søndag 13. november 2011

Hårfarge uten parabener og annet uhumskheter + liten loppe

Det er sikkert flere brunetter enn jeg som er i ferd med å bli blondiner. Uønsket sådan. Skjønner? Jeg har lest i årevis at hårfarge er skadelig og kreftfremkallende, så jeg har i grunnen ikke vært så veldig happy med alle kjemikaliene jeg har tatt i  håret med jevne mellomrom. Alternativet var ikke noe alternativ for å si det sånn, så hver 4.-5. uke var det å gå i gang med svart håndkle, gammel teskjorte, hente fram de gamle brillene for ikke å få gjenstridige flekker på de nye.....

Jeg har oppdaget iHerb i det siste, og er veldig fornøyd med servicen, prisene og utvalget. En kan også lese hva tidligere kunder sier om det samme produktet. Jeg fant en hårfarve der som skal være naturlig, men likevel uten parabener og amoniakk. Den skal dekke grått hår 100%, og har fått gode tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Hvis du ikke har handlet på iHerb tidligere så kan du få 5$ rabatt første gang du handler. For å få den rabatten må du bruke en kode, og alle som handler der får en som de kan gi videre til andre som ønsker å handle der. Min kode er VAH910, og blir glad hvis du ønsker å benytte den. De har selvfølgelig mange farger, og det er en link her. Tallet som står i parentes ved siden av stjernene ved hvert produkt viser hvor mange tilbakemeldinger akkurat denne varen har fått, og ved å trykke den kan du lese hva andre kunder har skrevet om varen. Siden er lett å finne frem på, men jeg kan gjerne kontaktes på evahanne@online.no dersom du lurer på noe. Det er trygt å handle der (https).

Den koster forresten med dagens kurs ca 75 kroner. Denne skal en blande det selv med like stor mengde fra to flasker så man trenger ikke å bruke alt på en gang. Jeg blir å fortsette å handle denne. Både pga pris, men aller mest fordi den ikke inneholder så mye "rask".

Her fant jeg en rangering over sunne hårfarger, og dette skriver de blant annet om denne. Jeg er spesielt glad for at den ikke er testet på dyr, og det er noe jeg har vært veldig opptatt av siden 80-tallet.
Var nok et skikkelig gnagsår på parfymeriene hvor jeg aldri kjøpte noe hvis det  ikke kunne dokumenteres på emballasjen at det ikke var testet på dyr.

(Naturtint hair color products are manufactured to the very highest international standards using ecofriendly, biodegradable packaging. They are also suitable for vegans and against animal testing.
Naturtint Permanent Hair Colorants Naturtint Permanent Hair Colorant with Vegetable Ingredients
The leading alternative hair colour in the UK health market and fastest growing colorant in Spain 24 colours can be mixed easily & economically to create an infinite range.
No ammonia or resorcinol - dermatologically tested. Covers 100% grey and can lighten up to 2 shades at a time.
Enriched with Soya, Corn, Coconut and Wheat Extracts. Adds wonderful shine and vitality to the hair. )

Jeg har også oppdaget en "ulempe" ved å handle der. Jeg er blitt så gjerrig! Går rundt i butikken og tenker på "hmmm, disse nøttene får jeg nok billigere på iHerb..... vaskemiddelet også... tannbørsten... osv.
Det tar jo også noen dager før en har varene. Det korteste jeg har opplevd var 6 dager, og det lengste 24 dager. Større pakker tar litt lengre tid, og så tror jeg det "hoper seg opp" i tollen for noen ganger får jeg flere pakker på en gang. Det er tollfritt så lenge en handler under under 200 norske kroner. Du kan finne en valutakalkulator her.
Det er ikke toll på porto, men hvis en handler for mer enn 200 kroner så blir det beregnet toll på portoen også. Du betaler 2, 4 eller 6$ hvis pakker veier under 1800 gram.

Jeg ble så glad når jeg fant en uskadelig, men likevel god hårfarge så jeg ville dele denne. :-)

--------------
Fra toppen av hodet til litt lenger ned.

I dag skal vi  spise årets første ribbe - det begynner å lukte durabelig godt i huset. Etter facebook gjorde sin inntreden så får en jo oppdateringer om pinnekjøtt- , lutefisk- og ribbemiddager rundt om - og når de "alle" de andre spiser ribbe før julaften så vil jeg også. Men tilbehøret blir ikke helt likt, julaftenmiddagen skal få være litt unik.

Og det er heller ikke karamellpudding til dessert i dag.
Men dadler og cashewnøtter. Kjøp myke dadler, fjern stenen og legg en cashewnøtt eller to inni. Mmmm - sunt og godt! Her i en liten skål i pressglass jeg kjøpte på min yndlingsloppebutikk.
Får aldri nok av små glasskåler. Og så tar de ikke stor plass å lagre heller.- Ha en herlig søndag -

6 kommentarer:

 1. iHerb er en bra butikk. Jeg opplever at det tar en stund før jeg får pakkene og jeg er ikke så fryktelig tålmodig. Kanskje du poster et bilde med den nye hårfargen din? Evt bare forteller hvordan det har gått! Er spennende:D

  Ønsker deg en knall søndag:D

  SvarSlett
 2. Takk for tipset!
  Å, årets første ribbe, hørtes veldig godt og ikke minst fristende ut!!
  Ønsker deg en fin søndagskveld og en god ny uke!
  Klem

  SvarSlett
 3. Aldri hørt om iHerb før jeg,så jeg er skikkelig "ute"..

  men fin loppeskål i alle fall, jeg er litt mer på den linja.. hehe

  SvarSlett
 4. Bra inlägg!

  Ha en fin början på veckan!
  kram

  SvarSlett
 5. Vi vil se den nye hårfarve !!

  Klem

  SvarSlett
 6. Søkte på hårfarge uten parabener og havnet her. Så nå har jeg fått fem dollar i rabatt takket være deg og venter spent på mine første to pakker med hårfarge!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)