søndag 14. november 2010

"nostalgisk" funn og sjal i wollmeise

Har begynt så smått å kjøpe litt julegaver. Det er nå utvalget er størst, og vi har så mange flotte butikker her i byen jeg bor. Selv om det er artig å handle på nettet, og finne ting og tang både fra inn- og utland så vil jeg GÅ til butikkene og holde på og løfte på varene + støtte opp om butikkene i nærmiljøet. Så det blir en blanding av både netthandel og butikk for mitt vedkommende - sånn 80/20 i nærbutikkenes favør :-)
Bortsett fra garn, der er det nok motsatt.
Var i uka innom en av butikkene her, og der fant jeg denne skjønne lille boksen. Da dukket det et minne fram fra glemselen,  jeg hadde et puslespill som liten med nøyaktig dette motivet. Da måtte selvfølgelig den lille boksen med engelen og de små barna få bli med hjem.


Og så passet den så godt sammen med en annen sinkboks jeg kjøpte tidligerer i høst i Danmark.

Ellers så var det julemesse i går. Mye glade folk og fullt hus hele dagen. Mye flott håndarbeid og annet til salgs.
Hadde en del av det jeg laget med meg hjem igjen - så nå har jeg noen hjemmelagede julegaver "i boks". Hihi :-)
Jeg hadde to sjal i wollmeise til salgs. Det ene skal jeg gi bort i julegave, og det andre tenkte jeg å selge her hvis noen er interessert.

Wollmeisegarnet er laget i Tyskland, og handfarvet. Det er ekstremt vanskelig å få tak i. Det legges ut for salg en gang i uka på Internett, og da må en være lynkjapp på tastene for å få tak i noe. I løpet av få minutter er det tomt, og de mest populære fargene er omtrent "umulig" å få tak i. Mykt og deilig varmt merinoullgarn som bare blir mykere og mykere etter vask, og det kan vaskes i maskin. Hadde "lus i magen" første gang jeg hadde noen wollmeisesokker i maskinen, men de ble like fine.


Blåfargen er noe mørkere i virkeligheten enn den ser ut her. Kornblå heter fargen.

Oscilloscope heter dette sjalet som har fargen Neptun - sjøgrønn farge.

Siden garnet er så mykt og lett så liker jeg å bruke mitt eget sjal med spissen ned foran og så tulle det rundt halsen. Spesielt nå om vinteren.

Aestlight heter dette sjalet - et tradisjonsmønster fra Shetland.

Ha en fin søndagskveld, og takk for at du tittet innom. Du er hjertelig velkommen tilbake ♥

4 kommentarer:

 1. koselig at du var innom meg å la igjen en kommentar. Jeg blir nesten som en leser av husbyggingen selv, siden vi bor 15 mil unna der det bygges. Så min kjære far har fått udelt oppdraget som vaktmester og fotograf. jeg kommer nok til å dele hver minste detalj med dere og gleder meg som en unge for hver planke som festes. Er så surialistisk at vi er i gang, da vi har hatt dette i planene de siste 12 årene.

  SvarSlett
 2. så nydelige bokser, heldige du:)
  Sjalene dine er flotte:) Jeg har et i alpakka som Wilhelmine hekla til meg:)

  Søndagsklem fra Trine:)

  SvarSlett
 3. Så koselige nostalgiske bokser. Og det var flotte sjal du har laget!
  Klem T

  SvarSlett
 4. Nydelige bokser! Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg:)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)