søndag 18. desember 2011

Svigermor...

og hennes mor har laget denne nydelige duken. De er begge gått bort, og Emblas elskede husker at de satt og sydde denne duken. Den er så vakker, og den skal være adventsduk på spisebordet.
Jeg er av "den gamle skolen" og ingen julepynt bortsett fra adventsstake og julestjerne i vinduet skulle frem før lillejulaften. Jeg ser at jeg blir påvirket av at den trenden er i ferd med å endres så nå er det juleduker og noen nisser fremme også i advent. Men den store pyntingen og juletreet får fortsatt vente til den 23.

Lua er applikert på
Vi fikk tilsendt julegaver fra Grimstad (der Emblas elskede er fra) og da hadde min svigerinne sendt med disse skjønne fatene som min svigermor har malt. Det som er ekstra artig er at jeg drev og malte porselen for noen år siden, og har to gryteunderlag med akkurat de samme motivene! Litt av et sammentreff.

Ble litt mye blitzlys, men her i nord er det ikke lyst nok til å fotografere inne uten nå om dagene. Selv om jeg prøvde akkurat klokka 12.

Og så har jeg laget hjemmelaget sjokolade. Brukte Toffifee"former" å legge de i. Det er raw-sjokolade, men jeg sliter litt med å finne akkurat hvordan den skal smake. Lagde flere porsjoner tidligere som ble for bitre, denne ble søt nok, men...... Den er hvertfall veldig sunn!
Hehe - neida, det er flere igjen i kjøleskapet. Skal lage en porsjon til i dag, og da skal jeg ha i noen biter med aprikos og prøve en annen søtning.

Min svigerinne i Grimstad er så utrolig flink med interiørdetaljer, og de har et veldig koselig hus - og hage, og terasse.... Jeg finner bestandig ideer som jeg "tar med meg hjem og kopierer" når vi har vært der. Hun har nå startet sin egen blogg, så jeg gleder meg til å se julebilder fra hjemmet deres. Vi har ikke vært på Sørlandet i jula ennå,  bare sommerbesøk.

- ha en fin fjerde adventssøndag, kjære bloggvenner :-) - 

5 kommentarer:

 1. så koselig Eva.Fin duken var husket ikke hvordan den så ut.Jeg er ikke av den Gamle skolen .heller den nye som pynter tidlig..litt for tidlig kanskje for blir nesten lei julepynten før jul.Men juletreet må vente til lille julaften.

  SvarSlett
 2. Der kom riktig innlegg ja. :-) (må si jeg er litt nysgjerrig på de andre bildene..hihi)

  Flotte saker du har fått og nydelig duk! Her kommer "hovedpyntinga" også den 23. Har satt fram litt av nisselandsbyen, ellers er det bare adventspynt her ennå. Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 3. Så utrolig koselig med sånne gamle skatter, den duken fortjener virkelig å vises frem ja :)
  Og så deilig med hjemmelaget og sunn sjokolade da, høres himmelsk ut!
  Ha en fin førjulsuke :) Klem

  SvarSlett
 4. Duken är ett äkta vackert handarbete! En glädje att äga, kan jag tro!

  Jasså, även du har målat porslin? Jag också, men för många år sedan. Nuförtiden finns ingen tid, men nog vilja. En dag så...

  Du frågade om Carl Larsson hemmet. Mitt hem vill vara ett sådant, men det är långt kvar ännu :)

  kram

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)