onsdag 14. september 2011

Detaljer fra hytta - mitt smultronställe

Det er ingen steder jeg sover så godt som på hytta -
det er ingen steder frokosten smaker så godt som i hytteveggen -
ingen pannekaker er deiligere enn de Emblas elskede steker på primusen ute på hytteterassen -
ingen steder har regnet koseligere trommelyd enn på hyttetaket
 

Hytta vår er kjempeenkel  - ikke strøm eller innlagt vann. Drikkevann har vi med oss, og vaskevann er regnvann som samles opp i ei tønne. Jeg vil vise dere noen detaljbilder:


Det passer også godt i fargene til filleryen som mamma har vevd. Sånn utilsiktet sammentreff som jeg så når jeg hadde hentet fram teppet. :-) 

Vi har et vatteppe som har ligget bortgjemt, men nå i helga fikk det komme frem og være sengeteppe på sovesofaen inne på kammerset. Emblas elskede ble så begeistret da han fikk se det at han måtte ta seg en "breakfast-nap" umiddelbart. Og da måtte Lotta det også :-)


Zzzzzzzzz.....

Disse bildene lå i en restekurv og kostet 20 kroner stykket tror jeg det var. De er ganske store, og jeg tenkte å male rammene i en annen farge og bytte ut bildene. Men det var den gang da - de skal være akkurat sånn som de er. Fargen passer kjempebra der ute når veggene ble malt, og bildene med skoleplansje"look" skal selvfølgelig beholde sin plass inni rammene. 


Disse to skjønnhetene i emalje er fra barndomshjemmet mitt.

Noe gammelt, noe nytt. Mugga og de to nederste asjettene kjøpte jeg på Sørlandet i sommer. De andre delene er fra jeg flyttet på hybel når jeg var 16. Et par av asjettener er knust, så da jeg så noen som lignet i samme størrelse (hehe) kjøpte jeg de. Men - som jeg har erfart så mange ganger før - tingene har det med å "vokse" på tur hjem fra butikken. Det har vel med størrelsen på rommet og høyden under taket å gjøre. Naturlig nok er jo de fleste forretningslokaler større enn kjøkkenet vårt.

På denne primusen lages det mat på godværsdager. For ordens skyld - vi har kokeplater inne også!

Vi har en flott høst her i nord i år, og solstolene står fortsatt på terassen.
Og temperaturen er heller ikke så verst, bare se her:- Så uansett hvilken temperatur det er for tiden der du er, ha en kjempegod dag :-)  -


10 kommentarer:

 1. Så fint och mysigt ni har det på ert smultronställe :)

  Ha en fin resten av veckan!

  kram

  SvarSlett
 2. Så koselig det ser ut på hytta deres - herlig å ha et sånt sted hvor man kan slappe helt av og hvor tiden går litt saktere :)

  SvarSlett
 3. Nydelig vatt-teppe!!! Og koselige ting og tang. Personlig syntes jeg ei hytte skal være enkel, det er da man får slappet av og roet seg ned. Vi har nok selv både strøm og vann i campingvogna, + do, dusj, kjøleskap og fryser, samt internett. Men likevell tror jeg det enkle har sin sjarm:DDD klemz Grethe

  SvarSlett
 4. Ser hyggeligt ud , jeg vil osse have en norsk hytte og en norsk mand !!

  Klem

  SvarSlett
 5. Ååhh så trivelige bilder:) Hit vil jeg gjerne komme en gang! klem

  SvarSlett
 6. Sukk,for en herlig plass!Ja her har du nok et lite paradis på jord!
  heldiggris!
  Har alltid ønsket meg en hytte,,,,,men,men!
  Goe klem fra Sol

  SvarSlett
 7. Å, for et deilig sted dere har.
  Etter beskrivelsen og bildene å dømme så må det være drømmeplassen.
  Mange herlige ting......likte veldig godt de emaljerte tingene fra din barndom.
  Og du skriver så koselig.
  Ha en fin torsdag , kjære deg.
  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 8. Så artig å se bilder fra hytta deres:) Maken til vår, uten vann og strøm, med drikkevann i kanner og regnvann i tønne:) Ett herlig liv:) Vi gleder oss til hver helg vi kan slappe av på hytta:) Gleeeeder meg til fredag:)
  Vatteppet er råååfint og de bildene må du IKKE gjøre noe med:)Emaljeting fra barndommen er sjarmerende og serviset liker jeg også:)
  Vår Kira trives også så godt på hytta:)

  klem fra Trine:)

  SvarSlett
 9. hei eva.så koselig dere har det på hytta.sa til sissel på kaffebaren at du hadde blogget så koselig om både kaffen og gulrotkaka.hun ble helt rørt.synes det var veldig koselig og skulle hilse og si takk for god omtale;)

  SvarSlett
 10. Så fint vatteppe :-) Herlig med hytteliv :-)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)