onsdag 30. mars 2011

Litt snop - litt strikking....

Nei, det er ikke så lett å gjemme påskegodtet til påsken. Hadde kjøpt noen deilige sjokolademandler som planen var å gjemme til påskeegget, men ........
Litt strikking har det også blitt. Jeg har strikket et sjal til en kollega. Hentet litt fra to forskjellige mønstre:
 
<><><><>
<>
<><><><>
Her ligger det til blokking
Nå har jeg strikket tre sjal med dette mønsteret så da blir det ikke flere! Jeg liker å prøve nye mønstre - og det er jo så mange å ta av.
Jeg bestilte et strikkemagasin fra Amerika for det var et så vakkert sjal der som jeg hadde lyst til å lage. Når bladet ankom så var sjalet fortsatt like vakkert, men jeg forsto ikke oppskriften. Helt sant, det var fire forskjellige kart og jeg skjønte ikke bæret.
Men når jeg nå hadde fått dette dyre bladet helt fra junaiten så måtte jeg jo lage noe fra det. Bladet i seg selv er ikke dyrt, men frakten var dyr. 7$ for bladet og ca 14$ i frakt.
Disse sokkene likte jeg og de var morsomme å lage, men de krevde full konsentrasjon. Mønsterrapporten er på hele 32 omganger. Blir nok å havne noen slike under juletreet i år. Jeg brukte garnet regia strech så de er veldig tøyelige + at mønsteret i seg selv er tøyelig.

Først et underveisbilde
Og så en liten påskehareklut:
Hvis noen har lyst til å prøve å strikke sokker så har en kreativ dame et lite kurs på bloggen sin A's almanakk. Følg denne linken så kommer du direkte til kurset. Når JEG klarte å lage sokker så klarer alle det. Jeg laget mine første for litt over et år siden. De hadde air-condition der pinneskiftene var og mistet fasongen etter en timus bruk, sånn ca. Jeg har gjemt de som en kuriositet, og de er gode som nattsokker på kalde netter.

Her er det hektiske dager, men jeg skal ta meg en lang lese-blogger-og-skrive-mange-kommentarer-kveld om noen dager.

Ha en flott kveld.
Klem fra Eva :-)

11 kommentarer:

 1. Wow, jeg bare bøyer meg i støvet for de fine tingene du lager, at sokker kan være så vakre da! Sjokolade og "gjemme" det hører jo ikke til i samme setning, om ikke det er "gjemme sjokoladen i munnen" ;D Jeg sitter og skuler på en påske med påskegodt fra -nille. Den overlever nok ikke så lenge som til påske den heller! *♥*

  SvarSlett
 2. Du er så utrolig flink til strikking, hekling og alt av håndarbeid altså - helt nydelige ting du lager!!
  Når det gjelder påskegodt så tør jeg ikke kjøpe inn det før til påske, for hvis ikke forsvinner det rimelig fort leeenge før påske her også, hehe :)
  God torsdag! Klem fra Bekka

  SvarSlett
 3. De nydeligste ting du lager, jeg kunne gjerne tenke meg et par slike sokker, tar du imot bestilling eller? Ha en fin kveld videre, nå skal jeg også dra å kjøpe meg litt påskesnop, bare elsker Nidars påske egg med marsipan...så er det duket for 4 stjernes middag på tv. Klem Wilhelmine

  SvarSlett
 4. Tusen takk for fine ord - det varmer altså!
  Sitter med et smil om munnen... ;-)

  Beundrer virkelig det du kan få til med to strikkepinner, altså! Det er bare å bøye seg i støvet! Så fint mønster! Må bare få si at jeg bruker sokkene jeg vant hos deg titt og ofte ;-). De er like myke og gode å ha på... :-)

  Ha en deilig fredag!

  SvarSlett
 5. Veldig imponerende strikking!! De sokkene var utrolig fine! Ønsker deg en fortsatt fin uke :)

  SvarSlett
 6. Så fina hantverk! Sjalen är så vacker. Sockorna likaså. Jag tror inte jag skulle ha tålamod just nu med så många mönster... Men man ska aldrig säga aldrig!
  Hoppas det lugnar ner sig där och att du inte behöver ha det så hektiskt i helgen!

  kram

  SvarSlett
 7. Så mye fint! og ikke minst avansert!!
  Du har fått en award av meg:) Titt innom!

  SvarSlett
 8. Ha en fin dag! Idag ska jag faktiskt gå på stan, eventuellt också till loppis. Jag är som björnen som kommer ur sitt ide...

  SvarSlett
 9. Århhhh , dine sokker er vel nok fine fine :-))Og god lørdag til dig Embla :-))

  SvarSlett
 10. Sier også WOW! Så nydelige ting du har strikket. De sokkene var helskjønn, men sjalet og påskebildet også.

  Ønsker deg er riktig god helg videre :)

  SvarSlett
 11. Hvor fine ting du har lavet! Og hvor er jeg tosset med den snolderskår du har æg i!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)