tirsdag 5. oktober 2010

Noen kommer - noen går.....

Tenkte jeg skulle invitere dere inn i hytta vår i dag.
Vi har ei sånn ordentlig hytte-hytte.
Sånn som de var før i tiden. Uten innlagt vann, uten innlagt strøm, vi samler regnvann fra takrenna og har med oss drikkevann hjemmefra.   

Uten strøm og innlagt vann er det ikke varmtvann når vi står opp om morgenen, så her er våre "varmtvannstanker".
Vi varmer opp vann på kvelden og fyller på disse fine termosene fra Kremmerhuset. Fungerer utmerket.

Vi elsker å være der, og terassen på hytta er mitt "jordbærsted".
Da skal klokka helst være "reiseradiotid" og jeg skal ha nykokt kaffe og frokost klar når kjenningsmelodien starter fem over ni. 
Jeg liker forresten så godt det svenske ordet "smultronställe"
- svensk har en del ord som klinger så fint synes jeg. -
trädgård, skafferi .... det klinger litt mykere enn hage og matbod. 
smultron betyr forresten markjordbær, men det var kanske bare jeg som ikke visste det fra før.  


Nei, det er ikke smultron, men årets tyttebær!
Dette kjære halvlitersmålet har vært min tantemors (tanta til mamma - og vi brukte å plukke mye bær sammen når jeg var lita og da brukte hun dette).
Vispen som står ved siden av hører til, og det brukte de å piske eggedosis med. Det ble helt sukker i det lille "glasset" og så rant det sakte ned når de vispet for det er en bitteliten åpning nederst.

Fin, og et veldig kjært minne.
Her står den på ei kjøkkenhylle sammen med ei gammel kaffekvern jeg kjøpte på "loppis" i Sverige.
Ei av tanteungene mine bor i Kongsvinger, og en gang jeg var der kjørte vi over til noen koselige småbyer rett over grensen. Der var vi blant innom et loppis på en låve hvor jeg kjøpte denne røde kverna.
(Jeg er en sånn attpåklatt så jeg var bare to år da jeg ble tante første gang.)
Tilbake til overskriften: Noen kommer....

Jeg har forelsket meg i greengate!
Dette serviset skal bli det nye serviset på hytta, og nå venter vi på at koppene skal ankomme. Asjetter og kakefat er på plass, og så fikk vi den nydelige mugga i gave hos ei kjær venninne.
Ho vet at jeg er glad i mugger, og dette er tredje gangen hun gleder meg med ei pen mugge ♥

... og noen går

Disse har jeg hatt 18-20 år, og da skapplassen er begrenset og det er morsomt med noe nytt (selv om jeg er veeeldig glad i gamle ting), så må noe flytte ut av og til.
Denne gangen ble det disse. De er pakket pent ned i en eske, og vil bli gitt til et loppemarked ved en passende anledning. Får være flink og følge med når det er loppeinnsamling, så kanskje de fargeglade koppene kan glede noen andre. Jeg håper virkelig det.
Til slutt vil jeg vise frem et sovesofa som har vært morfar sin. Den går faktisk an å slå ut slik at det blir en enkeltseng. Her i Narvikområdet kalles en slik en Bjørnfjellsofa. Bjørnfjell er oppe ved svenskegrensen og mange har hytte der, og slike sofaer ble brukt som gjestesenger.
Mamma og jeg tenkte å trekke den opp i nytt stoff for noen år siden, men vi ombestemte oss. Den er så fin som den er, og det er mye morsommere at den er akkurat slik som besteforeldrene mine hadde den. 

- takk for at du tittet innom, ha en fin dag -


10 kommentarer:

 1. For en FANTASTISK hytte!! Det er sånn hytter skal være! Tror nok vi hadde elsket å være der! Så mange skatter:) Så heldige dere er:) Takk for at du delte dette med oss:) Kan vi spørre om hvor i landet den ligger?:)

  Klem:)

  SvarSlett
 2. Så koselig hytte dette var. Vi har akkurat solgt den gamle familiehytta vår, veldig trist, men sånn måtte det bli. Funker dårlig med hytte i Trøndelag når man bor langt nede på Østlandet... Herlig sovesofa, noen ganger funker ting best sånn som de er.

  Klem

  SvarSlett
 3. Så mye koselig det var her hos deg i dag!! Tror det er sunt på mange måter med en ordentlig hyttehytte. Hadde en venninne som hadde en sæterstue i Elverum, der var det heller ikke innlagt vann og ikke strøm heller. Det var rett og slett superkoselig.

  SvarSlett
 4. Så koselig hytte - praktisk med de søte termosene :) Det nye serviset var veldig pent, det er jo moro med en utskiftning og noe nytt iblant også!
  Ha en fin dag.
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 5. Fine bilde av hytta:) Jeg har også forelsket meg i GG,
  så mye flotte mønster og farger, ha en fin dag:)
  Klem Jeanette

  SvarSlett
 6. Ha en fin uke. Kos fra Wilhelmine

  SvarSlett
 7. Skulle egentlig legge meg nå, men måtte bare sjekke bloggen din først. Du er blitt skikkelig flink. Så koselige bilder. Du har så masse koselige ting på hytta. Når jeg ser disse bildene tenker jeg at jeg skulle egentlig hatt en sommerhytte ved sjøen. Det green gate serviset er jo bare helt nydelig, men klarer liksom ikke helt å se det for meg på min fjellhytte.

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelig hilsen hos meg. Sånne hytter liker jeg. Det er så mye mer avslappende når det er enkelt. Har en slik hytte selv som vi bruker masse. Vi har faktisk hatt innlagt strøm noen år nå, men henter vann i brønnen og varmer på vedovn. Vi oppholder oss stort sett ute og lager maten der. Fikk så lyst til å dra oppover når jeg ser bildene fra hytten din. Flott utsikt dere har.
  Ha en super dag :)

  SvarSlett
 9. Så fine bilder fra hytta.(Er det hytta i Efjorden?) Synes det er stas med hytte-hytte:) Junior og lillefrøken gleder seg til å dra til hytta ved Forsåvannet. Eneste lille minuset er at vi har utedo, men nå som fluesesongen er over er det håp om at utedoen blir akesptert:)

  SvarSlett
 10. Kjempekoselig blogg. Ser mange "gamle kjenninger" her... En "Bjørnfjellsofa" hadde tanten min. Artig med kaffekverna,noen spesielle tallerkner og annet småtteri som bringer fram gamle minner.Du gjør helt rett i å beholde hyttestilen som den er:)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)