tirsdag 28. juni 2011

I morgen..... kanskje

En ting er sikkert! Jeg står ikke inne og maler når sola kommer med en av sine etterlengtede soldager i nord. Skal ikke utdype været så mye, men jeg tenkte å vise litt av uteområdet i dag - OG noen førbilder av gangen som forhåpentligvis skal fremstå i en lekker etter-utgave i løpet av uka! For å si det pent, det jeg tenker passer ikke på trykk - de hysteriske fargene som husbyggeren valgte er ikke mine favoritter. Basta! Jeg kjøpte et ti-liters spann med maling til gangen. Den er vel tja sånn ca 6-8 kvadatmeter - "tror du ikke jeg skjønner at du har tenkt å male hele huset" sa Emblas elskede når han så spannet........Ja, jeg liker blå blomster. Planten til venstre på bildet helt nederst i venstre hjørne er min yndling: Lavendel. Den er vakker, dufter deilig og den holder mygga vekk. Mygga liker ikke lukten av lavendel, og lavendelolje virker på samme måten. Hvis en ikke vil smøre det på huden så smør litt olje på veggen, under bordet eller hvor som helst  - på noen andre kanskje hehe. 
Nå er vi så heldige at damen i nabohuset har en utrolig vakker hage, og alle de flotte buskene hun har plantet langs tomteskillet får vi like stor glede av for de blomstrer like vakkert på vår side.

Jeg må bare vise frem denne spesielle planten:

Den vokser helt inntil husveggen, og hver høster kutter vi den helt vekk. Bare to cm står igjen. Neste vår begynner den å vokse, og vokser og blir et ca to meter høyt tre hver eneste sommer. Nå er den allerede rett under vinduet, og når høsten kommer er vinduet helt dekket. Den er grønn og vakker med nydelige blad.

Så et bilde av den fargerike gangen:

Øvre halvdel knall gul og nedre halvdel knall rød. Og så den skrekkelige borden da... Jaja, det var jo skikkelig hypermoderne en gang i tiden. Soverommene er tilsvarende knall blå, med bord de også. Men det får utdypes mer en annen gang.
Hvordan været blir i morgen? Ikke for å henge ut lokalavisa, men værmeldingen for i dag og i morgen har de visst trykket på latin?


Sitter ellers og koser meg med alle de flotte blogginnleggene fra det store bloggtreffet i helgen. Det var nok en opplevelse for de som var der. Håper det kommer enda flere innlegg fra glansdagen.

- ha en flott tirsdag - 

6 kommentarer:

 1. Nu hann jag först! :) Att kommentera ditt inlägg alltså... :)
  Fint inlägg med ett härligt fotomontage högst upp. Det måste jag få lära mig... Sen då jag hinner.
  Klokt beslut att inte måla idag. Det torde ju komma en morgondag. Vi (= jag) hade ju tänkt tapetsera, men vi hoppar över det tills vidare. Sommaren är kort.
  kram

  SvarSlett
 2. He he herligt indlæg Embla :-) Din specielle plante : Den ligner da en cannabis plante til forveksling,

  Klemmer Vilma

  SvarSlett
 3. Herlige bilder. Elsker årstiden vi er i.

  Lykke til med gangprosjektet. Artig å forandre :)

  Klem.

  SvarSlett
 4. Flotte blomster og planter ellers! :-) Så fine farger!

  SvarSlett
 5. Så mange fine blomsterbilder:)
  Jeg måtte le av kommentaren til din elskede:)
  De kjenner oss godt, disse mennene våre ;)
  Jeg flirte litt av fargene på veggen også!
  Dette kunne ha vært hos meg for noen år siden. Jeg elsker disse fargene, men jeg har de ikke i interiøret, altså.
  Lykke til med maling og hagestell.
  Kan like godt få værmeldingen på latin! Regn er regn;)
  Ha en fin sommer videre. Nyt hvert solstreif:)
  Klem fra Ingunn:)

  SvarSlett
 6. Så masse fine blomsterbilder!
  Må le av lokalavisen din, de har nok glemt å bytte ut standardteksten med noe fornuftig :) Får håpe på flere soldager selv om det betyr at malingen må utsettes enda litt til... det kommer tidsnok nok regndager likevel.
  Ha en fin kveld! Klem

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)