tirsdag 7. desember 2010

This the season to be jolly - luke 7

Deck the halls with bows of holly 
Fa-la-la-la-la  la-la-la-la
This the season to be jolly
Fa-la-la-la  la-la-la-la
Merry me in merry measure
fa-la-la-la-la  la-la-la-la

Denne julesanger minner vel de fleste om Disneyjul på TV på julaften. Ser du ikke for deg Snipp og snapp som titter frem mellom grenene.
En jul hadde vi et skikkelig Donald Duckjuletre. Et sånt helt perfekt tre, som var like jevnt og pent uansett hvilke vinkel en så det fra. Jeg har to kriterier når jeg kjøper juletre - det skal nå til taket, og det skal være smalt. At det skal være jevnt og pent fra alle sider er ikke viktig her i huset.
Dette Disneytreet var en slags edeltreutgave og det var pakket inn i netting. I og med at vi skulle ha et smalt tre så kjøpte vi det som var minst ruvende.
Det var IKKE smalt. Vi tok av nettingen - treet foldet seg ut, fortsatte å folde seg ut - og var enormt! 
Heldigvis hadde vi en ganske stor stue så det gikk helt greit å plassere det. (Det med smalt tre henger igjen fra da jeg hadde en stue på 14 kvadrat og rimelig mye møbler....)
Dette var julen 2003 og jeg gikk lærerskolen i Tromsø. På første studiesamling etter jul hadde de 50% avslag på julepynten hos Løyten Lys, og jeg kjøpte to (svin)dyre julekuler - men de er vakre og til halv pris så var de akkurat kjøpendes. De varer jo lenge så jeg fant ut jeg kunne forsvare det for budsjettet mitt. Jeg har jo aldri brukt en eneste krone på sigaretter, og det argumentet har jeg brukt overfor meg selv mer enn en gang når jeg diskuterer om noe skal kjøpes eller ikke. Argumentet vinner som oftest :-)


Jeg kom jo hjem når juletreet skulle tas ut, men ikke falt det barnåler og de nye kulene måtte jo få "vise seg fram" litt så det året var det jul i huset helt til 20. dagen :-))


Bilde fra KK
Så ikke den koppen med sjokolade "mums" ut? Syntes både koppen var så lekker, og innholdet så fristende ut nå i kalde desember. Oppskriften fra KK er på kakaopinner som legges i varm melk og som - når den har smeltet - skal lage den deiligste kopp sjokolade. Har ikke prøvd oppskriften ennå, men det er bare et tidsspørsmål. ☺

Til 10-12 pinner trenger en: 2 plater god mørk sjokolade, appelsinskall og litt revet ingefær. Sjokoladen skal smeltes i vannbad og appelsinskall og ingefær tilsettes. Helles over i muffinsformer og settes kaldt. Før de er stivnet helt skal det settes en spisepinne i - og voila! Når en god kopp sjokolade står på ønskelisten setter du en pinne i et krus, heller over rykende varm melk. En dæsj pisket krem gjør lørdagskosen perfekt sier KK.
Jeg tilføyer: en skje vaniljeis på toppen er like godt, og kanskje lettere tilgjengelig hvis en har is i fryseren.  

Men ei oppskrift vi har prøvd er den jeg fikk anbefaling på fra denne danske bloggersken. Vilma. Vi hadde and for første gang nå på søndag, og det var garantert ikke siste gang. 
Anden var stor så vi hadde invitert gjester, de var forberedt på at de var forsøkskaniner - men det er alltid spennende når en lager noe for første gang, og gjester også skal smake.
Det ble veldig vellykket. Rødkål med vin og bacon, appelsin- og ingefærsaus og risalamande med kirsebærsaus til dessert. Selve anden var stuffet med svisker og fiken. 

Bildet er fra den danske magasinetmad.dk Gus' hjørne: - Jeg må få si tusen takk for både klemmer og hyggelig ord om min deltakelse her på bloggen. Det er nesten så jeg rødmer på hylla der jeg står. - vet dere hvorfor hun satte inn bilde fra nettsiden der hun hadde fått link til oppskriften. Selv om anden her i huset så helt lik ut...... jo, for minnekortet stod i PCen når hun drev og fotograferte... hihi. -lig hilsen Gus ;-)

Fant en musikksnutt med "Deck the halls" og med de herligste Disneyfilmsnutter til - om du ikke har tatt deg tid til å høre på sangene jeg har lagt link til så gjør et unntak i dag - .  

I overmorgen viser jeg fram de tre julegavene i julekalenderen. To hjemlagde og en ikke hjemlagd. Det blir selvfølgelig innlegg i morgen også da... :-)

6 kommentarer:

 1. Ja, den sangen gir virkelig gode Disney-minner :)
  NYDELIGE de julekulene, noen ganger MÅ man bare ha ting. Den "aldri kjøpt sigaretter"-filosofien skal jeg jammen vurdere å ta i bruk selv også, hihi ;)
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 2. Oj så vackra julkulor.. vad flitig du är som lägger in så många inlägg-- vilken rolig grej med "lucköppning"
  vad roligt att du gillar tvättbrädan.. och nu har jag skickat iväg både läkarväskan och ostkupan

  ha det gott och stor kram
  Ann-Catrin

  SvarSlett
 3. Flotte julekuler! Koppen på bildet fra KK er faktisk min favoritt te-kopp (iittala kopp med eventyr motiv). Hadde i utgpkt 2 slike, men den ene delte seg plutselig i 2.....da jeg skulle gå tilbake til butikken for å klage, var butikken nedlagt:( Så nå sitter jeg her med kun ett eksamplar, men jeg skulle gjerne ha hatt maaaange flere:)

  SvarSlett
 4. Farlig med strofer på sånne kjente julesanger, altså! Plutselig ble det full gauling her på kjøkkenet ;-). Heldigvis var jeg alene akkurat da; er nok ikke beæret med verdens beste sangstemme ;-). Men sanger er gode juleminner, det er sikkert!

  I dag satte jeg ekstra stor pris på oppskriften din! Har nemlig allerede kjøpt en fin kakaoboks i julegave til et vennepar, som jeg tenkte å fylle med akkurat slike pinner... Men så visste jeg ikke helt hva de ble kalt, så jeg visste ikke hva jeg skulle google på ;-). Nå trenger jeg jo ikke det! Så dette blir vel en fin julegave, vel?! Tusen takk!!

  :-)

  SvarSlett
 5. Den andeoppskriften fikk jeg vann i munnen av, og kakaopinne oppskriften er notert til neste helg! Da blir det konfektverksted i heimen her :)

  SvarSlett
 6. Århhh hvor er de smukke de julekugler du viser .

  Og , godt at and blev vellykket , skal selv have and iaften på mit job. Nu har jeg juleferie frem til efter nytår , første gang i 5 år, det er KOS !!!

  Klem Vilma

  SvarSlett

Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, det setter jeg stor pris på :-)