lørdag 30. april 2011

Siste pusleri....

.... så langt, er dette sjalet. Det ble strikket i påskedagene, og er laget i merinoull og angora. Det er varmt og godt og blir deilig til vinteren. Nå er det hustrige dager ennå så det var godt å smyge seg inn i dag også når det fikk bli med ned til sjøen for å fotograferes. Det blåste friskt så det var godt når jeg kunne tulle det på meg igjen.

Hvis noen lurer på hvordan fremdriften er på de 11 sjalene jeg skulle strikke i 2011 så er dette nr. 9. Jeg har begynt på et til, men det blir ikke ferdig før noen uker før jul - tidligst. Hvordan jeg kan si det allerede nå? Jo, jeg har meldt meg på en KAL - knitalong - hvor en melder seg på et strikke-sammen-prosjekt (dette er på håndarbeidsforumet Ravelry.com) - og da får vi utlevert mønster til noen omganger på sjalet hver andre uke sånn cirka. Det er beregnet at vi skal få de siste oppdateringene sent i høst. Jeg skal sette inn noen underveisbilder etterhvert. Hun som lager sjaloppskriften er inspirert av Jules Vernes bok "jorden rundt på 80 dager" og så langt har vi "vært innom" England og Egypt og jeg holder nå på å strikke pyramidebord. Vi vet ikke hvordan det blir seende ut før vi er ferdige.

Og så har jeg nevnt et strikkeprosjekt med en spennende forhistorie, men det er ikke dette. Håper å få det ferdig til bloggings i løpet av neste helg. Har andre DIY prosjekter på tapetet (nesten bokstavelig talt), men alt må vike for strikkmanien som rir meg for tiden. :-) Emblas elskede tror også at gangen blir finere i en annen farge enn knallgul og knallrød som den er nå så i løpet av mai..........

Mitt kjære gamle vaskebrett fikk være bakgrunn her slik at jeg fikk sneket inn litt interiør... hihi..

Men disse er tatt nede ved sjøen. Vi bruker å gå ned dit slik at vovsemor får løpe litt fritt nede på moloen. Liker fasongen på dette sjalet for det kan både brukes som tradisjonelt sjal, men kan også tulles rundt så det blir mer som et skjerf.

Dette garnet skulle jeg egentlig bruke til et annet prosjekt, men for å si det sånn - når garnet er kommet i hus så er ofte den opprinnelige planen endret både en og to ganger........ Jeg fikk endel garn til overs så nå får Emblas elskede et deilig skjerf i merino og angora. Jeg fant dette vakre og enkle mønsteret i går. Det er kjempeenkelt - en gjentar samme rad  hele tiden og skjerfet blir likt på begge siden.

Mønsteret er delelig på 4 + 2. Jeg har lagt opp 38 masker og bruker pinner nr 5.
Strikk 2 rette, 1 vridd rett, 1 vrang. Gjenta dette til det er to masker igjen. De to siste strikkes rett. Snu og gjenta.
(Vridd maske er å strikke i bakerste del av masken)  Dette mønsteret vil passe veldig godt på kjøkkenkluter også. Og ekstra søte med en heklet kant rundt. Hmm - det vil jo bli veldig fine skjerf til damejulegaver med en heklet eller ruflebord rundt. Det må prøves ut. Garnkurven har kul på sidene, så det er nok å ta av. Er visst en garnoman, jaja, det fins verre ting å være hektet på.
HelloHello Baby har et så herlig innlegg om farger i dag, det gikk rett i hjertet på meg.
Det er åpnet en ny interiørbutikk her denne uka - skal en tur innom og kikke i dag. Det blir spennende å se hva de har.

- Ha en riktig fin lørdag  - 

8 kommentarer:

 1. Det där ser skönt ut :)
  Hoppas allt e väl
  å missa inte

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y


  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvarSlett
 2. Eva! Tusen hjertelig takk for kommentaren i dag. Jeg ble så glad da jeg leste den, og så har du linket meg til og med! Så koselig. Leserene dine er hjertelig velkommen inn :)

  Sjalet ditt er helt nydelig. Tenk å kunne strikke sånn. Flotte bilder har du tatt og. Gleder meg til å se langtidsstrikkeprosjektet ditt, det høres veldig spennende ut! Sjerfet/kluten er nok mer overkommelig for meg. Det har jeg tenkt å prøve meg på :)

  Ha en nydelig dag. Hvis du er i Oslo til over helga så hadde det vært koselig om du fikk tid til en kaffe :)

  SvarSlett
 3. Nydeligt Embla og sikken gode billeder :-)

  Klem

  SvarSlett
 4. Puslerier , du ;)
  For meg hadde det nok vært et prosjekt, he he..
  Du er virkelig flink.
  Flott å fotografere det ute også.
  Jeg tror jeg vil bruke oppskriften du la ut neste gang jeg skal strikke kluter , det så fint ut !
  Ha en flott lørdagskveld.
  Klem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 5. Lekkert!!! Tusen takk for koselig hilsen. Stor klem til Deg:)

  SvarSlett
 6. Så flott skjerf! og den fargen! Du er rett og slett i en annen liga enn meg. Jeg hadde kanskje fått det til rent teknisk,, men tålmodighet,, der kommer jeg litt til kort..
  Blir veldig inspirert thow, kanskje jeg må prøve meg på ett slikt :)

  SvarSlett
 7. Dette var virkelig et nydelig skjerf/sjal og jeg hadde blitt veldig glad om du hadde en link til oppskriften - ja, gjerne navnet på garnet også, jeg kjenner at det våkner en liten copycat i meg ;-))
  Egentlig likte jeg alle sjalene dine, så navn eller linker er kjempkjekt. Forøvrig så likte jeg resten av innholdet på bloggen og altså, så jeg kommer helt sikkert til å kikke innom igjen!
  Ha en flott dag :-)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)