fredag 14. januar 2011

Mine mugger - utfordring

Bloggen Tinos hadde en utfordring til oss andre bloggere om å vise frem muggene våre. Jeg har samlet mugger i årevis så jeg har en god del. Noen er på hytta, så her viser jeg frem noen av de som er her hjemme:

Første mugge ut er denne som jeg fikk av ei kjær venninne og kollega når hun flyttet herfra. Jeg har to krus til, og de har vært vist frem tidligere.

Den aller, aller første mugga i samlinga mi. Den har jeg arvet etter min kjære tantemor (tanta til mamma som bodde i samme hus som oss). Jeg har mange ting etter henne, og jeg fikk velge meg en av de flotte muggene hun hadde og valgte denne. Det er ei mugge fra Porsgrunn Porselen og det var denne som fikk meg til å begynne å samle. Fabrikat og alder er ikke så viktig for meg - det er utseendet og/eller affeksjonsverdi som teller. Stempelet viser at denne er fra 1930-tallet.


Dette er også en mugge fra Porsgrunn porselen. Jeg var med i en idrettsklubb for noen år siden. Den klubben eide et gammelt hus som ble solgt. Vi i styret var og tømte huset før det skulle selges, og jeg berget denne fra søppeldunken. 
Verve- eller innmeldingsgave i en bokklubb for noen år siden. Det er en vinmugge, og jeg har et tilhørende ostefat. Vinglassene som hørte til har jeg levert til loppis.
Denne er også fra Porsgrunn porselen. Kjøpte den på en bruktbutikk i Grimstad for et par år siden.Denne muggen er en slags drikkemugge. Den er visst beregnet på å brukes av syke som skal ligge og drikke saft eller suppe. Har aldri sett en slik andre steder. Har du?


Til slutt selveste kakaomugga fra barndomshjemmet mitt. ♥

Ha en fin fredagskveld.

7 kommentarer:

 1. Så gøy du ble med på mugge valsen!!!
  Koselige og anvendelige mugger!!
  Jeg har alltid hatt dilla på mugger!
  Og så er det spesielt kjekt med slike som en har minner med!
  Ha ei deilige helg da!!!
  Goe klem!!!

  SvarSlett
 2. Den drikke mugga har jeg sett flere av før ja :) Dog utført i hvit hardplast :p Jeg jobber som sykepleier skjønner du.. og du har helt riktig.. De muggene brukes som "drikkehjelp" for de som trenger det :) Ellers, en flott muggesamling! Gøy når ting har en historie :)

  SvarSlett
 3. artig med mugger:) Liker den etter tantemor best:) Er så glad i gamle ting, vettu:)

  Klem fra Trine

  SvarSlett
 4. Fine mugger!Takk for titten!
  Selv har eg lett for å dra heim de kvite å blå. Men mulig eg skal tenke litt anneledes på neste loppemarked.

  Har aldri sett sånn drikkemugge.

  God helg! Klem,

  SvarSlett
 5. Hei.
  Så koselige mugger du viser her.
  Jeg synes det er kjekt med de som har en historie :)
  Kakaomugger fra barndommen er noe helt spesielt ! Jeg har ikke "vår" , men den hadde samme fasong som nr 3 hos deg :)
  Ha en riktig god helg.
  Klem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 6. Liker veldig godt muggen fra ho tantemor, spesielt for jeg likte tantemor så godt. Koselig at du har minner etter henne.
  Den drikke koppen/muggen eksisterer enno på enkelte sykehjem, men de fleste er i plast i dag. Kjekke hjelpemidler for en person som ligger i sykeseng. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 7. Her var det mange fine mugger, Eva :) Koselig med ting som har affeksjonsverdi! Aldri sett en sånn drikkemugge til liggende bruk før nei ;)
  Ønsker deg en fin helg!
  Klem fra Bekka

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)