tirsdag 7. september 2010

SJAL

Jeg elsker å strikke! Har strikket fra jeg var liten, og det har nok gått endel i "rykk og napp" med produksjonen for å si det sånn. Fra å strikke en genser i uka (med pinner 6-7 og tykt garn) på 80-tallet til et par tiår med veldig sporadiske strikkeprosjekter.

For temmelig nøyaktig et år siden fikk jeg fullstendig dilla på strikking igjen, og dette siste året har jeg hatt mye på pinnene. To ting har jeg strikket som jeg aldri tidligere hadde prøvde. Sokker og sjal. Jeg er med på strikkeforumet ravelry, og det har åpnet en helt ny strikkeverden for meg. Det er gratis å være med, og en får all verdens inspirasjon og ikke minst mot til å prøve noe nytt. Anbefales på det sterkeste hvis du liker å strikke eller hekle.

Der finner du tusenvis av mønstre (nei, det er ingen overdrivelse - det er blant annet over 11.000 mønstre på sokker), prategrupper og alle medlemmene har sin egen side. Der legger vi ut bilder av det vi har laget, og slik som på en blogg så får en av og til hyggelige kommentarer eller spørsmål på det en har laget.

Jeg kunne skrevet side opp og side ned om ravelry........
Via ei av de hyggelige ravelrydamene jeg har blitt kjent med på forumet så fikk jeg motet meg opp til å prøve meg på sjal. Sjal strikket i tynt garn med tynne pinner - men det var kjempemoro og gikk faktisk mye fortere enn jeg hadde trodd.

Her er to sjal jeg har strikket til meg selv:

Pamuya er navnet på dette sjalet


Aestlighet er navnet på dette sjalet
Det grønne sjalet er designet av ei dame som har denne bloggen. Hun har laget mange fantastisk fine mønstre både på sjal og annet.
Nå skal jeg gå til min bror og  svigerinne og plukke rips, tenkte å være skikkelig "husmor" i kveld og lage ripsgele.

3 kommentarer:

  1. Næmen i alle dager, så flink du er...sjalene var jo så flotte. Jeg vil også være med i denne klubben...ravelry...er den på nettet, eller hvordan blir man medlem...jeg har jo også begynt å ta opp håndarbeidinteressen igjen, men mister fort motet da det er så mye jeg ikke kan...kjøpte meg en ny symaskin på lørdag...så kanskje det blir noen vimpelrekker i løpet av høsten...har så lyst til å lære meg allt vet du...akkurat nå hekler jeg pulsvanter, og det er jo en prøvelse stor nok for meg...hi,hi...skulle gjerne ha smakt ripsgeleen din, den er sikkert god. Det var min barndomsfavo når jeg var liten, hjemmebakt brød og ripsgele...*gode minner*

    SvarSlett
  2. ...hei, igjen...bare mas på meg i dag...men jeg fikk til det med å bli medlem på Ravelry...det er jo et eldorado, tusen millioner for tipset...skkulle bare ønske alle oppskrifter var på norsk..;-)

    SvarSlett
  3. Kjempefin versjon av Pamuya-sjalet! Veldig fint i grønt! Ravelry har virkelig åpnet en ny strikkeverden, det er jo et hav av inspirasjon! Ulemepen er at strikkekøen er lang som et vondt år! :)

    SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)