søndag 26. august 2012

Dorthegenser her også

Joda, bloggelysten kom tilbake. Forrige vinter ble hektisk med studier ved siden av jobben, og det ble lite overskudd til bloggen - og strikkepinnene.

Nå har jeg tenkt at begge deler skal få oppmerksomhet igjen, så nå er jeg i gang. Håper ikke alle følgerene mine er blitt borte da.

Det første innlegget blir en foreløpig visning av min versjon av den store genserdillen i landet for tiden. Dorthe Skappel har jo laget en sånn herlig god-genser og datteren har lagt ut oppskriften. Den anbefales strikket i Alpakkagarn, og jeg lager nå en til en ung dame i familien. Datteren til Emblas elskede hadde lyst på en sånn, og da blir det bursdagsgave til den unge damen i begynnelsen av september. Den er rask å strikke så det går fort. Minner meg om de lodne genserne vi lagde på 80-tallet. For oss med noen år på baken. Jaja, hadde det bare vært årene som la seg på baken så kanskje jeg også hadde vært fin i en slik.......

Her er en liten underveiskikk. Jeg holder på med ermene.
Jeg strikker den med en tråd  pickles pure thin alpaca og en tråd med pickles pure alpaca. Den blir utrolig myk og lett. Jeg har brukt to forskjellige gråfarger. Joda, det kommer bilde av hele genseren når den er ferdig.


Forstykket


Ellers så har jeg på kort tid laget meg en liten samling. Uplanlagt og tilfeldig, men av og til så starter en liten "ting" (denne gang en liten artikkel i et ukeblad) i gang et lite snøfnugg som blir til en stoooor snøball som ruller fort av gårde. Hehe.

Ha en riktig fin søndag. Klem

4 kommentarer:

 1. Så gøy å se at blogglysten og strikkelysten kom tilbake! En pause kan jo være godt innimellom; bloggen skal jo være et overskuddsprosjekt? ;-)

  Heldig stedatter som får så fin hjemmestrikket gave! Må innrømme at prosjektet mitt med å lære å strikke ble lagt på hylla... Lærte det, men så var det det at det tok så lang tid da! Haha. Ikke så god tålmodighet her i gården... ;-)

  Følgerne dine er her vi! Så nå gleder vi oss til nye innlegg!
  :-)

  SvarSlett
 2. hei hei!!

  Bra blogglysten kom tilbake!!! :-) :-)

  Flotte gensere det det, men jeg tror nok jeg ikke skal prøve meg på en, uansett hvor mange bloggere som sier den er enkel.

  Koselig å se deg igjen, klem fra meg

  SvarSlett
 3. Phu... Så kjekt at du er tilbake. Artig at du og holder på med genseren. Jeg strikker den til meg selv. Tenkte det må være en utrolig deilig genser å ha som kosegenser til joggebuksen, hjemme en kald høst/vinter dag. Elsker å subbe rundt hjemme i slike klær. Joda, er fullstendig klar over at rumpa og magen får utvikle seg fritt i slike klær. Men man strammer seg jo opp og har på seg noe annet når en går utenfor døra.. Ha en riktig fin uke. Klem fra meg

  SvarSlett
 4. Vilken lättnad! Du är tillbaka!
  Skönt det! Ibland behövs en paus, jag anade nog att du kommer tillbaks :) så jag har väntat tålmodigt.

  Jo, Lapplandsresan deras var fin. Få se om jag skall satsa på att vandra med någon gång. Då kommer jag bergis och hälsar på dig, om det blir Abisko!

  Ha en riktigt fin lördag!
  kram

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)