Jeg prøver å bruke sunnere søtningsmidler for av og til er det godt med en kakebit. Nei, da tenker jeg ikke akkurat på fiskekaker. Altså, ikke noe galt med fiskekaker.... men de passer ikke helt til kaffen.
Jeg tok en "man-tager-hva-man-haver" variant da vi fikk sååå lyst på blåbærmuffins i går. Det ble 12 muffinsbiter av dette:
2 egg
og 1½ dl palmesukker - røres til eggedosis
Tilsett:
½ dl kokosmel
2 dl siktet speltmel
1 toppet ts bakepulver
60 gram smeltet smør (eller kokosolje(cocosa f eks))
1½ dl blåbær (gjerne singelfråsne, men blåbærsyltetøy går også bra)
Biola (eller melk) - til deigen får sånn passe konsistens. Ikke for flytende.
Stekes på 200° i 15-18 minutter.
Palmesukkeret er en sunn variant av søtningsmidler. Dette er økologisk, og jeg kjøper det her hos iHerb. Der koster det 4,94$ for 454 gram. 29 kroner med dagens kurs. Jeg bestilte 3 poser à 454 gram og med frakt ble det 122 kroner. Førstegangskunder får 5$ rabatt.
Det kan brukes på samme måte som farin, har samme søtningsgrad, men jeg synes det smaker mye bedre - litt karamellaktig på en måte.
Hvis du googler palmesukker og kommer til en norsk nettbutikk som selger det så vil jeg bare si at kanskje den norske butikken selger den rå varianten, og den er dyrere. For prisen på iHerb er 10% av den i Norge.
Jeg kjøper ikke den rå varianten for når jeg bruker det i kaker som stekes så er det jo ikke rått lenger.
Den ble også god i rundform, men da steker du den i 30-35 minutter.
Bon apetit!
Jeg tok en "man-tager-hva-man-haver" variant da vi fikk sååå lyst på blåbærmuffins i går. Det ble 12 muffinsbiter av dette:
2 egg
og 1½ dl palmesukker - røres til eggedosis
Tilsett:
½ dl kokosmel
2 dl siktet speltmel
1 toppet ts bakepulver
60 gram smeltet smør (eller kokosolje(cocosa f eks))
1½ dl blåbær (gjerne singelfråsne, men blåbærsyltetøy går også bra)
Biola (eller melk) - til deigen får sånn passe konsistens. Ikke for flytende.
Stekes på 200° i 15-18 minutter.
Palmesukkeret er en sunn variant av søtningsmidler. Dette er økologisk, og jeg kjøper det her hos iHerb. Der koster det 4,94$ for 454 gram. 29 kroner med dagens kurs. Jeg bestilte 3 poser à 454 gram og med frakt ble det 122 kroner. Førstegangskunder får 5$ rabatt.
Det kan brukes på samme måte som farin, har samme søtningsgrad, men jeg synes det smaker mye bedre - litt karamellaktig på en måte.
Hvis du googler palmesukker og kommer til en norsk nettbutikk som selger det så vil jeg bare si at kanskje den norske butikken selger den rå varianten, og den er dyrere. For prisen på iHerb er 10% av den i Norge.
Jeg kjøper ikke den rå varianten for når jeg bruker det i kaker som stekes så er det jo ikke rått lenger.
Den ble også god i rundform, men da steker du den i 30-35 minutter.
Bon apetit!
Så bra at vi har noen prøvekjøkken som villig deler oppskrifter!
SvarSlettHørtes godt og sunt ut!
Høres veldig fristende ut :-)
SvarSlettKoselig du stakk innom meg!
SvarSlettdenne oppskriften var fristende.Må få tak i dette palmesukkeret,høres spenende ut.
Ha en fin førjuls tid.
Litt snø hos oss i dag,,,deilig med litt hvitt.
Men den ligger nok ikke så lenge.
Goe klem fra Sol
Kanske borde man börja baka... Nog brukar jag göra det inför julen, men det ska komma den speciella dagen då inspirationen infunnit sig!
SvarSlettNu närmar sig dagen D för dig! I övermorgon är den stora dagen! Väntar på att få höra mera sedan...
Ha en fin dag idag!
kram
HEI EVA!
SvarSlettTakk så hyggelig å høre fra deg! <3 Ble så glad for kommentaren. Trodde at alle var borte jeg nå, så det var ekstra hyggelig å få kommentar på det nye innlegget. :)
Muffinsene skal jeg prøve til helga! Jeg prøver nemlig å bli kvitt et par kilo nå før jul, sånn at jeg kan spise alt jeg vil i jula! NaM!
Hej Eva Hanne! vilket bra recept du bjuder på, jag ska ge det till pappa så han kan baka lite nyttigare:) Han har börjat baka med sina assistenter och vi blev bjudna på mycket gott när han fyllde år 5/12 :)
SvarSlettHoppas du får en underbar Jul
kram /Jenny