lørdag 18. desember 2010

Nå har vi vaska golvet - luke 18

Nå har vi vaske golvet
og vi har børi ved.
Og vi har satt opp fuggelband
og vi har pynta tre
Mønsteret til denne julekluten finner du på krisknits.com
Nei, vi har fortsatt en knapp uke til julaften så vi har god tid på oss til å pynte tre, strikke ferdig julegaver og alt det andre... her kan vi ikke "sette oss å kvile og puste på ei stund" - ikke ennå.

Men jeg har juleposten og alt som skal sendes "i boks". Jeg husker ikke hvor, men jeg så et innlegg i et blad om noen som hadde skrevet julebrevene i to versjoner. På den ene siden av arket stod det skrevet om hva som hadde skjedd i året som har gått, og på den andre siden stod den ærlige versjonen så kunne mottakeren velge hva de ville lese. Hehe. Jeg tenkte litt på det når jeg satt og skrev... om hytta som vi hadde vært så flinke å male innvendig i sommer. Det jeg ikke skrev var at hytta som vi har på sjuende året nå skulle males innvendig sommeren 2004. En kan jo ikke sende rundt til slekt og venner at det vi liker best å gjøre der ute er å sitte på terassen og se på den nydelige utsikten.


Jeg forteller om julebrødene jeg har bakt, men at jeg har bakt engelsk plumkake kunne jeg ikke skrive om i år heller. Har en oppskrift jeg har tatt vare på siden 1986! Kaken skal lagres i ti uker før den skal spises, stekes i 4 timer, og inneholder portvin og 36 andre ingredienser, og skal visst være helt himmelsk god.
 
 Men det er så vanskelig å huske på det i begynnelsen av oktober - og plutselig var det mindre enn ti uker til jul - for tjuefemte år på rad! 


Bilde av engelsk plumcake - fra melk.no

Ting tar tid ! I fjor rakk jeg å se hele "tre nøtter for askepott" for første gang. Hørte om filmen da den minste tanteungen min var åtte år, hun er så glad i den og brukte å se den hver julaften. Hun er trettifire nå..... nei, jeg orker ikke å regne ut .........., men kanskje plumkaken har en fremtid på julebordet her i huset likevel.

Jeg forteller heller ikke om den innpakkede konfekteska med merkelapp som vi har på lur i fall det er noen vi har glemt å kjøpe gave til. Men jeg er ganske flink å huske gaver så de siste årene har vi fortært konfekteska selv :-)

Hadde lyst å ha sangstrofen "aille har et syskjenbarn på Gjøvik" som overskrift i dag, men det er jo ingen julesang.

Hvor ærlige er dine julebrev?

Dagens sangsnutt er irske The chieftains og Richie Lee Jones med O holy night (helga natt).

 -  I morgen skal du få oppskrift på min yndlingsdessert! Den skal ikke lagres, har få ingredienser og kan brukes til alle årstider :-)
2 kommentarer:

 1. Åååå, du kan det med å skape stemning!

  Takk for hyggelig kommentar hos meg :))

  ...og nydelige Askepott... som eg gler meg te julafto!

  SvarSlett
 2. Oj så jag bubblar inombords. Av skratt. Så kul du skriver. Ett ärligt julbrev! Det borde alla skriva. Det ska jag komma ihåg!
  Ska jag nu berätta en sanning? Jag öppnade tredje julklappen ikväll. Tredje konfektasken. Den skulle bli till julklapp åt någon. Jag tänker i mitt stilla sinne då jag diskuterar med mej själv, öppna eller öppna inte, jomen de har ju öppet i butikerna ännu i många dagar....
  Kramar!

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)