søndag 4. september 2011

Vafler og kusmite - skikkelig søndagslunsj

Er det forresten flere enn jeg som synes det nye skrivemåten for lunsj føles fremmed. Jeg vil så mye heller skrive lunch. Men folket følte det vist likedan da de måtte skrive sjåfør og ikke chaffeur - så vi venner oss nok til det.

I går hadde vi den herligste sommerdag her i nord, og vi bor slik til at vi har en båtmolo bare et par minutters gange unna. Planen var å bruke den nye matboksen i blikk og spise frokosten på bordet som står ytterst på moloen. Ta med termos, servise, duk og ..... riktig kose oss der nede i solskinnet. Nå ble det nå ikke solskinn i dag, men vafler til lunsj er ikke så borte vekk det heller. Hvertfall ikke når de inneholder nesten en hel pakke rømme etter taco'en i går kveld. Mmmmm - jeg har laget røren og nå står Emblas elskede og steker ♥


Og så fant jeg disse herligste små boksene med Kusmi-te i Lillesand i sommer. Min kjære er fra Sørlandsbyen Grimstad, så vi er en del der nede.

Hadde helt glemt av disse jeg, men nå skal vi smake på kusmiteen.


Og pelargoniene har visst ikke tatt høst de heller, de står fulle av knopper og gleder oss med sitt vakre nærvær.
Tilbake til picnicfrokosten i det fri som det ikke ble noe av i dag. Jeg vil dele et boksitat fra ei bok jeg elsket å lese i som barn. Når jeg nå kikker i den så ser jeg at den kom den ut første gang i 1919! - Den handler om Katy som er den eldste av seks søsken og disse linjene er fra en picnictur de hadde sammen med venninna fra nabogården. Den optimale lunsjkurv, eller hva? Skulle gjerne hatt oppskrift på de små puddingene.


 

Katy som satt i midten, tok lokket av den største kurven, og alle kikte spent nedi for å se hva som var i den.
Først kom det en hel del små honningkaker, som forsiktig ble lagt til side i graset. Så kom smørbrød, tre stykker til hver, med kaldt lammekjøtt på. Til sist kom det et hardkokt egg og en kjeks med ost på til hver. Tante Lizzie hadde laget i stand nistekurver før hun, så hun visst nok hva som skulle til!
Å, så deilig som all ting smakte.... Aldri kunne de voksne ha det halvt så morsomt i selskapene sine. Hver munnfull var en glede, og da siste smulen var spist, lukket Katy opp den andre kurven og, så - for en overraskelse! Der lå syv små puddinger, stekt i syv små skåler, brune og lekre med bringebærsyltetøy i midten.

Nå sier min kjære at vaflene er ferdige:Så velkommen, stig på, det er nok vaffelhjerter til alle ..... ♥

6 kommentarer:

 1. Oi, nå fikk jeg også lyst på vafler :)
  Spørs om ikke jeg også må slenge sammen en røre. Passer fint på en dag som denne :)
  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 2. Så koselig søndag! Kan tenke meg vaflene smakte. Husker farmor brukte å si at de blir så god som hva du har i... da siktet hun til fløte og rømme :)

  Spennende te. Er rette tiden for de nå. Kose mose inne. Dagen var kjempefin her også i går. Så man ikke tror det er sant. Ha en fin søndagskveld. Klem :)

  SvarSlett
 3. Et innlegg å puste ut med. Takk til deg! :-) Skikkelig fint det sitatet, og nå lurer jeg på hva slags puddinger det kunne være. :-)

  Fortsatt go'søndag!

  Klem
  ~elin~

  SvarSlett
 4. En härlig söndag har du haft! Kul!

  Här är jag trött och skall i säng bums just!

  Godnatt!
  kram

  SvarSlett
 5. Så fin ny header du har fått! Det minnet meg på at det er høst, og at jeg kanskje bør bytte ut min egen header også... ;-)

  Vaffellunsj er alltid godt! Og jeg liker aller best lunsj med "sj", jeg! ;-)

  Ha ei fiiin ny uke!
  :-)

  PS. Hvordan smakte Kusmiteen?

  SvarSlett
 6. Kjente æ ble litt misunnelig på den samlinga di med Kusmi te! Meste teen som fins jo! fikk igrunnen lyst på en kopp:)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)