helt uten uten å være helt klar over det fått fem nye KANNER i hus - i løpet av et år. Og året er ennå ikke over......

Så dette blir en liten kavalkade + en kanne av merket Arabia som jeg ikke har vist frem før.

  Først en som er så utrolig vakker, og litt utenom det vanlige. ♥♥♥   


Og en fordi den var så utrolig kul... denne var det  Emblas elskede som fant. ♥♥♥


Og en fordi den var maken tekanne som vi hadde hjemme, men vår hadde blå kant ♥♥♥


Og en fordi jeg bare ville, ville, ville ha ei blå, gammel emaljekanne....♥♥♥


Og her er den finske skjønnheten i merket Arabia ♥♥♥


Denne vannkokeren er vel strengt tatt ikke en kanne, men akkurat i dette innlegget får den være vannKANNE.... ♥♥♥


- En god kopp kaffe eller te til alle som titter innom, selvfølgelig sjenket fra kanne ☺ -

tirsdag 27. september 2011

De søteste, nusseligste lopper + en hyggelig historie

For et par uker siden så jeg at bruktikken hadde lagt ut på bloggen sin bilder av det søteste lille smørfat. Jeg ba min kjære gå innom og be de legge det til side så skulle jeg dra og kjøpe det senere på dagen. Han jobber like i nærheten.

Og det søte smørfatet, som er beregnet til å legge små smørkuler på, hadde de to av. Og når jeg nå var innom så måtte jeg, som jeg jo alltid må, ta meg en tur i reolene og kikke. Der stod et så nusselig blomsterfat at jeg bare....... ja, du skjønner.... det ble med hjem, men det skal få henge over kjøkkenbenken på hytta.


Og så har jeg visst en liten dille på sitruspresser. Antallet sitruspresser er stort her i huset sett i forhold til appelsiner som blir presset. Denne gang var det ei grønn ei som fikk være med på grunn av sin vakre grønnfarge. Den har forresten fått være med  i et tidligere innlegg

Denne er nok ikke så gammel, jeg har en blank likedan som jeg kjøpte for få år siden i vanlig butikk.
Når jeg skulle betale sa Line i kassa: " vi har en overraskelse til deg i dag"  Fordi jeg hadde skrevet så mye pent om dem på bloggen min så hadde de bestemt at det jeg kjøpte den dagen skulle "gå på huset". De hadde også merket at de hadde økt trafikk på bloggen sin når den var omtalt og det er jo artig.  Den vinn-situasjonen har jeg også opplevd - for loppeinnlegg er jo noe vi liker å lese.

Men var ikke det en hyggelig gest fra bruktikken? Jeg syntes det var sååå koselig at jeg ble helt satt ut. 

Og innlegget  jeg skrev om "min loppebutikk" i sommer er et av mine mest leste innlegg her på bloggen.  Ja, "på seg selv kjenner man andre"er det et ordtak som sier, og jeg elsker også å lese om andres loppefunn. :-) Blir aldri lei, og så får jeg ideer på nye ting jeg skal lete etter.
Heldigvis er Emblas elskede like blid og synes alt jeg drar til hus er kjempefint:

(Pssst - se forresten her - i går hadde bruktikken fått inn de lekreste kasseroller av  typen Cathrineholm, det tok fem minutter så var alle solgt stod det i bloggen deres i dag + at de hadde fått ti henvendelser pr telefon - ja, selvfølgelig jeg var en av de ti - hehe)

Jeg vil minne om min give-away som skal trekkes 1. oktober. Du kan delta ved å skrive kommentar på dette innlegget.

- En riktig fin dag til deg som titter innom, og hjertelig velkommen til mine nye følgere - 

Neste innlegg kommer på torsdag: Innlegget heter "KANN det være mulig?"

søndag 25. september 2011

Er en blogger så må en vel følge reglene - ;-))

Hehe! Jeg leste akkurat i en blogg at "alle" blogger har Ilse Jacobsen støvler - og at "alle" bloggerne har de til pynt i gangen.
Auda, mine har stått ensom og bortgjemte inne i skapet på soverommet når de ikke er i bruk. Jeg har selvfølgelig hentet de frem og satt de der de skal stå.
Og av glede over å bli hentet fram så klarte de jammen å mane fram regnvær. De har vel lyst på en tur utenfor huset også...... en stund siden sist.

De er egentlig skikkelig mintgrønne, men det vises ikke så godt på bildet.
Jeg har det eneste eksemplaret jeg har sett av lysegrønne sådanne, og jeg må fortelle litt om hvordan de havnet hos meg.  Det er mange år siden, og jeg var helt intetanende om  jeg ble innehaver av de mest trendy støvlene som har vært på lenge - og jeg var nok en av de første i landet.

Det hadde seg sånn at en kollega der jeg jobbet før hadde så pene støvler. Like etterpå sendte hun en mail til oss andre at hun skulle selge de omtrent ubrukte støvlene til halv pris. Vi brukte samme skonummer og jeg kjøpte dem. Hun fortalte at hun hadde fått et par til i bursdagsgave hos døtrene sine. De visste hun ønsket slike og hadde spleiset og var så stolte fordi de hadde klart å få tak i noen sånne i Oslo. Hun ville ikke de skulle vite at hun klart å få tak i slike selv også, og solgte da de hun selv hadde kjøpt. Hmm - tenkte jeg, men sa det selvfølgelig ikke høyt - det var da voldsomt til styr for et par støvler. Altså - støvler er støvler!

Det gikk et par år og plutselig så jeg den ene etter den andre kom i slike høye støvler med snøring - blå, svarte, hvite, røde. Jeg så det stod Ilse Jacobsen pverst på skaftet, og neste regnværsdag så la jeg merke til at det stod det da virkelig på mine også!!!

Så dette var historien om den ene eneste gangen da Embla plutselig var "først" ute med det siste.

PS! Det skjedde noe komisk nettopp! Jeg skrev innlegget før jeg gikk og fotograferte og da stod (lå)yndlingsvesken min rett  ved siden av støvlene. Da jeg flyttet vesken så jeg at denne merkelappen hadde tekst. Det hadde jeg ikke lagt merke til før, men til mitt forsvar så må jeg si at den er ikke så fremtredende og med bronsjefarge på brunt så er den ikke så lett leselig heller.

Så jammen hadde ikke Ilse sneket seg inn enda en gang.

- En fin søndag til dere som titter innom -

søndag 18. september 2011

LOPPER brukt som alternativt OPPBEVARINGSSTED

Jeg så i en dansk blogg ei som sa det så treffende:
Jeg går tit i genbrugsbutikker, det ku jo være de lige havde det jeg ikke vidste jeg manglede.
Det var som jeg skulle sagt det selv! Men på norsk da.


Denne vakre gamle brødboksen kjøpte jeg på webloppis. Jeg bare elsker den lyse kremfargen, og den var herlig slitt, men det brødet jeg spiser må oppbevares i kjøleskap. Brødboksen tar stor plass, men den er her hos oss blitt teboks! Fin plass til teen - og bedre plass i skapet!Og denne hatteesken da! Falt pladask, men nå må jeg bare bryte sammen og tilstå: Jeg har ikke en eneste hatt! Og jeg tror ikke det kommer til å bli innkjøpt noen hatt til Emblas hode med det første heller..... eller andre, eller noen gang......
Men voila: Hatteesken ble perfekt til å oppbevare andre plagg. Flott plass til sjalene mine - og bedre plass på hylla i gangen.

Jeg skal snart blogge gangen som jeg pusset opp i sommer. Der er den en del svarte detaljer, så hatteesken passer veldig godt - men jeg har ikke helt funnet ut akkurat hvor den skal stå eller henge.
Det er så lekkert papir inni så den skulle helst hatt en plass hvor den kunne stått åpen, men  gangen er garantert for liten til det.


Jeg har et par jordmorvesker - en stor, som visstnok er en legekoffert og en mindre som da er jordmorvarianten. Nå har vi da lite bruk for både lege- og jordmorremedier her i huset og verken Embla eller Emblas elskede har tenkt på omskolering i den retningen så den største "kofferten" er også i gangen. Til oppbevaring av skjerf og votter.
Den minste er fortsatt tom, og står i kjøkkenet sammen med den gamle kofferten med trebeslag. Den er fast ansatt her i huset som julemagasinbeholder!

Ojojoj, ikke lenge før jeg kan ta frem disse og bla i dem igjen. Høsten går fort.

Den siste er ikke egentlig en loppe, for den har jeg arvet. Det har vært mamma og pappas. Den er nettopp hentet ned fra loftet. Den er så vakker og skal oppbevare mine sommersko i vinter. 
Men at jeg plutselig "så" denne kofferten kan jeg takke bloggverden for. Det var andres kreative bruk av gamle koffertperler som gjorde at jeg oppdaget denne med nye øyne :-))))

Synes disse gamle koffertene har så herlig innside med papir i vakre mønstre.

- ha en fin søndagskveld alle sammen. Klem fra Eva - 

lørdag 17. september 2011

Grønne loppefunn..... til innebruk altså

Må føye til "til innebruk" i fall det var noen som trodde jeg hadde funnet noen flotte hagegjenstander. Jeg er glad i grønt glass, og i sommer var jeg så heldig å finne dette lekre fatet på en bruktbutikk i Grimstad.

Fine detaljer. Det er  vel en slags pressglass skulle jeg tro. Butikkeieren sa det var veldig gammelt, men hovedsaken for meg er at jeg "faller" for ting. Så om det er fra 80-tallet er 20-tallet spiller ikke så stor rolle bare sjarmen er til stede. Men utfra min ringe kunnskap så tror jeg det er 20- eller 30-talls

Nå ble det ekstra gjennomsiktig på bildene, det er mer grønt i virkeligheten. Liker designet med at overflaten er helt slett slik at det er lett å plassere kaker på det.

Søt sitruspresse, jeg har en nesten maken i blankt glass. Denne kommer fra den herlige bruktikken her hvor jeg bor. Den observante leser vil se at det står "kommer fra" og ikke at jeg har kjøpt den der. Mer om denne og noen andre herlige lopper senere i uka......


Denne syltetøyskålen - eller godteskål som den helst blir brukt til hos oss - ble funnet i en bruktbutikk i Øvre Kalix. Den har sånt knudrete glass på yttersiden, nesten som det er limt på ørsmå glassbiter. Eller nesten og nesten - det er nok små glassbiter. De hadde utrolig mye fint på den Loppisbutikken så ved et senere Sverigebesøk så tok vi turen innom den lille byen for å kikke mer, men da var butikken flyttet til Haparanda.

Mine grønne Figgjo Sissel tallerkener har jeg vist frem tidligere, men jeg for min del blir aldri lei av å se på Sissel-deler i blogger, og det tror jeg ikke jeg er alene om ;-) Håpet er å finne flere deler, og det dukker nok opp etter hvert. Disse har jeg også funnet i "min" loppebutikk.  "Min" fordi det er der jeg stadig vekk gjør gode og vakre funn. Og så har de en egen flott blogg som de oppdaterer hver dag med nye godbiter i butikken.

Tusen takk for alle herlige og skjønne kommentarer, jeg blir så glad. Og angående vovsemor flotte matboks i innlegget under. Nei, jeg vet ikke hvor en kan få tak i slike. Jeg kjøpte den i Grimstad i 2003 hos en dyrlege som også har butikk. Jeg var innom der i sommer for å kjøpe en til Lottas "kusine" som heter Lady og burde absolutt hatt en boks med Lady og Landstrykeren på, men de hadde ikke flere igjen og husket ikke hvor de hadde kjøpt de inn fra heller.

I morgen kommer det et innlegg om loppefunn som kan brukes til utradisjonell oppbevaring.

- Ha en herlig lørdag - 

fredag 16. september 2011

På tur

Vi skal på tur i dag. Først biltur, så en togtur til fjells, en gåtur ned til sjøkanten og så på båttur hjem igjen.

Husker dere disse koselige Kvikk-Lunsj  matboksene. Tror det lå 10 stk Kvikk Lunsj inni dem. Eller kanskje det var 8. Begynnelsen av 90-tallet var det hvertfall. :-)

Vovsemor har også matboks! Den har jeg aldri blogget om her, men den er såååå søt.
Nå er den lagt i sekken fylt med frolic og tørket lever. Uff ja, men det er nå det beste hun vet så da så....


Kunne egentlig tenkt meg en sånn boks selv også, men ikke med kjøttbeinfasong.

- ha en flott fredag, nå er det helg dere ♥ -

onsdag 14. september 2011

Detaljer fra hytta - mitt smultronställe

Det er ingen steder jeg sover så godt som på hytta -
det er ingen steder frokosten smaker så godt som i hytteveggen -
ingen pannekaker er deiligere enn de Emblas elskede steker på primusen ute på hytteterassen -
ingen steder har regnet koseligere trommelyd enn på hyttetaket
 

Hytta vår er kjempeenkel  - ikke strøm eller innlagt vann. Drikkevann har vi med oss, og vaskevann er regnvann som samles opp i ei tønne. Jeg vil vise dere noen detaljbilder:


Det passer også godt i fargene til filleryen som mamma har vevd. Sånn utilsiktet sammentreff som jeg så når jeg hadde hentet fram teppet. :-) 

Vi har et vatteppe som har ligget bortgjemt, men nå i helga fikk det komme frem og være sengeteppe på sovesofaen inne på kammerset. Emblas elskede ble så begeistret da han fikk se det at han måtte ta seg en "breakfast-nap" umiddelbart. Og da måtte Lotta det også :-)


Zzzzzzzzz.....

Disse bildene lå i en restekurv og kostet 20 kroner stykket tror jeg det var. De er ganske store, og jeg tenkte å male rammene i en annen farge og bytte ut bildene. Men det var den gang da - de skal være akkurat sånn som de er. Fargen passer kjempebra der ute når veggene ble malt, og bildene med skoleplansje"look" skal selvfølgelig beholde sin plass inni rammene. 


Disse to skjønnhetene i emalje er fra barndomshjemmet mitt.

Noe gammelt, noe nytt. Mugga og de to nederste asjettene kjøpte jeg på Sørlandet i sommer. De andre delene er fra jeg flyttet på hybel når jeg var 16. Et par av asjettener er knust, så da jeg så noen som lignet i samme størrelse (hehe) kjøpte jeg de. Men - som jeg har erfart så mange ganger før - tingene har det med å "vokse" på tur hjem fra butikken. Det har vel med størrelsen på rommet og høyden under taket å gjøre. Naturlig nok er jo de fleste forretningslokaler større enn kjøkkenet vårt.

På denne primusen lages det mat på godværsdager. For ordens skyld - vi har kokeplater inne også!

Vi har en flott høst her i nord i år, og solstolene står fortsatt på terassen.
Og temperaturen er heller ikke så verst, bare se her:- Så uansett hvilken temperatur det er for tiden der du er, ha en kjempegod dag :-)  -


fredag 9. september 2011

Lag din egen "Verdens beste frokostblanding"

Her er et skikkelig kinderegg + av en frokostmüsli:

1. Du vet nøyaktig hva den inneholder
2. Enkel å lage
3. Billigere enn de ferdigkjøpte
+
Det viktigste selvfølgelig - den er GOD!


Det er supertrener Marit som er instruktør på helsestudioet "Hei" her i byen jeg bor som har komponert denne energibomben. Hun delte den med sine venner på facebook - der fant jeg den og ble helt "solgt". Hun synes det var trivelig at jeg ville dele den med leserne mine så her er den. Så værsågod: Prøv  Jern-Marits supersunne frokostmüsli :-)

½ pakke havregryn (350 gram)
½ pakke havrekli (375 gram)
2 dl solsikkekjerner 
2 dl gresskarkjerner
2 dl linfrø
2 ts kanel
2 ts malt ingefær
4 ss honning
125 gram grovhakkete nøtter
125 gram grovhakkete mandler 

Først blandes alle de tørre ingrediensene

Tips: Jeg synes det er veldig kjedelig (og litt skummelt) å grovhakke mandler med skarp kniv så jeg legger de i en plastpose og denger løs med "hakken" til morteren.
Det fungerer kjempefint. Men det fins kanskje mer egnede remedier for grovhakking? Tips?

Det blir en stor porsjon......  tror jeg målte det til ca 2½ liter

Når jeg har tatt det i langpannen "ringler" jeg over honningen. Smuldrer den så inn i blandingen for å få den godt blandet.
Ristes på 180° i 25-30 minutter. Rør om et par ganger i løpet av steketiden.
Oppbevar det i en tett boks.

Etter at den er tatt ut av ovnen -  ha i 200 gram tørkede aprikoser som er kuttet i biter.

Jeg personlig er ikke så glad i aprikoser, så her hos oss spiser Emblas elskede den med rosiner i og jeg bruker å kutte en halv banan å ha i.


Jeg bruker helst Biola på denne.


I dag ble det blåbærvarianten.

- Ha en herlig fredag, klem  -

torsdag 8. september 2011

Blogganbefaling - DIY fra "hele verden"

En blogg jeg oppdaget via en annen blogg er denne Better After.
Hun kaller sin blogg en inspirasjon av andre blogger, og den består i hovedsak av før og etter bilder av forskjellige oppussingsprosjekt av møbler og rom, derav navnet "Better after"- går jeg ut fra. Og som seg hør og bør så ligger det selvfølgelig link til originalinnlegget hvis en ønsker å se mer, vite hvordan... ja, du vet.
Her et et "etterbilde" av et forvandlet skap.1. september hadde hun et innlegg som handlet om en norsk bloggerskes DIY-prosjekt. Det kan du se her hos Hellohellobaby. Her har hun forvandlet et helt ordinært overskap i furu til den flotteste sjenk.


Jeg har nettopp laget en ladning med verdens beste, hjemmelagede frokostblanding. De herligste frø og nøtter, kanel, ingefær, honning - ristes en halv time i ovnen - mmm.  Det kommer flere bilder fra prosessen og oppskrift i morgen. 

Ha en flott torsdag. Klem