fredag 5. november 2010

Nordens Paris, del II

Hadde et innlegg søndag om Aunegården i Tromsø som er en kafé/restaurant med sjel og som har de deiligste kaker. Jeg hadde planer om å rekke et besøk der mens vi var i Tromsø, men.....

Det jeg ikke tenkte på var at lunsj på konferanser ikke er et par knekkebrød med paprika og ost, men rett og slett en full middag. Og dessert! Puddinger og kaker og vaniljesaus og karamellsaus.

Og konferansen som var ferdig klokka 17.00 og treretters middag igjen klokka 19.00 - det ble rett og slett ikke plass i magen til et kakebesøk på Aunegården denne gangen. Dessverre.

Hotellet vi bodde på var trivelig, og rommet jeg hadde var bittelite, men kjempekoselig. Eller kanskje det var en lugar? Det hadde noen artige detaljer som jeg tok bilder av.

Vet ikke hva jeg skal kalle stilen på dette speilet, men rammen var av gjennomsiktig - plast! Ja, plast.
Og skrivebordet hadde bein á la brekkbønner
og en gedigen chili som veggpynt.

Den kvelden vi kom til Tromsø var vi på gamle, gode Yonas og spiste pizza. Det stedet har eksistert som pizzeria siden 1974!!. Trodde ikke pizzaen haddde vært så lenge i Norge. Yonas er på kjelleren på SAS-hotellet og har spesielt god pizza. Kvalitet overlever som oftest!

Bilde fra Wikipedia
Andre utesteder som er verdt et besøk er Tromsø Jernbanestasjon som ble en kultplass fra "første dag". Den har en tematisk innredning som er gjennomført, og servitørene går i konduktøruniform. Over høyttaleren blir det meldt togavganger, det som er noget spesielt er jo at det er ikke jernbane i Tromsø :-)

Skal du bare en snartur til Tromsø og bare har tid til et eneste spisebesøk så vil jeg anbefale vertshuset Skarven. Der er det både fiskerestaurant, bar, biffhus og bestanding fullt av folk og ofte levende musikk. Alle trives på skarven. Og hvis du har noen med som ikke er så glad i å se hva butikkene har å by på så kan du jo plassere vedkommende på Skarven mens han venter - de har over 40 forskjellige sorter i sitt ølutvalg.

Så kan du for eksempel gå innom Krane kunstgalleri som ligger et minutt unna og la øynene kose seg, og kanskje lufte pengeboka litt. De har virkelig mye fint.
Bilde fra hjemmesiden deres
De har blant annet noen herlige kort med Andy Warhol motiver (er det ikke det han heter, han med de flotte Marilyn Monroe bildene i de vakre fargene?)

De selger også trykk av bildene til Bjørg Thorallsdottir. Jeg er veldig stor beundrer av hennes bilder, og synes tekstene på bildene er så fine.


Nå navigerte jeg meg visst bort fra Tromsø, måtte en tur innom hjemmesiden til Bjørg Thorhallsdattir og kikke litt. Bildet over og under er fra hjemmesiden hennes.

Så for å holde seg til kaffetemaet. Se på denne herlige morgenkaffekoppen:

Den har tekstene:
Kom og skål mens dagen våkner" og
"Det er så deilig å sove etter at vekkerklokka har ringt - den beste søvnen...Ah.

4 kommentarer:

 1. Høres ut som du har hatt en fin tur. Morsomt innredet rom du bodde på!
  Ja "stekte grønne tomater" er en film jeg må se med jevne mellomrom, synes den er så fin. Det samme med "bienes hemmelige liv" både boken og filmen, det er noen favoritter jeg aldri går lei av.

  Ha en fin fredagskveld , og en fin helg!
  Klem T

  SvarSlett
 2. Hei, så ut som om du hadde kost deg. Jeg har også denne uken bodd på hotel, med full varm lunch, med puddinger og all verdens godt...godt det ikke er slik hver dag;-))

  SvarSlett
 3. Så fine opplevelser du har av Tromsø da! Bra! :)
  Tromsø er jo min by, og en koselig by igrunn. Ikke for stor, ikke for liten. Aunegården har virkelig gode kaker! Neste gang du tar deg turen innom Tromsø så må du spise kake der:)

  SvarSlett
 4. Jeg har aldri vært i Tromsø, men kunne godt tenkt meg en tur dit. Høres ut som en spennende by etter dine ord.
  Tusen takk for at du ble med på givaway'en min. Det var hyggelig.
  Ha en flott helg.

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)