lørdag 22. januar 2011

MIN sofa

Det har vært en hektisk uke - med lange og ekstra mange dager  føles det som. Vel, arbeidsuka har vel hatt det antall dager den bruker å ha. Men det har vært artig og interessant, så det har vært en flott uke. Jeg har ikke hatt blogginnlegg på seks dager, og det er rekord for meg.
Nei, jeg har ingen umiddelbare planer om å slå den rekorden, men det ble nå bare sånn. Så i ettermiddag skal jeg kose meg med å lese gjennom oppdateringene til dere andre rundt i bloggverden, og skrive litt kommentarer og sånn :-)

Jeg har lest at det var en utfordring på å vise frem sofaen. Vi har tre sofaer i stua vår, men den jeg vil vise frem er min gamle Biedermeyersofa fra tiden 1820-1840. Når vi kjøpte den i 2003 var den nyopptrukket og restaurert på antikvitetsbutikken Thor Evensen i Harstad. Den butikken er nedlagt nå, men de hadde mye fint. Harstad er et stykke unna, så jeg var ikke der så ofte - men det "kostet" meg noen tusen hver gang. Auau, var nå dette så lurt tenkte jeg et par ganger. Men det var vel anvendte penger, jeg har ikke angret på kjøpene.


Som jeg har sagt tidligere så er jeg ikke så overvettes glad i veggkulørene her i huset, så den ville nok kommet mer til sin rett foran en vegg som ikke også er er gul. Foreløpig er det nå slik da.Den har fire "forbein" - setet går an å ta av og det er en dyd av nødvendighet når den skal flyttes, den veier enormt!
Jeg skulle likt å vite hvordan den så ut når den var helt ny - hvilket stoff og farge/mønster den hadde. Det hadde også vært artig å vite dens historie. Stod den i "finstua" eller? Jo, jeg tror nok den gjorde det. Hva har vært servert i stua der den stod? Hva var yndlingskaken til bursdagene? Var det kanskje lady goldenglow eller bløtkake med svisker. Hadde de svisker i butikkene rundt 1850? Mange spørsmål, men ikke så mange svar å finne. Den blir nå tatt godt vare på her i huset - og blir nok værende. Den er høg å sitte på, og fyller helt klart ikke dagens krav til sittekomfort - men vi er glad i den akkurat slik som den er. :-)
- ha en fin lørdag alle sammen, og hjertelig velkommen til min nye følger -

-

10 kommentarer:

 1. Hei.
  Sånn blir det bare innimellom.
  Noen perioder er travlere enn andre.
  Men for en flott sofa du har. Skikkelig staselig var den !
  Den har nok stått i en finstue , tror du ikke ?

  Ha en riktig god helg.
  Klem fra Ingunn :-)

  SvarSlett
 2. En skjønnhet av en sofa!!!
  Liksom litt mer stil eller Ikea!!
  Puh,har og hatt en travel uke med mye jobbing,men neste uke gir jeg gass på kjøkkenet,med malekosten alså,hi,hi!!
  Goe lørdagsklem fra Sol

  SvarSlett
 3. Heisan du. Foren flott sofa. Koselig med slike gamle møbler.
  Ønsker deg en trivelig helg.
  Klæm Susanne

  SvarSlett
 4. Innimellom strekker ikke timene i døgnet til, og sånn er det for oss alle:) Herlig sofa! Kjekt med noe ikke alle andre har:))
  Ha en nydelig lørdag, klem♥

  SvarSlett
 5. For en sjarmerende, gammel sofa!!! Takk for ditt bidrag:)

  Ha en fortsatt fin kveld!

  KLEM KLEM
  Anette:)

  SvarSlett
 6. En helt nydelig gammel sofa - så flott å eie noe så gammelt som fortsatt er i så god stand!
  Ønsker deg en fin søndagskveld :)
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 7. Hur kom du på att köpa byxor i stället för blomster? :)

  Soffan är riktigt fin! Akta så du inte spiller kaffe på den :)

  Jag önskar dej en bra början på veckan!

  kramar från Finland

  SvarSlett
 8. Så fin sofa - kjempeflott! Har sansen for sånne gamle sofaer,og drømmer om en egen som jeg kan trekke om slik jeg ønsker...eller en sjeselong - DET hadde vært noe, har drømt om det i flere år!! Hektisk barndåpshelg er unnagjort - deilig med tid til å sy og hekle. Ha en fin dag!

  Marit

  SvarSlett
 9. Hur har du det?

  Hoppas du får en skön lördagskväll!

  kramar

  SvarSlett
 10. Den sofaen har du vært heldig med. Jeg er helt retrofrelst og er glad i gamle ting. Sofaer og stoler man hadde før hadde bedre sittekomfor og hadde bedre kvalitet synes nå Jeg.

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)