lørdag 11. september 2010

Mitt bloggnavn

Bare et lite innlegg i dag om blant annet navnet til bloggen min. Når jeg bestemte meg for å starte en blogg så måtte jeg jo ha et navn. Det første navnet som falt meg inn, ble det navnet jeg til slutt valgte.

Har selvfølgelig tenkt på mange andre, men det ble Emblas kanel som "vant". De jeg tenkte på var kanskje mer beskrivende: Voksen dames hverdagsblogg, littavhverten... eller kanskje rett og slett Evas blogg. Det enkleste er ofte det beste, men ........navnet beskriver kanskje det samme likevel, håper jeg.
Embla er den norrøne varianten av mitt eget fornavn, og i min blogg blir jeg å skrive om litt av hvert om ting jeg liker, ting jeg liker å lese, ting jeg liker å se på, steder jeg liker å være, kort sagt - tilværelsens positive krydder.

Et av mine "krydder" i tilværelsen er disse søte små apene. De er bare 3 cm høye og jeg så de første gang i en butikk i Bodø på 80-tallet! De stod der så vakre, men 310 kroner for tre små glassfigurer var mange penger den gang. De ble stående igjen da jeg gikk.
Ute av øye, ute av sinn heter det så flott. Å nei, ikke disse vise, små apene. De klarte jeg rett og slett ikke å glemme. På min vei det neste året var jeg innom ALT av butikker hvor de kunne tenkes å selge små glassfigurer for å se om jeg kunne finne dem igjen.

Et og et halvt år senere besøkte jeg Bodø igjen. Jeg fant igjen butikken og var helt skjelven da jeg gikk bort til avdelingen der de hadde stått. Var de der fremdeles? JA..... utrolig nok ble de mine til slutt.

Min pappa brukte alltid å si: Når man finner noe man faller for skal man kjøpe det, for da blir man som oftest fornøyd


   Ha en fin dag alle sammen 

4 kommentarer:

 1. Hei :) Tusen takk for koselig kommentar på min blogg :) Koselig blogg du har ;) Ser at vi liker gamle ting både jeg og du :)Kloke ord fra din far :)Kommer helt sikkert innom igjen :)( Skjerstad er navnet på huset jeg bor i ;)

  Ha en fin fin Lørdagskveld :)

  SvarSlett
 2. Nye Wilhelmineinnlegg kommer...helgen har mildt sagt vært superhektisk...vaske klær, rydde, vaske hus, rydde, vaske opp, lage mat, etc etc etc...tar jo ingen ende!!! Så gøy å se hvorfor bloggen din har akkurat det navnet.

  SvarSlett
 3. Nok en lærer som banner litt ;). Du er jo fra Nord-Norge da. Det heter vel at dere har litt mer kraft i språket deres. Skjønt - jeg tror jeg må ha noe spanjakk.blod i årene mine. I hvert fall er det teorien fra mine omgivelser - haha. Skal sies at jeg har blitt en mye roligere dame med årene.

  Jeg støtter helt klart faren din sin filosofi. Er det noe som treffer deg i magen og man liker - bør man kjøpe det - enten man må spare litt eller mye først. Det blir bra da. Jeg har mange slike eksempler fra mitt eget liv. Kanelkurkka di var jo usedvanlig vakker!!!!!

  Mail om den duken jeg ;). Klem fra Nina

  SvarSlett
 4. Hei!

  Dette var en trivellig blogg!
  Takk for koselige kommentarer på bloggen min! Helt enig i at man må kjøpe det man faller for. En annen ting er at man aldri glemmer det! Og kan gå å tenke på det i åresvis etterpå hvis man ikke kjøper.

  Ha en strålende søndag :)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)