fredag 27. august 2010

Man tager hva man haver....

For et par dager siden laget jeg denne paien til middag. Vi var akkurat kommet hjem fra hytta, og det ble litt sånn: Vi tar det vi har.
Resultatet ble faktisk veldig velsmakende:

Kylling- og spinatpai
Paibunn:
150 gram smør eller margarin
3 dl mel
3 ss vann
Fyll:
2 stekte kyllingfileter, i biter
ca 100 g spinat
¼ boks asparges
½ løk
4 dl melk og fløte
3 egg
3-4 dl revet ost
salt og pepper


Bland ingrediensene til bunnen og la den ligge kaldt ca ½ time.
Kjevle den eller trykk den for hånd i en paiform. (nå er ikke jeg og kjevlet så gode venner så min paibunner blir alltid lagt i for hånd) Forstek bunnen ved 200° i ca 10 minutter.
Legg et lag ost i bunnen, og legg i de stekte kyllingfiletene, aspargesen, spinaten og løken. Legg på resten av osten.
Pisk eggene med melk/fløteblandingen og hell over paien.
Stekes videre på rist nederst i ovnen ca 30 minutter. 200°.

Bon apetit!

- Ha en fin dag -






2 kommentarer:

  1. Heisan Embla
    Takk for hyggelig hilsen på bloggen min!
    Denne paien hørtes unektelig god ut. Jeg er så glad i spinat og kylling, så jeg er sikker på at den hadde gått rett hjem her. Takk for oppskriften og ha en flott helg!
    Hilsen Kaspara

    SvarSlett
  2. Så koselig at min første kommentar kom fra deg. Kasparas regnbue var den første jeg la som favoritt når jeg begynte som bloggleser for vel et år siden. Ha ei fin helg du også :-))

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)