onsdag 29. september 2010

Nye og gamle anskaffelser til hjemmet

Etter at jeg begynte å blogge har jeg oppdaget at jeg handler nok mere brukte ting enn jeg kanskje var klar over.

Bruktbutikker og antikkhandler går jeg aldri forbi hvis jeg passerer dem i åpningstiden, og der finner en ofte ting en liker - og ikke minst ting en angrer i ettertid på at en ikke kjøpte. Akkurat det skal jeg ikke utdype så mye akkurat ved denne anledning, men vise frem litt nyanskaffelser - en ny og to-tre gamle.
Wiinblad-platte
Nå er det jo blitt sånn i verden at en trenger ikke lenger å traske gatelangs for å få luftet bankkortet. Nei, det gjør en like så godt i sofakroken med verdens største varehus (PCen) på fanget. :-)
Og med all verdens søte og trivelige blogger med små butikker med de skjønneste ting så er det klart en lar seg friste.... og så er det så koselig å gå og vente på pakke i posten. 
En ting har alle de jeg har handlet hos til felles: De er kjempehyggelige og det går lynkjapt å få varene levert. 

Nåvel, tilbake til anskaffelsene: Bildet av det søte wiinbladfatet ovenfor kjøpte jeg fra butikken i bloggen til Kasparas regnbue (for øvrig min første yndlingsblogg). Det er et eller annet med meg og skøyter. Ikke lengdeløpsskøyter og 10000-meter og sånt, men bilder av folk på skøyter i lange kjoler og gjerne med muffe på.

Videre på min bloggeferd kom jeg tilfeldigvis innom selgeren av disse:


Bloggen salige Lavendel solgte ark med sånne skjønne papirdukker, og denne skal jeg ramme inn og henge på hytteveggen. Jeg tilhører nemlig årgangen som brukte å leke med papirdukker og jeg blir veldig nostalgisk når jeg ser en sådan. Husker vi tegnet de "lekreste" klær til dem.
I forrige uke var vi innom bruktbutikken her vi bor for de har også en sånn koselig liten kafe der med kjempegode vafler og baguetter. Der stod det seks asjetter i en lekker lysegrønne farge. De var fra Figgjo og var i veldig god stand. Uff nå hørtes det ut som en bruktbil, men dere skjønner nok hva jeg mener. De så pene ut!
Jeg dro hjem uten å kjøpe dem.... og angret SELVFØLGELIG!
Neste morgen skulle jeg reise til Danmark og Emblas elskede fikk i oppdrag å dra innom og kjøpe dem. Men de var dessverre solgt. Jeg hadde imidlertid lagt merke til at det stod seks asjetter til på et bord som var dekket så han fikk i oppdrag å gå tilbake og se om de var der. Men Emblas elskede glemte det. Men - o lykke - de var der fortsatt mandag morgen så jeg ringte og fikk de satt unna.
Nå kom ikke grønnfargen så godt frem på bildet, her ser de mer grå ut - men de er veldig pene.

Til slutt en liten speileggform til å legge nede i stekepanna for å få et hjerteformet speilegg. Kjøpt i Danmark bare for skøy, men den er sikkert brukendes. Kanskje det går an å lage små pannekaker i den også.

Det er alltids noen som fortjener er hjerteformet måltid, ikke sant. ♥

- Ha en fin dag, og takk for at du tittet innom -

10 kommentarer:

 1. Kjempemange fine ting du har:)

  Klem:)

  SvarSlett
 2. Wiinblad er bare så stor. Flotte ting du har.

  SvarSlett
 3. Vi har problemer med det selv:) Du får prøve igjen i morgen! Stas med følger nummer 100;)

  SvarSlett
 4. glemte å spørre om en ting. Hvilken årgang er du?

  SvarSlett
 5. Pauladesign: Det var vel kanskje ikke bare en årgang som lekte med papirdukker, men på slutten av 60-tallet så brukte det å være slike som en kunne klippe ut fra ukeblader og så solgte butikkene pappbrett med papirdukker.

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Takk for kommentaren! Veldig mye koselig å se her også :)

  SvarSlett
 8. Her var det mye morsomt! Selvfølgelig likte jeg Wiinbladplatten best av alt ;)Jeg er hans største fan, og blir visst aldri lei av plakatene, og keramikken hans. Gøyal form til speilegget også. Da jeg var liten lekte jeg en masse med papirdukker, og dette var jo også et gledelig gjensyn :))Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 9. Javisst dro jeg kjensel på det =) Takk for hyggelig omtale, det verdsettes alltid like høyt!! De dus grønne tallerkenene var vel verdt å streve litt for - nydelige!!Har lyst på sånn hjerteform...det er MANGE rundt meg som fortjener hjerteformet mat. Mon tro om det finnes der ute på nettet hvis jeg googler litt?? Nei, ikke så vanskelig å lufte kredittkortet i egen stue...

  SvarSlett
 10. Heisan Embla
  Tusen takk for fine ord!!! Er så glad for at du liker Wiinbladplatten din. Jeg har det som du har det med skøyter når det gjelder ballettdansere.Blir dratt mot dem.Søsteren min har noen fine ballettdanserskulpturer og de har jeg alltid elsket.
  Ha en glad dag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)