lørdag 18. september 2010

MIN yndlingskaffekopp

En av bloggene på favorittlista mi hadde for et par uker siden et sånn koselig innlegg om yndlingskaffekopper. Hun sluttet innlegget med: Hva er din yndlingskopp?

Jeg svarte henne i en kommentar at jeg skulle svare med et innlegg, men at jeg måtte besøke hytta først for der var det noen som måtte få være med og bli æret.
Nå har jeg vært der og fått tatt bilde av dem.

Jeg har egentlig vært ei kaffekjerring hele livet (fra ca 5-årsalderen) så koppene er mange - og dessverre - noen yndlinger er nok knust.

Min tantemor (tante til mamma) var 60 år da jeg ble født, og bodde i samme hus som oss. Hun hadde sikkert hatt noen serviser opp gjennom årene, og i kjøkkenskapet hadde hun i min barndom mange forskjellige enkeltkopper. Denne med de fine rosene la jeg min elsk på og drakk bestandig av den når vi drakk kaffe og spiste brødskive med råkkefårost. Mmmm.


Denne er et minne om ei hytte jeg brukte å være på, og der lagdes verdens beste kakao.
Nei, denne er ikke derfra - men jeg ble glad, veldig glad - når jeg fant denne som er maken på en bruktbutikk.
Det er Porsgrunn porselen så den kostet mye. 
Å få tak i akkurat en slik kopp var stor lykke for meg så jeg har aldri angret på den handelen.
Men gjett om jeg ville angret hvis jeg hadde gått fra den.
Den neste var disse fire koppene jeg kjøpte meg når jeg flyttet på hybel. De henger på stas på hytta og de koster 9.50 settet for kopp, tefat og asjett. Huff, nå følte jeg meg plutselig veldig antikk..... men de ble mye brukt i mange, mange år.

Etterhvert skjedde det noe med størrelsen. Kaffekoppene ble mer og mer kaffekrus - de ble større, og de små koppene brukes ikke så mye nå virker det som.
For åtte år siden satte jeg meg på skolebenken igjen. Da kjøpte jeg dette søte kruset til Emblas elskede som bygave da jeg kom hjem etter studiesamling + et til meg selv. Ser dere det røde hjertet øverst på koppen?

Hvis du noen gang reiser til Canada... smak Tim Horton kaffe, og kjøp gjerne med deg noen poser hjem!!!
Den er bare helt nydelig. Denne koppen er stooooor og perfekt på kalde høst- og vinterkvelder i sofakroken med pledd rundt skuldrene og hendene rundt Tim Hortonkoppen som inneholder god varm kaffe.
Ojsan - der har det sneket seg med et bilde av tantepia mi og hennes kjære☺☺

Denne koppen setter også tankene tilbake til ferien i Vancouver i 2007. De hadde slike drive-in kaféer på bensinstasjonene hvor en bestilte og betalte i ei luke og så kjørte noen meter fram til neste luke hvor en fikk servert kaffen og tilbehøret.
(verdens deiligste skogsbærmuffins som jeg brukte å bestille) 
Selvfølgelig skal det være en greengatekopp med også. Men mine greengatekopper er ikke ankommet hjemmet ennå. De skal være beigeprikkete slik som den nederste delen av dette fatet. Jeg venter utålmodig på at de skal få de inn på butikken som selger Greengate her hvor jeg bor.

Hvilken jeg har ved siden av meg nå?
Den med hjertet på.

Hva gjør en yndlingskopp til en yndlingskopp?
Tja, for meg er det først og fremst minner - men også utseende

Ha en deilig lørdag alle sammen, og gjerne med en god kopp kaffe til  ♪ ♫

3 kommentarer:

 1. Hei!

  Så mange søte kopper :) Gøy å finne nye blogger, din var kjempesøt. Så mange fine gamle ting du har. La spesielt merke til de fine Freia krusene dine ;)

  Jeg er også ny i denne verden, og Gud så gøy!!

  Klem Anette :)

  SvarSlett
 2. Så fine kopper. Har jo flere gamle kopper i skapet selv også. Må vel få de frem fra glemselen. Ser at muggen er kommet på plass...

  SvarSlett
 3. Kjempeartig innlegg - og såå gøy at du tok utfordringen!! Jeg synes faktisk det er spennende "å snoke" i koppeskapene til folk... Elsker kopper og fat! Og så er det så mange fine historier som er knyttet til! Skulle vel egentlig laget dette som en liten utfordring ;-) Tja... Vi får se senere ;-)

  Veldig fint du har fått det på bloggen din også!

  Ha ei strålende uke!

  Klem :-)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)