mandag 22. august 2011

Utfordring: Sort i interiøret

Jeg er glad i farger, men jammen var det ikke mer sort "rundt omkring" enn jeg først trodde. Når en begynner å se seg om......
Så denne gangen deltar jeg på bloggen "sukkertøy for øyet" sin utfordring.
Denne lysestaken fikk jeg da jeg var ca 10-12 år. Mamma og pappa hadde vært bortreist noen dager og jeg fikk den i gave da de kom hjem igjen. For en pastellelsker som meg var det stor lykke. Når den lyser kaster de gjennomsiktige glassrutene forskjellige farger rundt seg.
Bak denne kan du skimte denne elgen som Emblas elskede har laget. Det ligger stadig elgbæsj på stien opp mot hytta, og i vinter så hadde vi faktisk elgbesøk rundt huset hjemme rett som det var. Det var faktisk et elgspor oppe på terassen!
Til 40-årsdagen min fikk jeg dette vakre kokebokstativet, og den søte kokeboka som står i det kan leses fra perm til perm, det er ikke bare oppskrifter i den boka - men også historien bak hver enkelt.

 Disse mokkakoppene er så vakre at jeg har nesten ikke råd til å bruke dem, men de står godt synlig i skapet.

Den aller, aller siste anskaffelsen til hjemmet: Fra Eplabutikken Retro fant jeg disse på fredag ettermiddag. Allerede lørdag lå de i postkassa. Har i årevis tenkt på å kjøpe små påleggsgafler for det har vi stadig bruk for, og da disse dukket opp på skjermen ble de fort puttet i "handlevogna".
 Kjærlighet ved første blikk var det også da jeg for lenge, lenge siden fant disse i en bruktbutikk i Luleå. Og kjærligheten til disse glassene er like stor nå 25 år etterpå.

Ida Susanne nevnte spesielt sort kjole, og jeg har faktisk en sort kjole med røde fløyelsroser hengende til pynt. Den henger riktignok på soverommet og naturlig nok ikke synlig for husets gjester. Det er mammas vakre brudekjole. Den har jeg skrevet om tidligere i et eget innlegg.- ha en riktig flott mandagskveld, kjære bloggleser -

7 kommentarer:

 1. Ja, her hadde du samlet mange vakre, sorte ting!
  Moccakopper har jeg også,etter min farmor, men jeg har aldri hjerte til å bruke dem....Ingerid Sletten av Sildejord....
  En god mandagskveld til deg også!

  SvarSlett
 2. Ja, er det ikke rart hvor mye sort man finner når man ser etter ;-)
  Mye fint her, men jeg likte de nydelige mokkakoppene best! Herlig kombinasjon med svart på utsiden og deilige pasteller på innsiden! :-)

  Jeg arvet påleggsgafler; og de blir ofte brukt! "Må ha"!

  :-)

  SvarSlett
 3. Her var det jammen mange fine svarte detaljer - man finner alltids noe hvis man først begynner å lete :) Ha en fin dag! Klem

  SvarSlett
 4. Sådan nogle gafler har jeg da osse , i pastelfarvet tror jeg.. Jeg elsker den sorte elg !!! Han er flink , din elskede..

  SvarSlett
 5. Mye vakkert å se på. Er glad i sort jeg, det passer liksom til alt. Syns det alltid er like koselig å stikke innom bloggen din! :-)

  SvarSlett
 6. SKJØNNE moccakopper!! Bruk dem! =)

  SvarSlett
 7. Oj du visar alltid så mycket fint..
  Så himla söta koppar alltså!

  kram och trevlig helg
  Ann-catrin

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)