søndag 21. august 2011

Kaptein Voms cider.....

Jeg er en uforbederlig samler, og ser gagn i det meste. Heldigvis for meg er Emblas elskede også glad i å ta vare på, og ser sjarmen i gamle lekkerheter. Ofte på bruktbutikkene så er det han som finner godbitene som får bli med hjem.
Han var mens han bodde på sørlandet kollega med en mann som også hadde en bruktforretning. Derfra kom de første to flaskene som jeg synes minner om de kaptein Vom drikker sin eplecider av. Bare i mye større utførelse.

Disse er skikkelig store og tunge. Hvor de kommer fra og hva de har vært brukt til vet vi ikke, kanskje noen som vet... ?
Flaske nr 3 i samlingen fant vi på Sakrisøy i Lofoten på Dagmars dukkemuseum, der er det nemlig en stor bruktbutikk på loftet. Det var den store, brune gjennomsiktige på bildet i midten under.
I sommer fant vi de to minste på midtbildet i Vilhelmina i Sverige og den lille beige-brune i en bruktbutikk i Arendal. Den har nok samme størrelse som den kaptein Vom går rundt og bærer på. :-)) Disse lekkerhetene får pryde hytta. Så disse vakre flaskene/krukkene er hva Emblas elskede samler på. Jeg nevnte tidligere at jeg skolle blogge om de. Om under en uke fyller bloggen et år, og da har jeg tenkt........................ tror jeg :-)

- ha en riktig så fin søndag, nå er det blitt høstlig her oppe i nord. I går kveld var det blitt så mørkt at vi tente stearinlys på hytta. Koselige sensommerkvelder har sin absolutte sjarm de også. Sant? - 

4 kommentarer:

 1. Vi har vært i campingvogna på Larkollen camping, Østfold, og det har vært guffent og rått. Jeg begynner nok mentalt å avslutte årets campingsesong, Selv om vogna vår har både varme og vann, så blir det litt trangt. Så jeg får fortsette med å rydde og male hjemme i stedet, fine krukker du har. Jeg har en krukke som jeg ikke er helt sikker på hva har inneholdt. Den har fungert som holder for paraplyer og stokker, men jeg får se om jeg kan få den litt frem i lyset:DDDD Klemz Grethe

  SvarSlett
 2. Herlige flasker. Ja, Kaptein Vom, haha. Ser det for meg.
  Moro å sette frem gamle herligheter, særlig når de harmonerer som disse.
  God ny uke til deg.

  SvarSlett
 3. Så fine krukker og flasker. Krukkene er nok til brennevin, og flaskene kan være gamle ølflasker. Til både "vanlig" øl og hjemmebrygget. Kan tro jeg har lurt veldig på hva embla-mannen samlet på du!

  SvarSlett
 4. Fine krukker, tenk snart har vi vell 1 års bloggebursdag? Klem Wilhelmine

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)