tirsdag 3. desember 2013

Hvis jeg skulle laget en pakkekalender til meg...... (mimreinnlegg)

.... da ville jeg ønsket meg 24 julehefter - et for hver dag! Jeg elsker å lese, og det er noe eget med julehefter.

I luke 1 skulle selvfølgelig favoritten Blondie vært. Min yndlingstegneseriefigur her i verden er Daisy - hunden i Blondie-familien. Har du ikke lagt merke til henne annet enn en bakgrunnsfigur...... hun er verdt nærmere ettersyn, tro meg :-)Jeg har ofte tenkt på tidløsheten til tegneseriefigurene, evig ung eller evig gammel. Jeg husker når jeg startet med å kikke i blader og aviser. Det var fort gjort for det var bare den siden med tegneserier som var interessant å se på. Jeg var da på alder med Trulte. Jeg likte å tro at jeg lignet henne. Jeg hadde også mørkt hår, bollekinner og hårsløyfe. 

Noen år gikk, så var jeg jevnaldrende med "Dagens Kari".
Hakk i hel dukket mine jevnaldrende "Tuppen" og "Lillemor" opp med sine spennende eventyr når jeg ble sånn nesten- ungjente. Tegneseriens svar på Nancy Drew og hennes venninner selv om Tuppen og Lillemor handlet om forskjellige jenter i hvert blad.

Så var jeg på samme alder som ungdommene i Blondie-familien, enda sånn Blondie-fan jeg er så ikke snakk om at jeg klarer å huske hva de barna der heter til fornavn. Er det Babs og Putte? Jeg tror det, men er langt fra sikker. Jeg har nå alltid regnet de for å være sånn 16-18 år

De evige kjærestene - som så mange andre tegneserie-kjærestepar - 91 August Stomperud og hans kjære Petra - er vel rundt 20. Jeg vil vel ikke akkurat si at Petra holder seg godt - ser hun ikke temmelig gammelmodig ut. Jeg følte meg hvertfall aldri på alder med Petra! Tror nok heller jeg ville likt å være på samme alder som Nemi.......... hehe. Men hun gjelds ikke nå, for den figuren er kommet i ettertid. Leeeenge etter at jeg var tjue.

Nemi
Vips - så var en i trettiårene, slik som Minnie, Dolly og Magica fra Tryll.Og ikke lenge etter så hadde en jammen samme alder? og yrke - men der stopper forhåpentligvis likheten med den magre, snerpete Frøken Spjåk.
Norges første julehefte - 1911
Hvor er en nå - hvem er på min alder i tegneserieverden? Hjelp og skremsel - har jeg virkelig nådd igjen Fia Fiinbeck........det er ikke mulig.Hmm - jeg er glad i kjoler. Men mine bokser er kakebokser, og ikke hatteesker. Emblas elskede har riktignok gamasjer, men han bruker de i skibakken. Og han er 25 cm høyere enn sin Embla, og rekker henne ikke bare til skulderen slik som gemalen til den godeste Fia. Men det var nå dametegne-seriefigurene som var i søkelyset i dag, da.

Og hvem når en igjen rundt neste sving da.... det må bli bestemor Duck. Jaja, hun er jo så søt og lager verdens beste eplekake. Hun kjører en snerten rød bil, hun har bein i nesen, alle hører på hva hun har å si, lett på foten, slank..... altså gode fremtidsutsikter.

Jeg blir hvertfall aldri for gammel til å kose meg med tegneserier. Hvilket julehefte er favoritten hjemme hos deg?

- Ha en aldeles herlig advent -

KLEM :-)

8 kommentarer:

 1. Der er du endelig tilbake min kjære venninne. Juleheftene er viktig lesestoff i jula.Hos oss blir de ikke tatt frem før på juleaften når alle pakkene er pakket opp og roen har senket seg, eller rettere sagt: når vi er så mette og stinne og full av intrykk at vi ikke greier å løfte en finger, da kommer juleheftene frem. Jeg er så glad i Vangsgutene, vet ikke om du har hørt om dem, men de ble skapt av en kar her på Nordmøre, tror han var fra Surnadal eller Rinndal. Nå er det ikke mulig å få tak i det bladet lengre.Ønsker deg en fin førjulstid.
  Klem fra mæ.

  SvarSlett
 2. Så underbar läsning ;) Jag gillar också tecknade serier men har inte läst någonting alls av det slaget på ganska många år men när jag var yngre så läste jag allt jag kom över... jag prenumererade på kalle Anka kommer jag ihåg :) gillade också lilla fridolf och kronblom m.fl... :)

  Hoppas du får en riktigt fin Jul
  kram/ Jenny

  SvarSlett
 3. Good way of describing, and nice piece of writing to get data on the topic of my presentation subject, which i
  am going to present in college.

  Stop by my site - hack clash of clans ifile (www.argent-i.com)

  SvarSlett
 4. An outstanding share! I have just forwarded this onto a coworker
  who has been conducting a little research on this.
  And he in fact ordered me lunch simply because I stumbled upon it for him...

  lol. So let me reword this.... Thanks for the meal!!
  But yeah, thanx for spending some time to talk about this topic here on your internet site.  My blog post; real racing 3 hack android

  SvarSlett
 5. Can I simply say what a comfort to find somebody who actually
  knows what they are discussing online. You actually realize how
  to bring an issue to light and make it important.

  More and more people need to check this out and understand this side of
  your story. I was surprised you are not more popular because you
  most certainly have the gift.

  Stop by my webpage: zielona kawa

  SvarSlett
 6. Hoppas du har det bra och att allt är ok.
  kram

  SvarSlett

 7. بسم الله الرحمن الرحيم تقدم لكم شركة الكمال جميع خدمات رش المبيد يجميع انحاء المملكة بافضل انواع

  المبيدات للقضاء على جميع الحشرات الطائرة والزاحفه كالصراصير والفائران والنمل الابيض والبق

  والذباب والناموس
  شركة رش مبيدات بالطائف
  شركة رش مبيدات بجازان
  شركة رش مبيدات بحائل
  والسلامه عليكم ورحمة الله وبركاته

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)