fredag 6. mai 2011

Besøk i tigerstaden

og det er jammen lenge siden sist. Et to-tre timers visitt for ni år siden og det samme for fire år siden. Jeg er nok ikke den som traver oftest i Karl Johan for å si det sånn. Men Oslo ligger jo litt avsides da i forhold til der jeg bor. Var der i forbindelse med jobben, så det var noen netter. Vi bodde sentralt i en av sidegatene til Karl Johan. Hotellet var greit nok - men jeg fikk først et rom som jeg ikke klarte å bo på. det var i øverste etasje med kun et lite takvindu som ikke gikk an å åpne. Heldigvis fikk jeg byttet til et annet med vanlige vinduer.
I magasiner har jeg ofte sett både vakre klær og spennende interiørting til en overkommelig pris fra butikken Indiska. Så nå har jeg besøkt to stk Indiska.

Joda, det ble kjøpt litt der - når jeg endelig fikk den glede å trå innenfor og ikke bare se på bilder. La igjen litt penger der, men når en reiser med fly må en tenke på bagasjeplassen. Vel, når jeg reiste nedover var bagen lett nok for å være håndbagasje.....
Disse kjøpte jeg på Indiska:
Jeg liker lilla, og så liker jeg fasongen på den bollen appelsinene ligger i. Den minner om litt sånne gamle bakeboller. Mamma hadde en hvit slik, men endel større,  som hun brukte å lage småkakedeig i. Kanskje litt større stett. De hadde noen lekre krus i samme serien, men når jeg var innom hadde jeg fortsatt et håp om at reisebagen kunne være håndbagasje på turen hjem også.

Emblas elskede måtte jo få en liten Oslogave, og den fant jeg på en butikk hvor de hadde utrolig mye artig. Design-et-eller-annet i et varehus i nærheten av Oslo Plaza. Designtorget?

Varehuset hadde også verdens søteste lille tebutikk, og vi ble anbefalt denne denne teen med den herligste duft.
+at jeg fant ut at jeg hadde bruk for slike:
Det er tomme teposer som en kan legge teblader i og brette sammen og ta med for eksempel til lunsjen på jobb. Vi får se, vi får se, skapene her i huset har det med å inneholde en del ubrukte ting. Det høres jo i grunnen greit ut for te i løs vekt.

Grønn te skal være så sunt, og jeg skal bli et sunnere menneske frem mot sommeren.... og høsten.... og videre utover vinteren.... jula...
.... og da trengs det mer enn grønn te, så her er mitt splitternye treningskort. Mandag skal jeg på Zumba! Det skal visst være veldig morsomt. Men først er det helg og i morgen skal jeg på loppemarked. Det er også morsomt. :-)

- Ha en flott fredagskveld, klem fra Eva :-)

PS. Jeg fikk spørsmål til mitt innlegg to plasser lenger ned om jeg kunne legge ut link til mønsteret på det sjalet jeg hadde strikket. Mønsteret (og garnet) er kjøpt fra Sundayknit - ei dame i Illinois som designer de lekreste strikkeplagg. Har den glede å prøvestrikke noe for henne, og det kommer mer om det på bloggen om litt. Ikke riktig ferdig ennå. 

7 kommentarer:

 1. Så mye fint da, god helg til deg, blir det noe loppemarked i helgen eller? Klem

  SvarSlett
 2. Der hadde du fått deg mye "småsnacks" ja!

  Jeg skal også ta med gubben, ungen, bikkja og loppekurven og ta en tur på loppemarked i morgen. Blir bra. Lykke til med godkjøpene. :-)

  ~eli~

  SvarSlett
 3. Indiska er en nydelig butikk, og Designtorget har mange artige saker:) Lykke til på Zumbatimen! Blir helt sikkert gøy! Bare å riste på rompa.....:) Ha en fin fin helg! Klem

  SvarSlett
 4. Indiska er bare toppen, og Byporten har mye fint å by på ja. Jeg må alltid innom det senteret når jeg er i Oslo. Altfor lenge siden sist jeg var der også. Sånne teposer er helt geniale for løsvekt te, det er mye mer lettvint enn å bruke tesil og teegg og slikt. Jeg er storforbruker! Nydelig det lilla fatet fra Indiska. *♥*

  SvarSlett
 5. Artig med butikker i ikke vanligvis omgir oss med. Indiska er en av de jeg jakter når jeg er ute å farte,, Kunne i grunnen hendt oftere enn det gjør..

  Fine kjøp! Klem og god helg :)

  SvarSlett
 6. Åh, så herlig med Oslo-tur da! Særlig nå om våren... Har pleid og vært et par turer i året, og jeg storkoser meg der. Nå er det leeenge siden, så jeg kjente jeg fikk litt abstinenser ;-)

  Indiska har vi her i Trondheim også, men jeg glemmer ofte at de også har interiør, jeg! Selv om jeg har funnet noen gode kjøp der tidligere. Tror faktisk det blir en tur i morgen, når jeg tenker meg om... Takk for tipset! :)

  Kjenner godt til det der med kjøkkenskap fulle av ubrukte varer, ja... Det er lett "å glemme" hva som finnes der innimellom...

  Ha ei GOOOOOD helg, Eva - og kos deg på loppis! Håper å få tid til et besøk jeg også, men har litt mye på programmet...

  Klem :)

  SvarSlett
 7. Så fine ting du har kjøpt!
  Jeg er også veldig glad i Indiska, og er så heldig å ha en Indiska-butikk bare 5 minutters gange unna, blir ikke lenge mellom hver gang jeg kjøper noe derfra :)
  Ha en super søndag!
  Klem fra Bekka

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)