søndag 3. oktober 2010

Det er utseendet som teller!

Jeg liker å gå rundt og kikke i matbutikker. Ikke bare hente det jeg har på handlelappen (som jeg sjelden bruker ! ), og skynde meg til kassa.

Joda, det blir nok noe dyrere av og til  - eller ganske ofte - men gevinsten er at en oppdager gode og brukbare matvarer en kanskje ikke ville oppdaget.... litt kjelkete skrevet, jeg ser det - men du skjønner.

Hvordan oppdager jeg så disse matvarene. Leser jeg på innholdsfortegnelsen og ser at: oj, det er billig og inneholder bare sunne ingredienser.
Nei, nei, nei - hadde jeg enda vært så flink!

Det er utseendet som teller! En fin boks, et glass eller flaske med fin fasong. Pen etikett, vakre farger..... og så videre og så videre..

Må nok innrømme, det er ikke alltid gevinst.
Jeg har lært at følgende ikke alltid stemmer når det gjelder vinflasker:
Vakker etikett = deilig innhold
For en kalligrafidame som meg var det tungt å svelge, for jeg vil så veldig gjerne ha de flaskene med den vakreste skriften :-)

Innvandrerbutikker har mye spennende i hyllene sine. Disse to risposene i stoff og med glidelås på toppen inneholder billig og utrolig velsmakende ris.
Jeg liker rosa
Kokosmelken og rosevannet er også kjøpt i innvandrerbutikken her i Narvik.
Jeg fant en oppskrift jeg hadde lyst til å prøve, og den inneholdt kokosmelk. Nå har jeg glemt hvilken oppskrift det var og hvor jeg fant den, men når den dukker opp igjen så har jeg hvertfall kokosmelk i huset. :-)

Da jeg kjøpte rosenvannet spurte jeg hva de brukte det til. De brukte det blant annet for å få god lukt i teen, og jeg vet fra tidligere at rent rosenvann er deilig å bruke som ansiktsvann.
Fra samme butikk, og den forreste karryboksen er vakrere enn glasset i bakgrunnen, ikke sant?

Mange år siden, på grunn av den søte lille vispen på siden.
Kakaoen smakte ikke godt, så derfor er flaska fortsatt full - men den har fått varig plass som pynt i kjøkkenet.
Spesielt vakker etikett på eplesaften kjøpt i Sverige i sommer.
Engangs formkake/brødformer fra Åhlens.
NB: Greengate har enda søtere mønster på sine.


Se denne lille leirkrukka med blue stiltonost.
Den så jeg tilfeldigvis rett før jul i fjor. Den inneholder blåmuggost, og den anbefaler jeg på det sterkeste. Nydelig, nydelig, nydelig!
Og se det vakre lokket.
Handler du på impuls etter utseendet på matvarene?


- ha en fin dag -

Psst! Jeg har en giveaway som pågår fram til ca  8.-10. oktober. Se innlegget nedenfor.

5 kommentarer:

 1. Så morsomt innlegg! Vi er helt enig i det du skriver:) Nydelige bilder av nydelige matvarer:)

  Klem:)

  SvarSlett
 2. Hei, takk for hyggelig hilsen på bloggen vår. Det setter vi alltid pris på. Så masse flotte ting du hadde der. Likte veldig godt eplesapten, og de brødformene fra åhlens har jeg også kjøpt meg.
  Ha en fin søndag.
  Frøken C

  SvarSlett
 3. Jeg er også veldig glad i spennende mat og nye ingredienser, men jeg har en tendens til å fjerne emballasjen når jeg kommer hjem, jeg! Da fyller jeg glass og bokser i stedet, og kaster emballasjen - og da er jo vakre krukker litt bortkastet, ikke sant ;-)

  Unntaket er jo olivenolje og balsamicoeddik, som alltid står framme. Da må man jo velge noe som egner seg til å stå på kjøkkenbenken ;-) Og Pukka-teen min er en kjær pynt; både smaker nydelig og gjør seg godt på kjøkkenhylla ;-)

  Nyt søndagskvelden!

  SvarSlett
 4. Hei Embla,
  Så hyggelig at du fant bloggen min så jeg kunne finne din - også veldig hyggelig at du vil være med på min giveaway :)
  Så mange fine etiketter og flasker du viser på bildene, veldig morsomt innlegg :)
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 5. hihi hærlig innlegg. Jeg handler nok mest det som jeg trenger der og da, og e nok en av de som løper rundt med handleliste i butikken. Men kommer jeg over no spennende som gjerne også ser fint ut er jeg rask til å putte det med meg også. ønsker deg en fin start på uka. klem Monica

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)