søndag 12. september 2010

Høst er strikke-sokker-tid ♥

Jeg har som tidligere nevnt strikket siden jeg var lita jente, men det har vært nokså ensidig produksjon. Det første plagget jeg laget var en stor poncho da jeg var 12 år, men etter det har det vært gensere. Ensfargede, gensere med mønster, gensere i tykt, loddent garn og helst minimum pinner nr 6.

Dette året har jeg tatt steget noe videre. Jeg har tidligere skrevet om mine sjal, nå er det fotplagg.
Ideer kan en hente de forunderligste steder, eller rettere sagt, de mest uventede. Jeg leste en petit-artikkel hvor hjemmelagede sokker ble nevnt.

Det satte i gang inspirasjon i Emblas hjerne. Hmmm, hjemmelagede sokker er sikkert deilig å ha på bena, og det kan da ikke være så vanskelig.....
Surfe, surfe... jeg fant selvfølgelig detaljere fremgangsmåter på nettet flere steder. Kjempedetaljert, slik jeg liker det når jeg skal gjøre noe for første gang. Ikke noe "strikk den helen du liker best" "fell av på vanlig måte"... nei, jeg fant en oppskrift for dummies.

Jeg skal ikke trette dere med mine vanskeligheter med å plassere fem pinner mellom hendene, heller ikke om da Emblas elskede måtte holde nederst på pinnene for at ikke maskene skulle gli av da jeg prøvde meg på sokker med flettemønster. Heller skal jeg ikke legge inn bilder av sokkene med air-condition der pinneskiftene er... og som endret seg fra str 39 til ca 45 i løpet av et par timer på foten.

For å si det kort: Det gikk seg til, allerede andre paret ble brukbare. Ikke vakre, men brukbare.
Er det noen av mine lesere som ikke har strikket sokker så vil jeg bare si: Gå i gang, det er kjempeartig og det er sant at: Øvelse gjør mester og hjemmestrikkede sokker er nydelig å ha på beina.

Jeg laget det første paret i desember og nå ni måneder senere må jeg bare si: Jeg ♥ å strikke sokker. og om jeg ikke er mester så blir de ganske fine.

Hvis noen kan fortelle meg hvordan jeg legger ved en fil til bloggen så skal jeg legge ut en oppskrift på disse sokkene jeg har designet selv i vår. Jeg er med på handarbeidsforumet ravelry, og hvis en skal legge ut gratismønster der så er det enklest hvis det er link til en blogg. Jeg har benyttet meg av så mange gratismønstre derfra så det er hyggelig å kunne legge noe tilbake. De er laget i tynn merinoull og jeg bruker de til nattsokker eller "kose seg i sofaen med en kopp te-sokker".

Marie-sokken: Oppkalt etter ei som lærte meg å strikke da jeg var liten, og et av fornavnene hennes var Marie. Hun hadde en så fin lysegrønn sengejakke og jeg mener å huske at det var noe "rute"mønster i den jakken som så omtrent slik ut.

Det er høst nå og snart jul. Finn frem strikkepinnene og et lekkert garn og lag noe fint til deg selv eller noen andre du er glad i.

3 kommentarer:

 1. Men i alle dager...du er jo rene tusenkunstneren...jeg har mere enn nok med å strikke vanlige sokker i rett strikk, om jeg skulle prøve meg på flettemønster også...ja, da...da hadde jeg blitt veldig veldig nervøs...morsom artikkel embla...Wilhelmine

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Prøver igjen, ble bare tull på forrige kommentar....

  Så søte sokker! Tror jeg må vise mamma bloggen din sånn at hun kan strikke slike sokker til meg og lillefrøken:) Må bare innrømme først som sist: Jeg kan IKKE strikke:(

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)