lørdag 3. september 2011

Mitt gamle sybord + en liten gjettekonkurranse

Sybordet etter min mor inneholder mye artig. Synes jeg finner noe "nytt" hver gang jeg titter i det. Med nytt i denne sammenhengen mener jeg selvfølgelig noe jeg ikke har lagt merke til før, eller glemt at det var der. Det er innholdsrikt:

Klarer du å gjette hva dette er? Hint kommer litt lengre ned. Det lå i  ei gammel eske og med bruksanvisning på gulnet papir.


Synes disse gamle tresnellene er så herlige. Denne er ganske stor, men det er ikke disse små som lå i et reisesyskrin. Reklame fra et hotell, men det er nok ikke nåtildags vi får disse reklamene med ekte tresneller. Søte, hva?

Se på fingerbølet så får du en formening om hvor små disse snellene egentlig er.

Og jammen lå ikke mønsteret på den første genseren jeg strikket meg der: Strikket den i grått og rødt og følte meg veldig fiiiiin. Bestevenninna strikket maken i grått og rosa, den var enda finere. Det var når vi gikk på ungdomsskolen og jeg husker vi troppet opp på skolen med nygenserne på oss samtidig. Jeg var mere treg så hennes var ferdig noen dager før min - men hun var snill og ventet med å bruke den til jeg hadde fått somlet meg ferdig med min :-)
Ja, jeg scanner gjerne inn mønsteret og mailer hvis det er noen som ønsker det. Den er jo atter blitt moderne. Hentet fra "DET NYE" i 1974!

Her er et hint til gjettekonkurransen øverst: Hvis du hadde tatt bruk av denne teknikken så hadde du kanskje ikke fått bruk for ??????apparatet - som det heter. :-))

Bilde av gammel skoleplansje.

Og selvfølgelig, et bilde av sybordet må jeg ha med: 
- En fin dag til deg, klem  - 

6 kommentarer:

 1. Herlig sybord!!!!! Og jeg tenkte i grunne på en mini-strikkemaskin, da jeg så den jerngreia. Sokke-strikke-maskin????? så kult!!!!! Og genseren var fin!!!! Finnes oppskriften til mann?
  Klemz Grethe

  SvarSlett
 2. Kan det være en sokke-stopper? Tre over treknappen og stopp i vei?
  Bare gjetning......
  Så gøy å finne slike skatter!
  God helg.

  SvarSlett
 3. Så koselig med det gamle sybordet.
  Et slags maskeapparat ?
  Si det, da ;)
  God helg, Eva og stor klem fra Ingunn:)

  SvarSlett
 4. tror det må være noe til å strikke med ja...
  hmm. aldri sett sånn før jeg.
  ha en strålende helg.
  Klem Linn

  SvarSlett
 5. Hei du :) Takk for hyggelig kommentar:)Men jeg må skuffe deg ang andebrystoppskrift altså....vi spiste kalkunbryst,hehehe, hvordan jeg har kommet på å skrive andebryst??? hmmm ja, jeg er vel litt ør i hodet i dag. Men kommer jeg over en oppskrift til and så skal jeg sende den videre.
  Hei og hopp....ha en fin helg

  SvarSlett
 6. Hej :-). Jeg har lige set en sokkestopper hos venner ii Sverige magen til den på billedet øverst. Jeg ville meget gerne se brugsanvisningen! hilsner Johanne

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)