søndag 21. november 2010

Kongler, lutefisk og nye sokker

 Vi var tidligere i dag en liten snartur og kikket til hytta når vi nå først var ute og kjørte i den retningen i et annet ærend. På stien opp til hytta ligger det de lekreste kongler - masse kongler. Her er det snakk om hundrevis - de er så dekorative der de ligger og gleder oss som går forbi. 
Snøen glimrer med sitt fravær, så jeg plukket med meg noen i dag for å dekorere med til jul.Nei, jeg vet ikke helt hva og hvordan ennå. - men det tar jeg med knusende ro, for er det noe jeg vet så er det dette:
Det blir å komme inspirasjon fra en eller flere blogger så når jeg vet hva jeg skal bruke de til så ligger konglene klare til bruk! Imens får de ligge på det blå fatet og vente.
 Litt senere i dag skal vi lage årets første lutefiskmiddag.
Mmmmm. Ertestuing, sennep og baconterninger er fast tilbehør. Fisken tilbereder vi i stor kasserolle hvor den ligger på rist og blir dampet ferdig.

Ellers så strikker jeg litt julegaver om dagene, og her får dere se et par sokker som er nesten ferdige. Jeg er med i håndarbeidsforumet ravelry, og denne gangen fikk jeg lyst til å prøve et av de mest populære sokkemønstrene. Det er over 11.000 forskjellige sokkemønster der inne, og disse ligger høyt på lista.
De er kjempeenkle å strikke så dette mønsteret blir kanskje benyttet flere ganger. Når jeg skriver kanskje så høres det kanskje ut som jeg er bare sånn "bob-bob" fornøyd, men det er ikke tilfelle. Jeg elsker å strikke sokker, og det er så utrolig mange fine mønstre jeg ønsker å prøve :-)
Dette mønsteret heter "nutkin", og du kan finne det her.


Nærbilde av mønsteret
 
Fant rosa julestjerne i år  - det hadde jeg ikke sett før.

Så vil jeg ønske hjertelig velkommen til to nye følgere. Lisbet og Ingunn som har bloggene Carpe diem og hverdagsperler. Håper dere vil like dere her.

- ønsker en fin søndag til alle som besøker bloggen min i dag -


4 kommentarer:

 1. Hej Embla , jeg gør lidt reklame for din julekalender .

  Vilma

  SvarSlett
 2. det er så fint å pynte med kongler, synes jeg:)Sokkene er riktig så fine de da:)
  Men rosa julestjerne må jeg nok venne meg til, de må vel egentlig være røde;) Så rart med den vanen du;)))

  Mandagsklem fra Trine:)

  SvarSlett
 3. Kjempefine sokker, nydelig mønster!
  Det er så koselig med kongler, passer både til julen og ellers i året.
  Jeg smakte lutefisk for første gang i går - spennende å prøve det!
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 4. Så fint med kongler. Jeg har plukket med meg endel i løpet av høsten, og vet heller ikke helt hvordan jeg skal bruke de enda.
  Flotte sokker og koselig rosa julestjerne.
  Klem T

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)