tirsdag 19. oktober 2010

En liten tue kan velte stort lass - og en nyanskaffelse kan ommøblere en hel stue

Når en liten tue velter et stort lass kan det få store uheldige konsekvenser - her ble konsekvensene heldige, synes jeg.

Emblas elskede er fra Sørlandet, og for et par-tre år siden når vi var dere nede på besøk fant vi dette vakre speserisettet.
Jeg har ønsket meg et slik i mange år, og endelig så "dukket" det opp. Det var på en bruktbutikk i Grimstad hvor de hadde myyye fint.
Det er et skår i et av lokkene, ellers var det i førsteklasses stand. Det kostet ikke så mye - jeg husker jeg spurte om det virkelig var prisen for hele settet. 
Nei, de skulle ikke ha mer for det - og grunnen var at damen som hadde levert det inn hadde i sin tid fått det veldig rimelig, og hadde ytret ønske om at de neste eierne også skulle få det rimelig.
Var ikke det en hyggelig historie?

Vi hadde ingen steder å ha de for alle veggene var "opptatt", men pytt,pytt - det ordner seg alltids en plass så....

De ble stående innepakket i esken i nesten tre år for der det passet med en hylle stod det et skap, og der vi kunne flytte skapet stod det en sofa og der vi kunne sette sofaen stod TVen og så videre og så videre..... skjønner? Den perfekte hylla hadde heller ikke dukket opp.

Men så dukket den opp på butikken Nicolines verden
Eller dukket opp, og dukket opp... den hadde kanskje stått der en stund, det var vel jeg som hadde vært og tittet i esken med krukkene og hadde "finne-hylle-blikket" på når jeg var på byrunde. :-)
de hadde faktisk to som stod der med masse lekre varer på. Jeg spurte om de kanskje var til salgs - joda, de var det - men om jeg kunne komme tilbake dagen etter så de fikk tømt den. Det var selvfølgelig helt greit, jeg hadde jo  en del ommøblering som måtte gjøres den kvelden uansett.

Det ble litt tett på hylla så disse to fikk lov å stå på kjøkkenbenken.
Hylla hadde også knagger nede slik at jeg kunne henge opp mel- og saltkaret og så fikk jeg plass til flere av mine kjære gjenstander.
Bildet ble noe mørkt, men her får dere et nærbilde av skaftet av den lille hjemmelagde øsen.
På andre siden står er det skåret inn årstallet 1920.

- ha en fin kveld, og takk for at du tittet innom -

7 kommentarer:

 1. Hej Embla, Juleand.

  http://www.magasinetmad.dk/Opskrifter/Weekend/2007-04-Juleand.aspx
  Spørg endelig hvis du er i tvivl om noget. Vilma

  SvarSlett
 2. Å, her var det mye fint - vil si meg enig i at dette må ha vært en vellykket ommøblering - nydelig hylle med vakre, praktiske ting på!
  Ha en fin tirsdagskveld :)
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 3. For et kjempekoselig sett!! Jeg kom akkurat hjem nå, mailer deg =)

  SvarSlett
 4. Det var et virkelig fint kjøkkensett! Og den hylla ble jo kjempekoselig med krukkene på. Liker så godt slike hyller; og særlig når de har knagger i tillegg... Blir så god stemning i kjøkkenet, ikke sant?!

  Klem :-)

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelig melding på bloggen min, gøy å høre at man kan gi inspirasjon:-) Du har gjort et bra funn, krukkene var kjempesøte!:-)

  Fortsatt fin dag:-)

  Nina

  SvarSlett
 6. Wow...så fint, og det passet bare helt perfekt til hyllen.
  Kjenner til det med de små endringene som til slutt blir ganske så store.

  Jeg skulle bare male litt i fjor sommer....og da dro det ene det andre med seg.

  Mimmi-Leone

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)