onsdag 21. desember 2011

BESUNNING

er et ord jeg tror jeg har oppfunnet. Har hvertfall ikke hørt/lest det før og det betyr følgende: "Å utføre forandringer som gjør en matrett sunnere" :-). Jeg har prøvd å besunne noen av kakeoppskriftene jeg har brukt nå til jul, og da har jeg blant annet byttet ut noe av melet med siktet speltmel og alt eller deler av sukkeret med sunnere alternativer. Jeg brukte palmesukker og sukrin i stedet for farin. Ca halvparten av hver.

Forleden bakte jeg disse herlige appelsinbiscottiene fra Trines herlige matblogg. Joda, jeg vet jeg har føyd til et ekstra ord i navnet, men jeg har funnet så mange herlige oppskrifter der så da så :-). Det stod i slutten av oppskriften: "Plutselig er kakeboksen tom" - det stemmer, her i huset holdt de i to dager. Jeg var på juleavslutning på jobben i går kveld, og da jeg gikk sa jeg til Emblas elskede at "bare spis så mange biscottier som du vil, det er jo i adventstiden av småkakene smaker best". Da jeg stod opp i morges (tidlig formiddag - første dag av ferien skal en ikke stresse) så var det seks biscottier igjen i boksen.Men nå er den fylt opp igjen!
Rett skal være rett, jeg har spist mange jeg også......

I bloggen "Fiffiga systrar" er det mange flotte oppskrifter, og jeg valgte å prøve myk pepperkake - en krydderkake som ble veldig god. Det står gräddfil i oppskriften, det tror jeg må være rømme, så det brukte jeg. Og oppskriften passet perfekt i mengden til to av disse søte engangsformene fra Åhlens. Jeg stekte de 10 minutter kortere tid siden jeg fordelte røren i to mindre former.
De hadde så mye fint til halv pris i "min" loppeshop i dag så jeg måtte ta meg en tur dit og handle inn litt fint til julefrokostbordet. Et innlegg om det i morgen.  Tre herlige lopper ble med hjem i dag. :-)

- Ha en fin tirsdagskveld kjære bloggvenner  - 

4 kommentarer:

 1. Gleder meg til lopperapporten! Flotte kaker. Jeg har besunnet mine kaker med å bruke mye mindre sukker enn det står. Funker veldig bra det også. :-) Sikkert ikke på alle kaker, men men.

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 2. Hei på deg, jeg så også denne fine myke pepperkaken på Fiffiga systrar, hadde planer om å bake den å gi bort...bare tiden strekker til nå da...nå er det bare to dager igjen til den store dagen, gjelder å puste med magen. Håper du får en fin jul, klemmer fra Wilhelmine...gleder meg til å se hva som ble med hjem fra Loppeshoppen din

  SvarSlett
 3. Åh, de kakene der ser gode ut! Så dumt at jeg er på lavkarbo da;) Hadde jeg funnet ut hva man kunne brukt istedenfor hvetemel så kunne jeg nok ha laget de... :)

  SvarSlett
 4. Så morsomt nytt uttrykk å lære seg, og takk for tips til inspirerende matblogger!
  Ønsker deg og dine en riktig god jul :) Klem

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)