lørdag 3. september 2011

Ny header og svar på konkurransen + enda et loppekjøp

Men aller først så vil jeg si tusen, tusen takk for alle trivelig kommentarer på bloggen. Jeg blir så jublende glad for hver eneste en. Det gjør det ekstra artig å blogge når en får tilbakemeldinger, og så finner jeg selv kanskje nye flotte blogger jeg ikke har vært innom før. Jeg vil også ønske velkommen til mine nye følgere. 

Jeg hadde en aldri så liten spørrekonkurranse i innlegget under. Jeg la ut bilde av noe jeg fant i en eske i mammas gamle sybord som jeg har arvet. Alle som svarte var inne på det riktige. Det er et stoppeapparat. Jeg har aldri prøvd det, men det var det som stod på esken og bruksanvisningen.Bloggen har nettopp fylt et år, og jeg ser når jeg tar et tilbakeblikk at den avbilder mest min store interesse for gamle ting, lopper, retrosaker...... etc. så jeg ville ha en header hvor noen av min skatter er avbildet. Jeg vil si litt om det store bildet til venstre. Det er av to av mine kjære grandtanter når de var ungjenter. Duken som ligger foran er en del av et sett som består av løper, firkantet duk og pyntehåndkle. Min mamma som var et unikum når det gjaldt håndarbeide broderte det settet når hun var bare ni år.

Og mugga på bildet var den første i min muggesamling. Jeg arvet den når jeg var 20 år. En Porsgrunn Porselensmugge fra 1930-tallet. Dere kan tro jeg har drukket mange gode kopper kakao sjenket fra akkurat denne mugga. Mmmm.... min yndlingsdrikk gjennom hele livet.

Min grandtante til høyre på bildet bodde i samme hus som oss og den var etter henne. Hun hadde så mange vakre ting, og jeg husker hun hadde ei sånn vakker emaljert kanne - den var blå. Lykken var stor når jeg fant en likedan i bloggen til den grønne baljen. Hun har nemlig en liten bloggbutikk også.

Oj, kanskje jeg bør vise frem den hjemmeheklede grytekluten som ligger under. Det er min grandtante som har heklet den, jeg husket hun laget flere slike med kannemønster på. Dessverre kan jeg ikke hekle med to farger slik som dette - hvor en skifter farge midt i omgangen. Det føles egentlig litt fremmed å kalle henne for grandtante - jeg ga henne navnet tantemor da jeg var liten fordi hun var tanten til min mor - og dermed ble hun tantemor både for meg og mine nieser og nevøer.

Det er de lyseblå og gule bakerst på bildet.

Men om jeg ikke er en kløpper med heklenålen så er strikking mer mitt domene. Så hvis du liker hjemmestrikkede gode sokker så hiv deg med på min giveaway. Trekning 1. oktober, der kan du vinne ikke bare et par, men to.

- Jeg ønsker mine kjære lesere en flott dag -  

7 kommentarer:

 1. Flotte ting, og nyedelig header. Jeg er imponert over din mors arbeid med settet der ja. :-)

  SvarSlett
 2. Hei og hopp!! ja, da gjettet jeg feil, for jeg trodde det var et strikkeapparat. Men det var det kanskje, dersom man skulle tre maskene fra sokkene inn på hakene, og så strikke opp maskene på nytt. Mye merkelig oppfinnelser, som er blitt funnet opp i løpet av tiden, det er helt sikkert. Klemz Grethe

  SvarSlett
 3. For en lur oppfinnelse. Men nå er det vel ingen som stopper sokker lenger. Det er jo litt synd, for kanskje er det bare hælen det er hull på....
  Du har så mange fine, gamle ting med historie. Mektig imponert over din mor som broderte så fint i en alder av 9 år.
  Alltid koselig å komme innom bloggen din og du er flink til å kommentere selv også. Det setter jeg pris på.
  Ha en flott søndag.
  Klem

  SvarSlett
 4. jeg er med i lotteri , og jeg vil vinde det hele!!
  Kan man vinde din mand? I så fald kan han lave en træ elg til mig !! hehe :-)))


  Klem

  Nydelig header Eva :-))

  SvarSlett
 5. Du har det så mysigt och fint :)
  Hoppas du får en riktigt fin söndag!
  kram

  SvarSlett
 6. Hei

  Det egge fatet ligger for salg i butikken..
  Ikke noe problem for meg å sende det til deg hvis du vil ha det.
  Kan du ikke sende en mail hvis du ønsker det

  Kerstin

  SvarSlett
 7. Flott header, og "hjertebank" emaljert kanne...ønsker meg en sånn! Klem

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)