søndag 7. august 2011

Perler langs veien 2 ♥

Jeg hadde tidligere et innlegg om perler langs veien der jeg skrev om et så trivelig hotell vi sov på både når vi kjørte nedover til Sørlandet og på veien tilbake.

Når vi kjører nordfra og skal til min kjæres hjemsted så liker vi å kjøre E45. Det er en mindre vei enn E4, men den går innom så mange steder og byer på veien. Denne gangen tok vi en lenge stopp i Vilhelmina - for de som har levd noen år så husker dere nok sangen "Kristina från Vilhelmina" med Sven Ingvars. Link her hvis du vil mimre og høre den gamle svensktoppsvisken.

Tilbake til Vilhelminabyen. Det er en liten og koselig by og den lørdagen vi passerte var det markedsdager i byen. Vi fant også en bruktbutikk og innkjøp derfra kommer i et senere innlegg. Der fant Emblas elskede noe av det han samler på.
Perlen denne gangen var en butikk. Den hadde innredning og varer fra 1920-tallet og det var mye fint å se og kjøpe. Den søte jenta som stod i butikken hadde på seg 1920-tallskjole og sko.

Noe i butikken var utstilling og dessverre var ikke denne gamle vekta til salgs. Da hadde den nok stått på et kjøkken i Nordland nå :-)

Dette bildet er også fra utstillingsdelen.

Hmmm - kanskje jeg må ta fram mine gamle tresneller og gamle esker fra det gamle sybordet jeg har etter mamma og lage et stilleben - et eller annet sted ...


nNoen som husker papirdukkene? Husker vi lekte med det som barn, og det var sååå artig å tegne og klippe ut egendesignede klær, og sorgen desto større når vi hadde glemt å lage hemper slik at de kunne henge fast på papirdukkene. Hadde vi virkelig ikke hørt om binders?

Et par kjøp ble det selvfølgelig også. Denne matboksen er ny, men i gammel stil og med motivet på toppen i relieff.


Når vi kjøpte hytta så lå det en del ting igjen fra han vi kjøpte den av. Blant annet denne gamle børsten, men den nye børsten forrest kjøpte jeg i Vilhelmina. Den gamle er jo finest da! Syntes det var for galt at den lå i en krok i boden så den får ligge til pynt på benken. :-)


- Ha en superduper søndag alle bloggvenner og lesere. I morgen starter jobben etter 6 ukers ferie - 

12 kommentarer:

 1. Suck! Vilka härliga ting. Pappersdockor lekte jag mycket med som liten. Minns då jag fick nya av julgubben och sen klippte vi och lekte med lillasyster. Det var tider det :)
  Jag har en vecka kvar ännu av ledigheten, lite fackliga saker får jag dock ta itu med imorgon!
  Ha en fin söndag!
  kramar

  SvarSlett
 2. Papirdukker husker jeg så godt, elsket å leke med dem. Nydelige saker på bildene. Ha en fin uke som kommer, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 3. Så mye fint! Så herlig med slike gamle, nostalgiske stilleben :)
  Forresten; har kjøpt garn og strikkepinner! Yuhuu! :-) Første steg tatt... ;-)

  :-)

  SvarSlett
 4. Men Åh så mysigt!! Så härligt med alla gamla saker!

  Ha en fin söndag!

  Kran Elin + Emelie = Fiffiga Systrar

  SvarSlett
 5. Så flotte innlegg om perler langs veien - takk for gode tips til steder som er verdt å besøke på tur. Både butikken og hotellet ser veldig spennende ut :)
  Håper du har hatt en fin sommer, men leit å høre om svigerfaren din. Klem

  SvarSlett
 6. Masse fine ting- herlige bilder! :)

  SvarSlett
 7. Nu blev jag lite nyfiken! Jobbar du med flyktingar på sommaren och i vanlig skola under läsåret?
  hälsningar från österlandet :) öster om sverige

  SvarSlett
 8. Hei! Så koselige ord du la igjen på bloggen min :)Her inne var det masse fint! Synd jeg bor så langt unna butikken. Ellers hadde jeg vært der nesten hver dag tror jeg..! Klem fra Monica

  SvarSlett
 9. Heisan

  Ja jeg sender gjerne varer tik deg jeg..

  bare send meg en mail du .. Hvilken er det du vil ha?


  Klem Kerstin, den grønne baljen

  SvarSlett
 10. Å, her var det jamen mye gamle minner.
  OM jeg husker papirdukkene ? Mine to søstre og jeg satt og tegnet, klippet og lekte med dem i timesvis . Binders var kontorrekvisita da jeg var barn og ikke noe folk hadde hjemme....De kostene var kjempekoselige.
  Ha en fin dag videre.
  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 11. Så fint og koselig! Er så imponert over alt sånt som du klarer å finne! Og ikke minst er jeg nå nysgjerrig på hva Emblas elskede samler på.. :-D

  SvarSlett
 12. Ah, papirdukker og sysaker. Så fiiine! Og den matboksen med ku på var knalltøff. Herlige, herlige ting.

  Tevanga

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)