fredag 3. september 2010

Bærtur og geocach

I dag har vi vært på Sverigetur. Vi bor nær grensen, og håpet var å finne noe blåbær. Det ble med håpet.... Blåbærsesongen har ikke vært noe særlig her i nord, og i natt var det frost!

Min kjære er en ivrig geocacher, og vi satte ut en sådan når vi var på tur i dag. Ved sjumilsjøen, Torneträsk, i Kiruna kommune.

Geocach er en slags skattejakt. En bruker GPS og internett. På internett kan en se hvor det er lagt ut geocach (geokæsj, og så kan en dra ut og finne dem ved hjelp av kart og/eller GPS.

Det blir lagt ut en boks/eske hvor det er en beskrivelse av hva geocach er og så legger en noen "skatter" der og en liten notisbok i boksen. I notisboken kan de som har funnet den skrive ned hvilken dato de var ved boksen og så kan de ta med seg "skatten" og legge i en ny hvis de vil. En legger så inn beskjed på internettsidene  at boksen er funnet.

Geocach finnes over hele verden, og målet er å få folk ut på tur og oppleve nye steder. Geocachene kan legges både i by og i naturen. Det finnes kart på nettet hvor en kan se oversikt over hvor de er satt ut. Du kan skrive inn din adresse og da får du vite hvilke geocacher som er i nærheten.

Hvis du vil lese mer om dette og kanskje lete opp eller sette ut en geocach nær deg så les mer om det på den norske geocachsiden her.

Hadde ikke fotoapparatet med i dag så jeg legger bare ved et bilde fra kjøkkenkroken på hytta vår. I bakgrunnen vises min kjære gamle bærplukker som dessverre ikke har fått "jobbe" så mye i år. Jeg elsker blåbær og synes det er trist at det ble så lite bær i år.  1 kommentar:

  1. Hei Embla. Da har jeg blogget i en uke, og du var den første som la inn en hilsen til meg, det var så koselig å åpne den første kommentaren. Håper du får en fin helg. Jeg skal forsøke å finne et loppemarked i morgen også kanskje bake litt. Wilhelmine

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)