søndag 13. mars 2011

♪ ♫ En god, gammel römertopf.... ♪♪♫♫

Melodi: Det var en god gammel bondemann ("Og mannen gikk ut etter øl")

Jeg er en god, gammel römertopf
som er hentet fram fra mitt skjul ♫
Nå har jeg fått en ny storhetstid
- og brødform er mitt nye liv.
No-kneadbrød er blitt en stor hit
Og det er blitt helt ubeskrivelig
artig for livet mitt
som var litt trist
♪ helt bortgjemt på kjøkkenets "kvist".

Nå ser jeg for meg en fremtid lys
som "ansatt" for steking av brød
For stekes de i en römertopf
blir skorpen så nyyyydelig sprø. ♫
Og mannen syns og de ble go'
No' helt  midt i mellom de supre
og greie var svaret hans
når han ble spurt
om brødet var "stryk" eller "best".

Hilsen romertöpfen av den gamle, uglaserte sorten fra 1980-tallet.


 
Æres den som æres bør, denne gangen var det dette brødet fra den herlige matbloggen "mat på bordet" som ble prøvd. Det ligger pr. i dag 17 forskjellige no-kneadoppskrifter der!
De skal stekes i kasserolle som tåler 250°, og det hadde ikke jeg pga knottene som er i sånt der svarte greier. Jeg fikk tips fra Li med bloggen småtingene at hun hadde brukt en god, gammel römertopf og at det fungerte bra, og brødet fikk veldig fin fasong.
I og med at jeg har av den gamle uglaserte sorten så stekte jeg brødet med matpapiret rundt og det gikk fint. Det hadde det sikkert gjort uten papir også, men siden deigen er så pass klissete så ville jeg prøve med papir. Dagens leirgryter er glaserte inni så da trengs det ikke.

Noen ganger kommer ting bedre frem på bilder, og se her:
Her har en gått i mange-og-tjue-år og trodd at det stod römertopf på leirgryta...
Og det står forresten en ny deig til langtidshev her på benken som skal stekes i morgen ettermiddag. Dette brødet anbefaler jeg.
.

- ha en fin søndag -  
- lig hilsen Eva
(gult hjerte for vi har gått en lang tur i solen i dag)


5 kommentarer:

  1. Ja,tenk,en slik form er for god til å gjemmes bort!
    Så en på gjenbruk nettop!
    Kanskje jeg skal kjøpe den?
    Spennende brød!
    Ønsker deg en fin kveld!
    Lukter vel deilig hos deg,med nysteikt brød!!
    Goe klem fra Sol

    SvarSlett
  2. Nam, kan formelig kjenne duften av deilig nystekt brød, mmmmmm! Så kjekt når man kan børste støv av noe å få nytte av det igjen :) *♥*

    SvarSlett
  3. ÅÅÅ, jeg bare må se og få prøvd det brødet. jeg har noen fridager nå, så da får det vell bli litt baking. Ha en fin uke, klemmer fra Wilhelmine

    SvarSlett
  4. Takk for koselig hilsen !
    Koselig sang .Skal prøve oppskriften også......
    Jeg husker at min mor laget mye godt i en slik form .
    Nå har jeg skrevet ut oppskrift på hjerteklutene fordi tolvåringen har lyst til å lære å strikke mønster ;-)
    Stor klem fra Ingunn :-)

    SvarSlett
  5. Heisan!
    Mmmmmm... så nydelig ut! Tenk vi hadde en slik gryte en gang, og brukte den aldri. Da vi flyttet, flyttet den ikke med oss.
    Angående Kamille; aner ikke hva du refererer til, men ble jo nysgjerrig. Tusen takk for tipset, må kanskje kjøpe det nå. Var det siste Kamille tro?
    Klem fra Kaspara

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)