mandag 13. juni 2011

Tør jeg å lage et nytt innlegg.....?

Ikke vet jeg hva det var med mitt forrige innlegg (31. mai) som har fenget så veldig, men fra 8. juni har jeg hatt hundrevis av besøk hver dag? Det har jeg ikke brukt å ha, når det har vært lenge siden forrige innlegg så har det vært sånn 5-15 besøk.... men nå. Overskriften  "Kake med sunne ingredienser" fenger kanskje nå like før bikinien skal til pers igjen. Jaja, hyggelig var det nå i allefall med så mange visitter - ingen må tro noe annet :-)) ♥♥ Så derfor dagens overskrift.

Dagens innlegg  - ja, det starter egentlig her - blir en anbefaling. KK og mange andre magasiner har ofte liggende ved diverse reklamebrosjyrer til både det ene og det andre og jeg ser noen ganger på de med et halvt øye, og noen ganger går de rett til papirsøppelposen uten det halve blikket. Og andre ganger blir det sett litt nærmere på - slik som KK med vedlegg som jeg fikk i postkassen rett før helgen. Det ble grundig lest fra perm til perm. Og det var faktisk en liten reisehåndbok om Danmark på 110 sider! Løp og kjøp KK, sier jeg - og bevar reiseguiden i bokhylla eller et annet sted hvor den ikke blir borte.
Jeg har så vidt vært innom Danmark, men alltid hatt lyst å feriere der - men det har nå ikke blitt ennå. Men etter å ha lest denne så ble jeg helt Danmarkfrelst. Den er skrevet med snert, gode beskrivelser og mange, mange anbefalinger og e-adresser. Me like! Jeg liker å lese reisebøker og anbefalinger, men noen (mange) ganger er det tørre, kjedelig og oppramsende greier. Denne var bare herlig, og en Danmarksferie av varighet sånn cirka ½ år står nå øverst på ønskelista.

Først til København hvor jeg vil overnatte på "Bertrams" som er et av minikjeden Guldsmedens
hoteller.
Som forfatteren sa: "I min bok faller alle hoteller grovt sett i tre kategorier. De man forteller om, de man ikke forteller om og de man advarer mot. Noen er så foretningsmessige pregløse at man neste glemmer hvilket land man er i (nå er ikke Embla så bereist at akkurat det problemet dukker opp) , mens andre har personlighet nok til å merke en for livet, med usjarmerende personale, humørsyke dusjtermostater, papirtynne vegger og guffen masseprodusert kunst på veggene som gjør sitt beste for å stjele både livsgnisten og nattesøvnen fra deg." Sitat slutt. Regner med at disse hotellbeskrivene var av kategorien ikke forteller om/eller advarer mot.

Han valgte å fortelle om Bertrams Hotel Guldsmeden som får attesten "en av Köbenhavns beste frokoster", og det så jo ikke akkurat ulekkert ut her.

Og blir man søvnløs i denne senga så er det nok ikke fordi senga ikke er pen nok.

Og at hotellet har en liten bakhage hvor en kan sitte og kose seg med noe godt i glasset er ikke heller så dumt etter en dag med shopping, og før en setter kursen videre.

Disse tre bildene er alle hentet fra hotellets hjemmeside.

Og kursen ville jeg nok sette videre til blant annet: Fanøs Sønderho. Sønderho blir på sine hjemmesider kalt Danmarks koseligste lille landsby, og som forfatteren sa om plassen: "... så gjennomført koselig at det kan få den mest patriotiske nordmann til å vurdere statsborgerskapet sitt".
Så kan en kanskje overnatte på Sønderho Kro fra 1722.
 Nå er jo Emblas elskede reservedanske (sørlending) så ferien i år går til Grimstad, men kanskje en kunne få lagt inn et par Danmarksdager......

Har du planer om Danmarksferie og ikke vet helt hvor så vil jeg anbefale deg å få tak i det lille heftet. Det var fornøyelig lesing (skrevet i rene Emmelinestil for å sammenligne forfatteren med en kjent blogger) og mange greie fakta å vite.

Håper dere har hatt en helt superduper pinse - her i nord har været vært rekordvarmt for årstiden - og den har vært tilbrakt på mitt "smultronställe" - nemlig den lille hytta vår. Jo, det heter jordbærsted på norsk, men når jeg nå har tilbrakt innlegget i naboland så kan jeg liksågodt "svitsje" innom Sverige også. Synes "smultronställe" høres enda koseligere ut en jorbærsted eller "jordgubbställe". Smultron er markjordbær i fall det var flere enn jeg som ikke visste det.

- klem fra Eva -

8 kommentarer:

 1. Frokosten og senga er det viktigste for meg når jeg bor på hotell og dette så jo bare helt heeeeerlig ut!

  Det kan hende at flere har lagt deg til på bloggrollen din, eller at noen har omtalt deg :)

  Det kan du sjekke ut på statistikk og klikke deg inn på fanen som heter Trafikkilder. Da ser du hvilke steder du får besøk fra og hvem det kommer mest besøkende fra. Enda morsommere er det å sjekke helt nederst og se hva folk har søkt på når de fant bloggen din!

  Jeg er inne å sjekker statistikken hver dag jeg. Synes det er så spennende... hehehe :)

  SvarSlett
 2. Hei på deg, jeg har også lest dette heftet i helgen og har lyst til å reise på alle stedene du skriver, ikke sant det var fint vedlegg til KK? Ha en fin arbeidsuke som starter i morgen, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 3. Takk for superkoselig kommentar og besøk på min blogg! :) Det du beskriver med besøkstall har skjedd hos meg også, det var bare over natta, men KJEMPEGØY!! Håper det fortsetter sånn for oss begge ;) Ha en strålende kveld!

  SvarSlett
 4. Så kjekt med høye besøkstall og
  så kjekt det var å lese om Danmark.
  Jeg har vært forskjellige steder i Danmark mange ganger og det er et fantastisk land å feriere i.
  Det er masse å se og oppleve både for store og små. God mat, masse koselige butikker , gjenbruk og antikk, flotte strender....
  God tur hvis du reiser :)
  Klem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 5. Nå ble litt sånn lettet,, for vet du,, jeg har opplevd samme. Eksplosjon i besøkstall. Fra 8. juni! har ligget på rundt 50 treff på dager uten innlegg, rundt 100 på dager med innlegg,, også,, plutselig gikk det over 400 pr. dag,, for dager UTEN innlegg. Sprøtt.

  Tror det må være feil ett eller annet sted. Har sjekket trafikkkildene,, og ei bloggvenninne står oppført med 359 besøk uten å ha linket til meg foruten den som ligger i bloggrull. Går ikke ann.

  Ikke at vi ikke fortjener det (hihi), men jeg tror her må være feil i systemet :)

  Klem fra Anki :)

  SvarSlett
 6. En kollega reste iväg till Danmark i morse! Jag har inte varit där, bara bilat igenom landet, för hundra år sen... :) En semesterresa dit vore inte så illa!
  Nu har du inte många dagar kvar till ledigheten.
  Ha en fin dag!
  kram

  SvarSlett
 7. Så utrolig gøy at du har hatt så mange treff i det siste - "sunn kake" frister det nok mange å prøve, inkludert meg :)
  Dette hotellet så fantastisk ut, takk for titten!
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 8. Hvis du nu kommer til København, så giv mig ligeet vink !! :-)))

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)