tirsdag 31. mai 2011

Kake med sunne ingredienser ♥

Først vil jeg bare si at bloggen fungerer som den skal igjen. Jeg fikk mange tips på hva jeg kunne gjøre (tusen takk!!!). Jeg startet med å prøve det enkleste - nemlig å fjerne haken på "forbli innlogget" og vips - alt fungerte igjen.

Jeg hadde bilde av en kake jeg hadde laget til en konfirmasjon et par innlegg lenger ned.
Jeg ble bedt om å dele oppskriften, og sa at jeg skulle prøve å lage den litt sunnere. Prøver å være sunn, og nå er jeg blitt litt "hekta". Skal ta med en kake til jobben i morgen, og så skal jeg ha en her hjemme så i dag har jeg bakt to litt sunnere varianter. Skriver endringene under oppskriften.

Hjemmekaken fikk stå på mitt yndlings kakefat. Jeg er så glad i farget glass, og dette er i en sjelden rosa-lilla-brun farge. Fikk fargen bedre frem i dette innlegget, et av mine første blogginnlegg.

Her er den før glasuren kom på
Og her med et lite melisdryss
Her er et bilde av originaloppskriften. Hvis dere ser godt etter så står det 300 gram bak 15-kroners firkløver. Jeg har hatt oppskriften lenge, og vi som har levd en stund vet at det har skjedd noe med størrelsen på en 15-kroners firkløver. :-)


Så til endringene: Jeg brukte sukrin i stedet for sukker i bunnen. Det er et naturlig søtningsstoff, og er nesten like søtt som sukker (75%). Det er et søtningsstoff som finnes blant annet i pærer. Det er ingen kalorier, ingen karbohydrater, gir ingen blodsukkerøkning, men bakdelen er at et kilo koster 138 kroner. I stedet for firkløver brukte jeg 70% sjokolade og litt lys sjokolade for at den ikke skulle bli for bitter. Skulle kjøpe Yacun-sirup og blande litt i sjokoladen, men de hadde ikke det på helsekosten her jeg bor. Så den tredje endringen ble det ikke noe av. Bruker å blande litt smør i den smeltede sjokoladen slik at den skal bli lettere å skjære i når den er blitt kald. Denne kaken er kjempegod, og jeg bruker å blande i litt mandler. Noen ganger halvt om halvt, eller litt mindre. Kommer litt an på hva jeg har tilgjengelig. Pass på at den ikke blir for mørk, i min ovn må jeg bruke bare 35 minutter. Og så bruker jeg en hel teskje bakepulver, da hever den seg ekstra mye.

Det ble mye kommentarer så her er versjon 2:

200 gram nøtter og 100 gram mandler males (jeg bruker hurtigmikseren)
3 store egg røres i
2 ½ dl sukrin (eller halvt om halvt med sukker)
1 spiseskje mel
1 ts bakepulver

Stekes på 200° i 35-40 minutter

FYLL:
250-300 gram firkløver
4 ss melis
½ kopp melk

FYLL (forslag 2)
200 gram mørk kokesjokolade
litt smør (ca en spiseskje)


- Ha en fin tirsdagskveld - 


10 kommentarer:

 1. Så godt den ser ut - og en sunnere variant skader jo ikke akkurat - denne skal prøves :)
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 2. Denne tittelen var jo umulig å unngå; hvem vil ikke ha kake med sunne ingredienser??! Har aldri prøvd sukrin; det er nok verdt å prøve! Skal bake kake i morgen, men da blir det av det veeeldig usunne slaget... Skal ha den med i konfirmasjon på torsdag, og konfirmanten ønsket seg Oreokake... Veldig god, veldig mektig og VELDIG usunn!! Men det viktigste er jo at konfirmanten blir fornøyd ;-)

  Klem :)

  SvarSlett
 3. Den kaka ser god ut:) Må prøves ut ved en anledning:) Takk for oppskrift:)
  Nydelig kakefat:)
  klem fra Trine:)

  SvarSlett
 4. Embla , jeg har fundet en cooooool ting til dig i min genbrugsbutik , siger ikke hvad , men jeg sender den til dig på mandag.

  Klem Vilma

  SvarSlett
 5. Är det sådan fyrklöver choklad som vi alltid köpte när vi var små? ÅHHH jag måste nog resa till norge och hälsa på så jag kan köpa. Kommer också ihåg att vi åt massor med nugatti, kommer ej ihåg hur det stavas men gott är det iallafall.

  kram

  SvarSlett
 6. Hei:)
  Så kommentaren din akkurat nå,har melkespannet ennå:)
  klemklem

  SvarSlett
 7. Snart hinner jag baka! Imorgon skolavslutning och efter det börjar min semester!
  Ha en skön helg!
  kram

  SvarSlett
 8. Idag ska jag baka semlor...
  Ha en fin dag!
  kram

  SvarSlett
 9. Här tittar jag in igen! Hoppas du inte har alltför bråttom... Här har vi en värme som tar musten ur en... Svetten rinner :)

  Tack, min man mår bra igen. Han sitter och tittar på Sverige - Finland fotboll nu. Inte alls spännande, vi är ju i en helt annan division än Sverige när det gäller fotboll.

  Sköt om dej bra!

  kram

  SvarSlett
 10. Kommenterade just, men det gick inte att få kommentaren fram, märkte jag... prövar såhär nu..

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)