søndag 10. mars 2013

søndag, testknit og loppe

Det er nok en stund til "kong vinter" vil gi stafettpinnen videre ser det ut til selv om det har vært mars og vårmåned i mange dager.
Det som skulle bli en lang tur med hunden i formiddag sammen med en venninne ble en særdeles kort tur - fremoverbøyd, med "nålestikk" i ansiktet og gjennomvåt på no-time. Nå vil jeg ikke ha på meg at jeg er pysete, men det var særdeles guffent i formiddag. Nå skal det sies at klokkeslettet vi hadde avtalt var det dårligste værmessige tidspunktet i dag. I skrivende stunde er det meeeeget bedre.
Vovsemor har inntatt horisontalen på fåreskinnet i sofaen og sover søtt.

Emblas elskede står for middagen i dag, og hva passer vel bedre nå i vinterfestuka (som er en uke til heder for rallarne som bygde jernbanen og kokkene som lagde maten) enn skikkelig ertesuppe med fleskeknoke og grønnsaker. Den skal koke lenge så jeg er skrubbsulten her jeg sitter i den liflige duften fra kjøkkenet og vet at det er ennå et par timer minst før servering.

Med en rolig søndag med innevær, strikkevær og kose-seg-med-en-kopp-te-i-sofakroken-vær er deilig. Jeg holder på å prøvestrikke et sjalmønster og har deadline 21. mars. Det tror jeg nok skal gå bra, er kommet ganske langt - men omgangene begynner å bli rimelig lange de også. Nå er jeg oppe i 400 masker pr omgang og det er ca 30 omganger igjen.


Tror det blir riktig deilig sjal å ha på seg utover våren. Tynn merinoull, silke/cashmere blanding i de gråbeige stripene - det er ikke så tykt, men godt og varmt likevel, og veldig mykt. Skal legge ut flere bilder når det er ferdig. Det skal blir 50 x 200 cm så det blir stort. Er ikke så flink med sånn dandering så jeg må vel øve meg. Det blir som oftest til at jeg legger skjerft og sånt i et kryss over brystet under kåpa/boblejakken......

Jeg har fulle skap, men jeg klarer ikke helt å la være å kjøpe noe "nytt" likevel. Jeg er så glad i små skåler av farget glass, og skjønner ikke hvordan noen har klart å levere fra seg denne søte skatten, men jeg er glad de gjorde det - hihi. For da havnet den nemlig hos meg!
Og her blir den tatt godt vare på.
 
 

 
Ha en fin søndag der du er.
Snart tilbake..... ;-)


5 kommentarer:

 1. Hei, Hei. Kjempefin blogg du har!

  Jeg har laget bøkene Sanselig sommer og Sanselig jul og holder nå på med en ny bok som får tittelen Sanselige Rom.

  I den forbindelsen har jeg en stor konkurranse der man kan vinne flotte interiørpremier for 22.000,- Jeg vil med dette gi deg en personlig invitasjon til å være med. :-)

  Hvis du ikke allerede er med kan du se mer ved å bruke denne linken:

  http://franciskasvakreverden.blogspot.no/2013/02/stor-konkurranse-vinn-premier-for-mer.html

  Frist for å være med er 15. mars.

  Ha en flott uke!

  Beste hilsen Franciska :-)

  SvarSlett
 2. Heisan!
  He,he.... pulverkaffe ja. Har skjønt at det må hviskes varlig om i bloggverden, men jeg liker pulverkaffe jeg! Hadde alldeles ikke sett skjevt på deg om du hadde kommet med det.
  Så får de med bedre utviklede smaksganer ta seg av den litt mer sofistikerte gourmetkaffen, hi,hi.
  Så flink du er som strikker etter oppskrift, det har jeg aldri gjort før, bare fristrikket.
  Det blir helt sikkert et deilig sjal på våren, fine farger også.
  Kjenner det og ikke klare å unnvære og kjøpe en bitteliten ting i brukbutikken... det gjør at jeg i blant må selge og levere ting ut igjen.
  Ha en strålende dag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 3. بسم الله الرحمن الرحيم تقدم لكم شركة الكمال جميع خدمات رش المبيد يجميع انحاء المملكة بافضل انواع

  المبيدات للقضاء على جميع الحشرات الطائرة والزاحفه كالصراصير والفائران والنمل الابيض والبق

  والذباب والناموس
  شركة رش مبيدات بالطائف
  شركة رش مبيدات بجازان
  شركة رش مبيدات بحائل
  والسلامه عليكم ورحمة الله وبركاته

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)