torsdag 6. januar 2011

Dere som har erfaring i restaurering av møbler...

kan kanskje komme med et tips på hva jeg skal gjøre med dette bordet. Det var salongbordet i mitt barndomshjem og er nok fra 50-tallet eller slutten av 40-tallet. Jeg synes det er pent, og det har stor affeksjonsverdi for meg. Mamma syntes det var dum fasong på det og likte mitt avlange furubord bedre. Da hun ville bytte var jeg snar å si ja.

Det som er dumt er at bordplaten er blitt så stygg og litt bulkete. Den er av finer så det går ikke an å slipe den ned. Nå er ikke jeg glad i kjempesvære duker som dekker hele bordplata så det er heller ikke noe godt alternativ. Jeg har det stående på gjeste-/arbeidsrommet, men det hadde vært artig å få bordplata pen igjen. Kanskje kan jeg gjøre noe med hele, men det virker litt drastisk - eller kanskje ikke?
 Jeg skrev tidligere at jeg har vist frem de fleste av mine loppefunn fra i høst. Det betyr at jeg har vist fram mange, men ikke alle. Det grønne på bordet er faktisk ei tekanne fra rundt 1950. Både Emblas elskede og jeg syntes den var artig, så den skal kanskje få bli med til hytta. Til tekanne blir den neppe brukt, men vi klarte ikke å gå fra den. Heldigvis er han litt lik meg angående loppekjøp - er jeg ikke heldig?
Eller - når jeg tenker meg om så er den nok heller sånn at hvis han blir med meg på loppekjøp, så må vi innom Elkjøp eller Clas Olsson og kikke litt etterpå.- Ha en fin kveld - 

8 kommentarer:

 1. har ikke så mye erfaring , men ideer har jeg:) Ville ha slipt ned så godt det lar seg gjøre, sparkle, pusse lett og lime på en fin retrotapet, klarlakk oppå:) Eller tapet eller stoff og glassplate oppå:)

  Nydelig bord da, skjønner godt du liker det:)

  klem fra Trine:)

  SvarSlett
 2. Hei på deg, nå har jeg fått lest meg opp på ukens innlegg her hos deg;) Bordet er jo nydelig. Selv så syntes jeg det er så fint å bruke bengalakk på slike gamle bord. Utskjæringene kommer jo så fint frem når det er malt. Men bordet er jo vakkert uansett;) Har jeg sagt godt nytt år til deg forresten, gleder meg til å følge bloggen din i dette året, snart er vi jo liksom "gamle i tralten" hi,hi...klem til deg min bloggvennine.

  SvarSlett
 3. Hvis ikke bordet skal males , må du nok få lagt på en ny bordplate. Ellers har jeg sett mange gamle , fine bord som blir helt nydelige når de blir pusset ned og malt. Det spørs vel om du vil beholde det brunt. Lykke til uansett. Bordet er kjempeflott !
  Klem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 4. Hei! I dag fikk jeg sokkene i posten - de var kjempefine!! Tuuusen takk! Så forseggjorte, med det fine mønsteret! Slike sokker har jeg virkelig aldri hatt før :-)) Skal ta bilde til helga, når lyset er litt bedre ;-)

  Synes bordet ditt er kjempefint! Er ikke så kreativ, jeg ville nok "bare" malt det hvitt eller svart, tror jeg. Det ville få fram den fine formen på bordet iallefall. Men skjønner at det kan virke litt drastisk, når historien er så lang.

  I morgen er det fredag - yippi!
  :-)

  SvarSlett
 5. Hei:-)
  Bordet ditt er kjempefint! Trenger du å gjøre noe med det da? Man skal jo se at det har hatt et liv....:-)
  Tekanna var vel noe av det kuleste jeg har sett! Du finner jo så mye "rart" på loppis, hadde sikkert ikke ofret den et blikk, men når jeg ser den på bordet hos deg tenker jeg at en sånn skulle man jo hatt. Gøy å kunne servere te fra en sånn en da:-)
  God helg til deg!

  Vennlig hilsen fra Nina

  SvarSlett
 6. Hei!

  Takk for støtten! :)

  Jeg skal tipse Irina om innlegget her, og be henne kommen med noen råd. Hun er alltid full av gode ideer som hun deler raust av :)

  SvarSlett
 7. Hei igjen,ja nå måtte eg innom og se på bordet ditt!
  Eg tror eg hadde malt det hvitt og kanskje fått lagt på en tykk glassplate oppå bordplata?
  Hadde blitt knallfint tror eg!!!
  Klem fra Sol

  SvarSlett
 8. Härligt bord. Jag tycker att det är jättefint. Kanske kan du bara lacka det.
  Kram Stina

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)