1. Du vet nøyaktig hva den inneholder
2. Enkel å lage
3. Billigere enn de ferdigkjøpte
+
Det viktigste selvfølgelig - den er GOD!
½ pakke havregryn (350 gram)
½ pakke havrekli (375 gram)
2 dl solsikkekjerner
2 dl gresskarkjerner
2 dl linfrø
2 ts kanel
2 ts malt ingefær
4 ss honning
125 gram grovhakkete nøtter
125 gram grovhakkete mandler
Først blandes alle de tørre ingrediensene
Tips: Jeg synes det er veldig kjedelig (og litt skummelt) å grovhakke mandler med skarp kniv så jeg legger de i en plastpose og denger løs med "hakken" til morteren.
Det fungerer kjempefint. Men det fins kanskje mer egnede remedier for grovhakking? Tips?
Det blir en stor porsjon...... tror jeg målte det til ca 2½ liter
Når jeg har tatt det i langpannen "ringler" jeg over honningen. Smuldrer den så inn i blandingen for å få den godt blandet.
Ristes på 180° i 25-30 minutter. Rør om et par ganger i løpet av steketiden.
Oppbevar det i en tett boks.
Etter at den er tatt ut av ovnen - ha i 200 gram tørkede aprikoser som er kuttet i biter.
Jeg personlig er ikke så glad i aprikoser, så her hos oss spiser Emblas elskede den med rosiner i og jeg bruker å kutte en halv banan å ha i.
Jeg bruker helst Biola på denne.
I dag ble det blåbærvarianten.
- Ha en herlig fredag, klem -
Tack för receptet på "gottigheter"!
SvarSlettJag tycker också om aprikoser och får äta dem i fred :)
Ha en fin dag!
kram
Jeg bruker stavmikser på grovhakking av mandler, går superfort og mandlene kan du få så grove eller fine du vil, bare prøv deg frem :) God helg!
SvarSlett