lørdag 16. oktober 2010

Matauk og hekleinspirasjon

I går var vi en tur i nabolandet på en liten handletur. Nå må det jo sies at nabolandet er bare en halvtime unna så den helt store utenlandsreisen var det jo ikke.
Nå må det også sies at jeg er ikke så veldig flink å sjekke priser og sånt så om vi sparer noe særlig vet jeg ikke, men det er nå en fin tur da.
I går når vi var der så var det en salgsbod utenfor butikken hvor de solgte litt av hvert, og vi kjøpte med oss litt av hvert :-).
Bjørnebær- og gulrotmarmelade
Til min store sorg så var det ikke blåbær i skogen her i år, og nå fikk jeg kjøpt meg ei eske med 5 kilo singelfråset fin blåbær. Nå blir det både syltetøy og blåbær i smoothien i vinter. Joda, jeg hadde litt blåbær igjen fra i fjor, men jeg blir så kjip når det begynner å minke i fryseren så den hadde nok blitt stående der i fall det ble flere uår etter hverandre.

De hadde også søte små syltetøyglass med forskjellige geléer, marmelade og saft. Vi kjøpte jägersaft, tranebærsaft og rabarbrasaft. Vi fikk en smaksprøve på varm jägarsaft og den smakte deilig. Mmmm - kalde vinterkvelder blir den god. Tenk å ha hatt et lekkert spiskammers å sette disse fine glassene i - drømme, drømme......

Saft av bær som har vokst under midnattsolen..... det må vel være gode greier
Vi kjøpte også en frossen and som vi tenkte å ha en av juledagene eller en av adventsøndagene. Så nå får jeg si i Pippi-ånd: Det har jeg aldri laget før så det går sikkert bra...
---------
Jeg ble inspirert av fin omtale i andre blogger til å prøve det danske interiørbladet BoligLiv. Nå så jeg at de hadde det bladet i Narvesen her, men jeg visste ikke fra hvilket nummer jeg fikk abonnentet så jeg ville ikke kjøpe det i fall jeg fikk samme blad i posten.
Nå fikk jeg melding om at jeg har abonnement fra nr 11/2010, og Narvesen hadde nr 10 så da kjøpte jeg det i dag.
Det inneholdt mye lekkert og jeg har lest her i blogglandia at det var kardemomme med den herlige bloggen huset ved bekken som fikk Narvesen til å innføre bladet for salg i Norge.

Nå skal jeg ikke skrive om alt det lekre jeg så i bladet, jeg skal ikke skrive om det lekre gulvteppet på forsiden som jeg nå har sittet og lett på nettet om jeg kunne få tak i, jeg skal heller ikke skrive om oppskriften på Naanbrød som jeg skal prøve meg på, jeg vil nevne et par fine hekletips.


Hvis en har begynt på et lappeteppe som en ser ikke blir ferdig så kan en kanskje lage et slikt i stedet:

Sjal av mormorruter
Eller hvis en er glad i å hekle fastmasker så skulle det være overkommelig å hekle et sengeteppe. Her tror jeg nok en må bruke dobbelt garn og en forholdsvis stor heklekrok, men teppet ser ganske stødig ut. Jeg synes det var litt fint. 


Jeg måtte ta med det lekre teppet fra forsida også... klarte ikke å la være. Her er det!
Teppe i lekre farger

 - ha en fin lørdag -

PS!. Hvis dere ser HER, så ser dere lappeteppet mitt nesten ferdig. Det er mitt som er øverst til venstre. Håper å få gjort det helt ferdig i morgen :-)

PS tilføyd søndag! Jeg leste KK på senga i går kveld og de samme bildene og oppskriften på heklesjalet som stod i BoligLiv var også i siste KK.

8 kommentarer:

 1. Dumt de ikke hadde det du ville ha:) Men det er bra du fikk tak i 5 kilo singelfråset fin blåbær:) Fint innlegg av deg:)

  God kveld til deg:)

  Stor klem:)

  SvarSlett
 2. Så mye deilig saft og syltetøy du hadde kjøpt, mange spennende smaker også.

  Ønsker deg en fin søndag med hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 3. Hvor sjovt at du har købt en frossen dansk and :-))) Så skal du lave andesteg med rødkål og brune kartofler til , de smager sååååååååå godt. Her i Danmark fejre vi Mortens Aften , d. 12 eller 13 november , der får vi and !! Og så selvfølgelig juleaften.

  God søndag

  SvarSlett
 4. Så mye deilig syltetøy og saft!
  Kom på at jeg har endel blåbær i fryseren selv, og smoothie er jo så godt.
  Bare hyggelig om du vil linke til innlegget.

  Ha en fin fin søndag!
  Klem T

  SvarSlett
 5. Hei på deg, så klart kan du bare låne bildet, gleder meg til å se innlegget. Kos fra Wilhelmine

  SvarSlett
 6. Artig med "Harry-handel", alltid spennende produkter å få kjøpt - og med herlige etiketter:)
  Bare link til bloggen min, hyggelig å få litt reklame:) Ang utfordringen din, så skal jeg ta den når jeg kommer hjem til Trøndelag igjen, og har bedre tilgang til datamaskin:) Koser oss på hytta!

  SvarSlett
 7. Ååå, vekker mange gode barndomsminner om mamma som saftet og syltet alt av bær og frukt fra hagen vår. Det lærte hun selv selv om hun kom fra Thailand. Tidlig på 70'tallet var det ikke mangen damer fra Thailand, mamma var nr.2 som kom til Norge!
  Det heklede gulvteppet var kjempefint!

  ..og selvsagt kan du linke meg! Utrolig hyggelig at du vil omtale bloggen min. Det setter jeg virkelig pris på. Jeg legger deg til på listen min over blogger jeg følger :)

  Go' søndag til deg!

  SvarSlett
 8. Hei og hopp :)

  Det er så klart greit, det er jo kjempe stas :)
  Tusen takk!!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)