søndag 5. desember 2010

engler daler ned i skjul - luke 5

Glade jul, hellige jul
engler daler ned i skjul.....

Enten en tror på engler eller ikke, så er engler hyggelige å ha til pynt. Dagens innleggstittel forteller vel ikke så uventet at dagens tema er engler. Fine som julepynt, og som dekorasjon ellers i året.

Selv har jeg gjennom årenes løp fått mange engler - noen er mer "nøytrale" og får stå fremme hele året, og noen er mer "julete" og er fremme nå i jula.
Hvis du ikke kjenner til Willow-tree englene så kan du ved å følge linken finne både produktene og forhandlerliste i Norge. Det som er så spesielt er at hver engel har en liten "beskjed" om jeg kan si det slik, og en kan finne en engel som passer spesielt godt til mottakeren eller anledningen. Utvalget er veldig stort, og det er ikke bare dype eller romantiske "messages". Mange er helt folkelig:
Willow Tree Angel Of Friendship Figurine 26011
Angel of friendship
  
Angel of the Kitchen
Angel of the kitchen


Willow Tree har også vakre figurer som ikke er engler, men det var nå englenes dag i dag....

På en antikaffär i Sverige fant jeg dette arket med de gode gamle glansbildeenglene. Hvem husker ikke de? Jeg har ikke hatt hjerte til å dele opp arket så de blir nok bevart som et helt ark.

Et utvalg av vakre engler

Hadde den store glede å være på konsert i går. Det var Händels Messias som ble fremført. Nå er ikke jeg noen musikkanmelder så det blir veldig kort. Fantastisk! Jeg koste meg veldig - hele tiden, Emblas elskede syntes konserten varte litt lenge - varigheten "gikk over alle støvleskaft" var hans kommentar :-) Men han syntes den var bra, hadde den bare ikke vart i 2½ time. Det var kammerkoret i Narvik i samarbeid med kor fra Bardu og Finnsnes og så var det profesjonelle operasangere som var solister.

Hva annet kan jeg legge som musikklink i dag enn Halleluja fra nettopp Händels Messias?

Et lite julelitteratursitat i dag: Jostein Gaarders Juleoratoriet....
vi er kommet til 5. desember.

- Joakim var glad for at det verken var sjokoladebiter eller plastfigurer i den gamle julekalenderen. Men pappa hadde ikke rett i at det bare var et lite bilde under lukene.
- I den magiske julekalenderen som en gang hadde kostet 75 øre, lå en forunderlig historie om Elisabet som hadde satt av gårde etter et bjellelam som var på vei til Betlehem da Jesus ble født for nesten to tusen år siden. Det tok 24 dager å lese hele fortellingen, for historien var klippet opp i 24 små kapitler, en for hver dag. Hver dag sluttet en ny pilegrim seg til pilegrimtoget.
- Den 5. desember var en lørdag. Da pleide mamma og pappa å sove ekstra lenge. Selv våknet Joakim ved sju-tiden som vanlig. Han reiste seg opp i sengen og studerte det store bildet utenpå kalenderen. Først nå oppdaget han at .....

- Ha en fin andre søndag i advent alle sammen, så håper jeg du kikker innom i morgen også. -


7 kommentarer:

 1. Hei! Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg :) Så fine engler! Jeg er også glad i engler, og foretrekker å pynte med engler i stedet for nisser....men noen nisser må til nåe en har unger i huset, så der er ikke helt tomt for nisser her :)

  Ha en fin andre søndag i advent!

  Marit

  SvarSlett
 2. Nydelige glansbilder, må le litt når jeg ser for meg Emblamannen på konsert, 2 1/2 time var leeenge da, men jeg elsker også slik musikk så jeg hadde nok holdt ut, men definitivt ikke brannmannen;) Ha en fin adventsøndag Embla. I morgen skal jeg reise en uke til Oslo for en ny studieuke, skal bli fint å få med seg litt førjulstemning i hovedstaden. Klem fra meg.

  SvarSlett
 3. Hei:DD Jeg er også glad i å pynte med engler og ellers i året. en av mine hjemmeboende og voksne sønner fortalte at kompisene hans lurte på om vi var veldig religiøse, for det var engler overalt, og Jesus på do. Jeg gav bort det store englebildet mitt, for å dempe ned det religiøse inntrykket en liten smule. Jeg har for øvrig bestemt meg for og se om jeg kan finne en nisse av en eller annen form. Kanskje en Maileg-nisse. kan få kjøpt en stor og pent brukt, så jeg får se. Og så har jeg lyst til og sy meg en engel, som skal sitte på en vedhaug utenfor døra. Må bare få opp symaskina fra kista først, og det bør gjøres før juletreet blir satt opp på:DDDD Det er nå koselig med jul da, selv om jeg ikke har begynt med store gavestresset ennå, kjøkkenskapene står der og venter på rydding og vasking, og jeg skal lage krumkaker og Sarah Bernhard. Jul blir det nok okke som:DDD Klemz

  SvarSlett
 4. Så fine engler! Jeg er også glad i engler, og har mange i forskjellige str og varianter rundt i huset.
  Husker godt slike engleglansbilder, koselig å se igjen.
  Ha en fin andre advent!
  Klem T

  SvarSlett
 5. Engle er rare , har selv flere der pynter hele året :-)

  Og lykke til med and. Et lille tips : Når vi i danmark spiser ris ala mande , kommer man en HEL mandel i den færdige masse . Nu gælder det om at spise op finde mandlen , den gælder selvfølgelig osse om at få de andre til at spise og spise ( selvom man selv sidder med mandlen ) det er GØY !! Det er sjovest hvis man er flere.

  den der har fået mandlen får en mandelgave :-))


  Klem Vilma

  SvarSlett
 6. Tack för kommentar!

  Willow-tree änglarna är sååå fina!

  Själv samlar jag på änglar. De finns lite här och där i huset. Jag var på loppis i dag och hittade några änglar, men inga med snälla ögon. Kanske därför de var till salu...

  Här firar vi självständighetsdagen i morgon, så vi är LEDIGA!

  andraadventskram

  SvarSlett
 7. Hei. Så fine engler du viser! Ja, her er det også engler i ulike versjoner å spore. Men også nisser (de får ikke komme fram før lillejulaften, da). Salig blanding ;-)

  Tusen takk for trivelig hilsen! Ja, skal legge ut noen bilder av pakkelappene... Men er ingen scrapper, da - og har slett ikke så flott håndskrift som deg ;-) Så det blir i all enkelhet ;-)

  Litt sent å legge inn kommentar, men sånn er det når dagene flyr avgårde med tusen gjøremål... Da får en ta natta til hjelp ;-)
  Men nå skal jeg køye, altså!

  :-)

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)