lørdag 25. september 2010

Det er dejligt å være norsk - i Danmark

Jeg og to kolleger har vært tre dager i Danmark i jobbsammenheng. Det ble som et lite gjensyn av sommeren før høsten setter inn for fullt. I Danmark var det nemlig T-skjortetemperatur ennå. Dejligt!


Det ble tid til litt shopping!
Mest for klesskapet og spaavdelingen, så det blir ikke utdypet mer her. Men det ble da litt andre ting også. Dessverre så føler jeg meg litt beklemt når jeg fotograferer andre ting enn mennesker jeg kjenner og naturbilder så .... for å si det sånn, det var mange ting jeg kunne tenkt meg å forevige både i butikker og utenfor. Det ble atskillig færre ting som kom på minnebrikken.
Bare dette ostevinduet ovenfor, for den ble foreviget før butikken åpnet!
Og det kan jeg "takke" taxisjåføren som kjørte oss til hotellet for. Vi kom fram sent tirsdag kveld, og på turen til hotellet spurte vi sjåføren når butikkene stengte i byen. Klokka fem, svarte han. Han hørte nok at vi ble forundret over den tidlige stengingen, så han var snar å fortelle at butikkene åpnet allerede klokken åtte om morgenen. Joda, alle butikkene.

Kort sagt, vi spiste frokost grytidlig for å rekke en early liten shopperunde før konferansen begynte klokka 12.00. Butikkene åpnet IKKE klokka åtte. Men vi ruslet nå rundt i godværet og vindushoppet litt før de åpnet klokka TI !!!
Jeg fant, jeg fant. Bokhandelen er MIN butikk. Parfymerier, klær- og interiørbutikker. Joda, men jeg kan gå rundt i bokhandler i timesvis og se på bøker, papir, binders... ja alt de har på en bokhandel og små lapper og merkelapper især.
Her fant jeg en hyggelig bokhandel og til en svært billig penge etiketter som jeg har lett etter hjemme uten hell.

Og så fikk jeg i tillegg 30% kvantumsrabatt siden jeg handlet så mye...ja, det er dejligt å være norsk i Danmark.
------

Denne lille kroken og den lille esken fant jeg på en skjønn liten "litt av hvert" butikk med pyntesaker. Butik Agnete, dessverre har den ingen hjemmeside jeg kan linke til.
Jeg vet ikke ennå hvor jeg skal henge den søte lille kroken, men det dukker nok opp et passende sted. Den er laget av en gammel skje som er bøyd. Det er faktisk gravert inn et monogram med sirlige bokstaver på baksiden.Jeg var også innom en annel litt-av-hvert butikk, men her var det bruksting til kjøkkenet sånn som vannkokere, kitchen-aid og sånt...Jeg bruker smør på brødskiva, og denne boksen skal visstnok holde smøret mykt inne i kjøleskapet. Den er veldig tung og solid hvertfall. Ja, den fikk være med hjem. Ingen ulempe at den er elegant å se på i tillegg!


Hva er dette?

Jo, ovenfor toalettene (ikke de på rommene, men ved siden av matsalen og møterommene) var det en liten hylle i veggen hvor de hadde lagt små håndklær slik at hver person kunne benytte et ubrukt, ordentlig håndkle i stedet for papir eller lufttørrerne. Så var det en stor dunk ved siden av hvor en la de brukte håndklærne. Lurt! Og det kan en jo gjøre hjemme også når en har gjester.
Godstolen på hotellrommet mitt. Sikkert ny denne, men vi hadde to knallgule/svarte i samme stil hjemme husker jeg.


Jeg skal bli flinkere å ta bilder "rundt omkring" - det er mye jeg kunne tenkt meg å blogget litt om, men det blir ikke det samme uten bilder.....så

Ha en fin lørdag !!!

PS! Jeg har fått forespørsel om hvordan en forhåndsbestemmer når et innlegg skal publiseres. I stedet for å trykke på den orange "publiser innlegg"  så trykk på linjen ovenfor: "alternativer for innlegg". 
Til høyre står det "dato for tid for innlegg" - trykk planlagt og da kan du fylle ut dato og klokkeslett.
4 kommentarer:

 1. Hørtes ut som en fin Danmarkstur ;-)
  Vet du, jeg har en "ting" for bokhandlere og papirbutikker jeg også... Selv om det ofte er begrenset hva man trenger der inne... Men elsker å gå og se... Jobbet faktisk i bokhandel under studietiden også ;-)

  Kos deg videre på lørdagskvelden! Gleder meg til "den store reisen"!

  :-))

  SvarSlett
 2. Heldige deg som har vært i Danmark. Jeg elsker også bokhandlere og når vi var i London sist, så kjøpte jeg også slike merkelapper som du har kjøpt. Perfekt til julegaver og matgaver etc. Her nede i Østfold er det regn, regn og atter regn...da er det godt å være inne med fårikål og eplekake. Ha en fin søndag. Kos fra Wilhelmine

  SvarSlett
 3. Så herlig med en tur til Danmark!
  Bokhandler er kjempekoselig å vandre rundt i, titte på alt de har å by på.
  takk for info om hvordan man kan "vente" med å legge ut et innlegg, det visste jeg nemlig ikke.

  Ønsker deg en fortsatt fin helg!

  Hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 4. Kor koselig

  Danmark e jo bare hærlig!
  Du sku bare ha tatt med dæ den butikken med de ostan ;))
  Æ håpe nån i Narvik tar sjansen å åpne en skikkeli delikatessebutikk.
  Da ska iallefall æ shoppe vilt, det fins jo så mye godt;))
  Ønske dåkker en koseli søndag!

  Klæm Cathrine N

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)