lørdag 29. oktober 2011

Jeg er her :-))

Det var ikke meningen at det skulle bli så leeenge til neste blogginnlegg, men det ble nå bare sånn. Holder på med studier ved siden av jobben og det er ganske mye å lese og det tar tid. Jeg prioriterer det for tiden, så det har blitt lite besøk i blogglandia i det siste. Og så har jeg fullstendig strikkeabstinenser - strikkepinnene ligger nå nesten nedstøvet her. Studiet er kjempeinteressant og det er veldig nyttig i jobben min så det er ikke med tungt hjerte jeg sitter over bøkene :-) langt i fra!

Nå har jeg laget meg en kveldssmoothie mens jeg sitter her med Emblas elskede og ser på "skal vi danse".

Vant et par søte grytekluter på trommellotteri her om dagen. Her er de i sine gladfarger, og min smoothie som består av litt blåbær fra Efjord, en halv banan, en neve alfalfaspirer (har fått helt dilla på det), hampfrø (supermat de luxe) og yaconsirup (deilig og sunn) og så litt eplejuice. Tror det var alt. Den blir forskjellig fra gang til gang - man tager hvad man haver, er det ikke så det heter.


Disse bruker jeg å strø på frokostblandingen også, har en deilig nøtteaktig smak og er visst skikkelig supermat.

Denne yaconsirupen smaker kjempegodt, synes den har litt "maltaktig" smak  - er hvertfall et sunt og naturlig søtningsmiddel

Og mine mumsemums alfalfaspirer. Nånei, det er nok ikke jeg som er blitt så flink at jeg spirer de selv. Jeg finner de på en av matvarebutikkene her :-) Minner om sukkererter i smak, og jeg bruker de på brødskiva oppå osteskiva.
Hvorfor så mye sunn mat? Jeg har rett og slett slitt med utrolig mye diffuse smerter i kroppen og muskelfester  i flere måneder og vet ikke helt hva det er Alle prøver hos legen var i sin skjønneste orden heldigvis.
Hippokrates sa "Din mat skal være din medisin, og din medisin skal være din mat". Jeg merker at disse tilskuddene av supersunne matvarer gjør godt for hele maskineriet, så jeg blir å fortsette med dette.

Ha ei fin helg!

søndag 9. oktober 2011

Innerst i skapet - bortgjemt og bortglemt

- fant jeg dette søte lille fatet fra mitt barndomshjem som jeg nesten hadde glemt. Jeg har ikke brukt det så ofte, for det var liksom ingenting det passet til. Det hadde ikke helt funnet sin plass, for å si det sånn.

Men det var bare tull, for se hvor godt det passet på min "verdens søteste lille osteduk" og ikke bare det!

Verdens deiligste ost - eller hvertfall min yndlingsost - passet perfekt i fatet/skålen.


Så dermed fikk både fatet, duken og gräddosten sine perfekte makkere.

Hjemmelaget nøttebrød med gräddost, alfalfaspirer og rødbeter er min favorittfrokost for tiden. ♥


I natt har vi hatt første natt med kuldegrader, håper det ikke er min skyld for jeg hentet nemlig fram boblekåpa i går.
Jeg holder på med studier ved siden av jobben, og jeg har oppgavelevering om en og en halv uke. Derfor blir det t blir nok noget labert med innlegg og kommentarer noen dager nå. Men en må jo ha seg litt pause innimellom lesingen, så jeg er nok "plutselig" her med et innlegg eller tre likevel før den tid.

- Ha en flott søndag, kjære dere -

lørdag 1. oktober 2011

Trekning foretatt - var du den heldige som kan varme deg og en søster/venninne med gode sokker i vinter?

Ja, der var 1. oktober  på kalenderen, og jeg har foretatt trekning på min give-away. Den har foregått litt over en måned og var i forbindelse med at bloggen min ble ett år.

Jeg er helt overveldet over deltakelsen, og når jeg talte opp lodd som skulle være med i trekningen kom jeg til 99. Men for sikkerhets skyld tittet jeg innom kommentarer og jammen var det kommet en kommentar til i aller siste minutt. Så det ble 100 lodd! Jeg skrev liste og lot Random foreta trekningen, og det var makstallet 100 så det passet perfekt.

Den første vinneren som ble trukket ut ble lodd nr 76 og vedkommende får to par sokker, ett par til seg selv og ett par til en søster eller god venninne. Så den som kan sende adresse og gjerne skostørrelse til meg

er HildeM - Lykkelig med liten.

Jeg har ikke gjort sokkene helt ferdig for det ville jo være dumt hvis det var to med skostørrelse 36 som skulle ha dem, og så fikk de str 40 - eller motsatt. Bilde kommer noen dager etter at de er sendt slik at mottakeren får se de først. Hilde M har forresten en til blogg, den inneholder BARE innlegg om forskjellige give-awayer. :-)

Nå hadde jeg ikke skrevet noe om hva som ble gevinst nr. 2. Jeg hadde ikke bestemt meg helt når jeg lagde give-awayen, men jeg hadde en liten tanke om å strikke noe som ville passe til mottakerens hjem.

Den som vant var en dame som skrev at hun deltok mer enn gjerne, og krysset både fingre og tær. Det virket for nr 47 ble trukket ut og det var


Når jeg titter i bloggen hennes så ser jeg at det må nok bli noe rødt til kjøkkenet hennes. Jeg legger inn bilde av det også noen dager etter at jeg har sendt det slik at hun får se det først.
Men det blir kjøkkenklut og te!

Hun har også en liten loppeblogg hvor hun nettopp har lagt inn de herligste emaljeting.

Men for at det ikke skulle bli så kjedelig innlegg uten bilder så viser jeg frem mitt andre vatteppe. Dette tror jeg mamma og pappa hadde i campingvogna si på 70-tallet. Synes fargene er så herlige.

Og så et lite nærbilde:


Stor klem til alle som var så hyggelige å delta på  min give-away. Skulle gjerne hatt 100 premier, så det ble en til hvert eneste lodd :-))


PS: Vinnerne kan sende meg en mail på emblas.kanel@gmail.com