lørdag 17. september 2011

Grønne loppefunn..... til innebruk altså

Må føye til "til innebruk" i fall det var noen som trodde jeg hadde funnet noen flotte hagegjenstander. Jeg er glad i grønt glass, og i sommer var jeg så heldig å finne dette lekre fatet på en bruktbutikk i Grimstad.

Fine detaljer. Det er  vel en slags pressglass skulle jeg tro. Butikkeieren sa det var veldig gammelt, men hovedsaken for meg er at jeg "faller" for ting. Så om det er fra 80-tallet er 20-tallet spiller ikke så stor rolle bare sjarmen er til stede. Men utfra min ringe kunnskap så tror jeg det er 20- eller 30-talls

Nå ble det ekstra gjennomsiktig på bildene, det er mer grønt i virkeligheten. Liker designet med at overflaten er helt slett slik at det er lett å plassere kaker på det.

Søt sitruspresse, jeg har en nesten maken i blankt glass. Denne kommer fra den herlige bruktikken her hvor jeg bor. Den observante leser vil se at det står "kommer fra" og ikke at jeg har kjøpt den der. Mer om denne og noen andre herlige lopper senere i uka......


Denne syltetøyskålen - eller godteskål som den helst blir brukt til hos oss - ble funnet i en bruktbutikk i Øvre Kalix. Den har sånt knudrete glass på yttersiden, nesten som det er limt på ørsmå glassbiter. Eller nesten og nesten - det er nok små glassbiter. De hadde utrolig mye fint på den Loppisbutikken så ved et senere Sverigebesøk så tok vi turen innom den lille byen for å kikke mer, men da var butikken flyttet til Haparanda.

Mine grønne Figgjo Sissel tallerkener har jeg vist frem tidligere, men jeg for min del blir aldri lei av å se på Sissel-deler i blogger, og det tror jeg ikke jeg er alene om ;-) Håpet er å finne flere deler, og det dukker nok opp etter hvert. Disse har jeg også funnet i "min" loppebutikk.  "Min" fordi det er der jeg stadig vekk gjør gode og vakre funn. Og så har de en egen flott blogg som de oppdaterer hver dag med nye godbiter i butikken.

Tusen takk for alle herlige og skjønne kommentarer, jeg blir så glad. Og angående vovsemor flotte matboks i innlegget under. Nei, jeg vet ikke hvor en kan få tak i slike. Jeg kjøpte den i Grimstad i 2003 hos en dyrlege som også har butikk. Jeg var innom der i sommer for å kjøpe en til Lottas "kusine" som heter Lady og burde absolutt hatt en boks med Lady og Landstrykeren på, men de hadde ikke flere igjen og husket ikke hvor de hadde kjøpt de inn fra heller.

I morgen kommer det et innlegg om loppefunn som kan brukes til utradisjonell oppbevaring.

- Ha en herlig lørdag - 

5 kommentarer:

 1. Liker fatet! Ser gjerne et bilde av en kake på fatet i nærmeste fremtid:D

  Ønsker deg en herlig helg:D

  SvarSlett
 2. Flotte, grønne funn! Du er virkelig flink til å finne ting på loppiser og bruktbutikker! :-)

  Lørdagsklem fra
  ~elin~

  SvarSlett
 3. Fine grønne ting. Jeg er helt enig med deg, jeg bryr meg mer om at jeg liker en tings utseende enn hvor gammel den er. Mamman min mener det motsatte, og kaller alt som er nyere enn 1920 for "nygammelt". Fordelen er at hvis vi er på "raid" sammen så går vi ihvertfall ikke etter de samme tingene :-)

  Klem

  SvarSlett
 4. Nydelige glassting. Jeg er også enig ; liker jeg form og farge, så er det det viktigste.
  Sisselserviset, ja, det er utrolig delikat og kan ikke ses for ofte for min del :)
  Ha en fin søndag , da.
  Stor klem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 5. Hei på deg, jeg har et vatteppe som er helt makan til det du viser frem på hytta di, kjempefint.

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)